אלים, ונביאים. מי הם?

אלים, ונביאים. מי הם?

טוב, אז כמו שידוע לנו, במהלך ההיסטוריה היו מספר אנשים, נביאים, אנשי דת ונזירים שכיום נחשבים כאלים. יש לי תאוריה: לדעתי אותם אנשים, לדוגמא: ישו, משה, בודהה, הנביא מוחמד וכו', אכן היו קיימים. אולי בתקופות שונות, אבל לכולם הייתה אותה מטרה. אני חושב שמספיק לקרוא את אותם כתבי קודש של כל דת ולראות שאין ממש סתירה בין רוב הדברים. גיל העולם לפי הוקראן הוא בערך גיל העולם לפי המדע (אין סתירה עם התנ"ך. הבריאה בתנ"ך לדעתי היא לא הבראיה הראשונה. בהחלט לא). חוץ מזה, כמו שאמרתי לכולם הייתה אותה מטרה, בסך-הכל לעלות את המודעות של בני האדם, ולגרום לנו להתפתח רוחנית ומוסרית. אין שום דת שמבסיסה היא דוגלת באלימות, כפייה וכדומה (גם לא האיסלם. אני מאמין שהפכו אותו לכזה). האם אתם בתור בני אדם, יכולים להתחבר לדברי נביאים שונים? הרבה פעמים קראתי כביכול תיקשורים עם מוחמד, ישו וכו' ואני חייב לציין שהרגשתי חיבור מסויים, כלומר הרגשתי שהם באים ממקום של טוב, הם רוצים בטובת האנושות, האידיאולוגיה שהם הציגו היא נכונה, כל אחד יכול ללמוד מהם. זה בסדר לדעתכם? מה אתם חושבים?

Gilliana

New member
אתה מאד טועה לגבי הדתות

בתנ"ך ישנם מקרים מפורשים בהם מורה אלוהים לבני ישראל להשמיד עמים שלמים - אז איך אין שום הטפה לאלימות? היחיד שבאמת הטיף נגד אלימות ולכך שבני האדם יעשו אך ורק מעשים טובים היה ישו.

לא נביאים ולא בטיח:

לי נראה שהם היו חייזרים, או בני כלאיים מסוג כלשהוא... למשה יצאו קרניים מהראש וישו הלך על פני המים... ושאר הנביאים היו פשוט מוזרים, נח בנה תיבה וחי כמה מאות שנה, יחזקאל ראה עב"מים, יעקב חלם עליהם, יוסף ידע לפרש חלומות, איך לוויתן בלע את יונה, מי דיבר אליהם באמת?! כל דמות נחשבת בתנ"ך שאלוהים דיבר אליה באופן זה או אחר, לא הייתה נחשבת היום כבן אדם נורמלי, ויכול להיות שהם באמת לא היו בעצם בני אדם נורמלים, אולי הם היו חצי חייזרים בעצמם... ואם הם היו רגילים כמונו, אז גם בנו כנראה יש חלק חייזרי...שלא בא לידי ביטוי אצל כולם... אני בטוחה שאם ישו היה חי היום הוא היה מכופף כפיות כמו אורי גלר, או עושה כל מיני דברים בלתי רגילים כמו נמרוד הראל, ואנשים לא היו חושבים בגלל זה שהוא הבן של אלוהים...והוא היה מתפרנס מזה מאוד יפה, מופיע בתוכניות טלוויזיה, אצל דודו טופז למשל...

pcp1

New member
בוא נגיד שבתור פנטזיה זה טוב

לא יותר מזה לא הבנתי למה כל דבר קשור לחייזרים מי בכלל אמר שכל מה שכתוב בתנ"ך אמיתי?? או מדוייק במאה אחוז כנראה סיפורים שעברו מפה לפה

../images/Emo6.gif

מהמשפט שלך "ואם הם היו רגילים כמונו, אז גם בנו כנראה יש חלק חייזרי...שלא בא לידי ביטוי אצל כולם..." אפשר לעשות סרט אימה לא רע בכלל
מה קורה כשפתאום בנאדם מגלה את החלק החייזרי שבו...

Gilliana

New member
למה סרט אימה?

נראה לי שזאת בדיוק התאוריה של כריס קארטר, יוצר "תיקים באפלה".

Gilliana

New member
למשה יצאו קרניים מהראש??? ../images/Emo12.gif

וַיַּרְא אַהֲרֹן וְכָל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, אֶת-מֹשֶׁה, וְהִנֵּה קָרַן, עוֹר פָּנָיו (שמות ל"ד) הכוונה היא לא לקרניים אלא לקרינה, אור. שימי לב שכתוב במפורש "עור פניו" ולא פניו או ראשו.

למה קרניים מהראש:

יש פסל מפורסם של משה שרואים בפסל קרניים שיוצאות לו מהראש, הרבה מהדימויים שנקשרו למשה בציורים מתקופת הרנסס ראו מן אלומת קרניים שיוצאים לו מהראש, כך הגויים פירשו את זה, האמת שאת המשמעות האמיתית למה נאמר בתנ"ך אי אפשר לדעת, יכול להיות שהוא פשוט היה קורן מאושר...

Gilliana

New member
הפסל של מיכאלאנג'לו...

... עוצב כך משום התרגום הקלוקל של התנ"ך לאיטלקית. המתרגמים לא ידעו להבין כי "קרן" הכוונה לקרינה ולכן טעו לחשוב שמדובר בקרניים אולם ברור לחלוטין מהמקור שלא בכך מדובר אלא בטעות. זה לא שהגויים פירשו את זה כך - זו רק טעות תרגום בשפה מסויימת. ובודאי שאפשר לדעת את המשמעות האמיתית בתנ"ך - זה הרי כתוב שחור על גבי לבן בפרטי פרטים" קרן עור פניו.

franse

New member
הנביאים לא היו חוצנים

הם תיקשרו עם חוצנים. מה, זה לא ברור?

משעשע,

כי בעוד היהדות "שמעלה על דגלה את השמדת העם העמלקי", ועוד לא השמידה אף עם, אף פעם- הנצרות היא זו שעברה על פני העולם ושחטה עמים שלמים- כולל הברברים, כל עובדי האלילים מאיזור הארצות והאיים האנגליים, שבטים על פני כל אירופה, אפריקאים (אתיופים-פלשמורה וכו'). אז מי פה הוא האכזרי? יש משפט שאמרו חז"ל- מי שמרחם על אכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים. או בפשטות- מי שיש לו מוסריות דפוקה, לפחות שלא יכריז את זה. להושיט את הלחי השניה
ולא לתת כאפה בחזרה זאת מוסריות די דפוקה. וגם די מבאסת, לא? [אגב, בדיוק קראו השבת בתורה שעמלק הוא העם שבא להלחם בישראל מיד אחרי שיצאו ממצרים. כתוב "ויזנב בך את כל הנחשלים אחריך ואתה עייף ויגע". הוא עם שתוקף את החלשים. "חזק על קטנים". ובכלל יש טענה שהיום כשאין עם כזה כל הרעיון הוא למגר את ה"עמלקיות" את מי שחזק על חלשים, את מי שהוא המיץ של הזבל. הסמל של הרוע]
ליפ גלופ...

Gilliana

New member
אוי נו באמת...

התירוץ הקלאסי (והבלתי מתקבל) של הדתיים. העובדות הן שבתנ"ך אלוהים מורה על השמד עם ובברית החדשה זה אינו קיים. מה שעשו עם זה המאמינים אח"כ זה כבר סיפור אחר - את העובדות לעומת זאת, אי אפשר לשנות. עכשיו, אני כמובן לא בעד לתת את הלחי השניה - זו הקיצוניות ההפוכה וכמו שאמרת, זו מוסריות די דפוקה - אבל עדיין, השמד עם הוא השמד עם ואי אפשר להתכחש לכך שהיהדות מטיפה להשמד עם בכתבי הקודש שלה (בניגוד לנצרות).

למעלה