אלים, אלילים וירקות אחרות.

holy_sheep

New member
אלים, אלילים וירקות אחרות.

אני לא מבינה הרבה בפאגאניזם... אני מבינה מעט מאוד. קראתי ספר על שאמאניזם, מצא חן בעיני, אבל לא נקלט. אבל אני בכל זאת כאן. בפורום "מאגיה וכישוף" משהו הזכיר את השד (או האל?) אשמדאי. ותהיתי אולי משהו יכול להסביר לי מי הוא, לאיזה דת הוא משתייך, ומה ומי ואיפה... נ.ב סבא שלי תמיד היה קורא לי מיתוסים יווניים בעבר, כך שמיתולוגיה זה דבר מאוד נחמד. לצערי, במיתולוגיה היוונית לא נתקלתי בהרבה שדים או שדונים... במיוחד לא כשסבא היה קורא לי.. בתודה מראש כבשה קדושה

morning star

New member
אשמדאי

בכמה אגדות יהודיות יש המכתירים אותו כמלך השדים (ז"א, שם נוסף לשטן) ולפעמים הוא אחד משרי השדים. אגדות לגביו גם קשורות לשלמה המלך (אך אלו אגדות מאוחרות יחסית), שבהן שלמה המלך זימן אותו וציווה עליו לבצע דברים (אני כבר לא זוכר...). הגואטיה, שנשען מאוד על המיתוס הנוצרי בדבר שדים (הדמנולוגיה) מגדיר את אשמדאי (ASMODAY) כך: הרוח ה-32 (הם ממוספרים... יש עד 72. מספר טופולוגי במיסטיקה היהודית). נחשב למלך גדול (יש היררכיה) חזק ועוצמתי. מופיע עם 3 ראשים - שור, אדם ואייל. זנב נחש, מוציא להבות אש מפיו. לרגליו קרומי שחייה כמו לאווז. יושב על דרקון ובידו רומח עם נס. נותן את טבעת המעלות, מלמד את אומנות החשבון, אסטרונומיה, גאומטריה וכל מלאכות היד. יכול להפוך מישהו לבלתי פגיע. מראה מקום אוצרות. מפקד של 72 לגיונות. זה בקיצור... שלך הנווד

פגאני

New member
הרבה רבנים אומרים....

שכשאתה מת הוא מופיע כשליח של השטן ומציע לך להצטרף לשטן ובתמורה השטן ייתן לך כל שתרצה. הם עוד אומרים שאם אתה מסרב אז אתה מת עם חיוך על הפנים....

morning star

New member
זה מזכיר לי סיפור יהודי חביב

כאשר אדם מת, מגיעים לערש הדווי שני מלאכים - מלאך שרת ומלאך חבלה, בכדי להחליט מי לוקח את הנשמה. בעיירה קטנה היו שני אנשים נוטים למות. האחד היה חכם גדול בתורה, אחד מפרנסי העיר, שכאשר שר בבית הכנסת, מלאכי השרת היו מתקבצים לשמוע את שירתו. היה מקפיד בהכל כדת וכדין. אך כאשר הגיע לשם מלאך השרת, ראה כי מלאך החבלה כבר שם. "עזוב אותו" אמר מלאך השרת "הוא בא איתי". "לא ולא", אמר מלאך החבלה "הוא בא איתי" והצביע מתחת למיטה. בהציצו מתחת למיטה, ראה שם שק כסף גדול, שק שבו אסף הפרנס את כל הנשך והריבית הקצוצה מאלמנות, יתומים וגרים... בלית ברירה, ויתר מלאך השרת על נשמתו של הפרנס. השני, היה מאחר לתפילות, לא היה מקפיד בציפורניו, לא היה זוכר תמיד את הציצית. כאשר הגיע מלאך השרת, ראה כי מלאך החבלה כבר שם. "מי ייקח?" שואל. על כל מגרעותיו אלה, לעולם עזר ככל יכולתו לאומללים ונדכאים. המאזן שווה, והיה צריך לשאול את הנוטה למות. מלאך השרת לחש באוזנו - "מקומך בגן עדן, שם תחיה חיי נצח של טוהרה ותהיה קרוב לאל" ומלאך החבלה לחש לאוזנו "בא איתי, אביאך לאנשים סובלים הזקוקים לעזרה..." "אני בא איתך!" היו מילותיו האחרונות של הגוסס בתופסו את ידו של מלאך החבלה. בחיוך על פניו, עזב מלאך החבלה עם נשמתו, בעוד מלאך השרת עזב חפוי ראש... טוב, אני מקוו שלא עיוותתי יותר מדי את הסיפור. אני אישית מאוד אוהב אותו. שלך, הנווד

The Wraith

New member
באמת?

לא ידעתי שהרבה רבנים יהודים מקבלים את השטן כיצר רוע כללי, אותי לתומי לימדו, כשהייתי בגן אורתודוקסי, שהשטן הוא מלאך של אלוהים. ידוע לי שהחסידים של נטורי כרתא מאמינים שהשטן הוא יצר רוע כללי ולא יצר רוע פרטי, אבל שיהיה. אולי מדובר ברבנים מקובלים (כמו סבא-רבא שלי וכמו סבו של ארדן), אבל רבנים? תלוי מאיפה המקור שלך.

פגאני

New member
הוא אמר....

שהשטן היה מלאך של אלוהים ששטה מדרך היישר או משהו כזה. אולי זה אותו רב שקורא בעירום(איפשהו בפורום מאגיה וכישוף).

The Wraith

New member
לפי רוב הזרמים היהודיים

השטן הוא מלאך, נקודה. המטרה שלו לבחון אותך, להעמיד מולך חטאים ולראות אם אתה ירא אלוהים (ראה: ספר איוב), בלה בלה בלה... זה מה שנקרא יצר רוע פרטי.

hsotrt

New member
נכון...

מלאך האש ליתר דיוק, הוא נענש על חטאי אנוש כגון בצע כסף, תאווה ועוד שטויות....

למעלה