אלים

דורון4

New member
אלים

אני לא רוצה להישמע בור ... קראתי את רוב המאמרים , בקרתי באתרים אבל מה שלא נקלט לי זה... איך אפשר להאמין בכל כך הרבה אלים... האם האמונה בכל האלים היא פשוטו כמשמעו , עניין של ראייה סובייקטיבית (יענו בירגית´ לא קיימת אבל פלס-אתני כן... ) , או פשוט אמונה בכוחות עליונים וסימולם בשמות ואיפיונים (יענו השם הוא סימבולי , לא באמת יש אל כזה בגובה 13 מטר עם קרניים וקלשון וזנב של דג...)? אני מקווה שהבנתם ולא חייבים לענות למי שאין כוח... ;)

kosh

New member
אפשר כי...

"כול האלים הם אל אחד וכול האלות הן אלה אחת" זה לפחות חלק מהאמונה שלי ואז בעצם השם פלס-אתינה הוא צד אחד של האלה ודמטר הוא אחר וכו וכך גם האל אני מאמין שכולם קיימים וכולם אחד. אני מקווה שעזרתי ולא רק בלבלתי אותך יותר. kosh we are gray

דורון4

New member
שאלה למתחילים...המשך

כן אני מכיר את הנקודת ראייה הזו... אבל מה שאני שואל זה בעצם ... למה? אם יש אל ויש אלה למה להרבות בשמות , שלכל אחד מהשמות ייצוג שונה ... בעצם.. אני פונה לאל או לאלה באחד משמותיהם בשביל איזו מטרה? לדוגמא , לאלה אני קורא דמטר כי זה מסמן את הצד שמסמל אהבה , או אתינה כדי לפנות לצד החכם של האלה ועוד ועוד? למה להגביל את האל והאלה בשמות?... בתודה, הדביל

kosh

New member
אני אנסה לענות

אני לא מומחה אז אני אכתוב את מה שנראה לי. יתכן והאל והאלה בחרו בשמות כדי להכל על האנשים כשאני פונה לונוס אני פונה לצד של אהבה כשאני פונה להקטה אני פונה למגינה המכשפות ריבו השמות עוזר לי במקום לפנות לשם כללי. אני אל בטוח שאנחנו מגבילים את האל והאלה אלא בוחרים בדרך ונחה לראות. אני אשמח אם מישהו יאשר יתקוף או יהפוך את מה שאני כתבתי.(מע לעשות אני אוהב דעות שונות) תמיד תשאל אחרת איך תדע גם אם אתה חושב שזה טיפשי אני בטוח שיש אנשים בפורום שיפנו את צומת לבך לשאלה טיפשית אבל את תפחד לשאול! kosh we are gray

קודם כל

אתה לא דביל, אתה לא מלומד:) וגם אני לא... אבל תשמע, אתה יכול לבנות את האמונה שלך בעצמך ואף אחד לא יגיד לך שזה לא נכון כי אף אחד לא יודע מה באמת קורה. בגלל זה אנחנו רק מאמינים ולא יודעים.

Justin Angel

New member
אתה לא מבין...

אתה מבין את אלוהים כפי שהיהדות הסבירה אותו. אני לא אומר חס ושתילה שאתה יהודי, אלא שאתה תופס את תפקיד האלוהות כפי שהוא מוסבר בתוך החברה היהודית. אי-אפשר לנסח את התפקידים והמהות של האלוהות בפאגאניזם במילים ,ואפילו לא במעשים, אלא רק בהבנה שבאה אחרי הרבה התבוננות. מה שאני מנסה להגיד זה שאף אחד בפורום לא יכול להגיד לך את התשובה לשאלה שביקשת, כי התשובה היא לא במילים, אלא בתחושה כללית ובהבנה.

דורון4

New member
תודה..

באמת נסיתי הכל חוץ, מלחפש את התשובה בתוכי... ג´סטין השאלה הבאה מופנית אלייך ולמרות שהיא לא נשמעת קשורה , היא כן קשורה לפורום כי ראיתי בדיון שהיה בינך לבין ארי-אל שהזכרתם את אגדות המלך ארתור וכדומה האבן אבאלון... אני נורא ניקשר אליה אבל אין לי הסברים בקשר אליה.. אני בטוח שאני אמצע אותם בפורום קריסטלים ואבני חן אבל האם האבן קשורה איכשהו לאי אבאלון וכדומה.. או שאין קשר חוץ מהשם עצמו...? תודה , הדביל ואני דביל... זה הכינויי שלי בפי הסביבה שלי :)

Justin Angel

New member
אמממ....

אני לא מבין גדול בקריסטלים, אבל אני די בטוח שאין שום קשר.

אבאלון היא באמת אבן מאוד יפה...

אבל אני חושבת שאין קשר בין השם שלה לאי אבלון. השם שלה באנגלית הוא Abalone, והאי אבאלון נקרא - Avalon

Dia Leoghann

New member
אלים - זו דעתי

התשובה היא לא... זה שבריגיד קיימת זה לא אומר שאתנה איננה קיימת. בריגיד הוא פשוט השם שאותה אלה קיבלה מידי הקלטים, ואתנה הוא שמה היווני. האלה הזו מסמלת איזו שהיא תופעה קוסמית שקשה להגדירה ולהבינה, ולכן על מנת להקל על ההבנה התופעה קיבלה שם, גוף וחיים (האנשה). אומנם השמות של האלים והאלות שונים אלו מאלו, אך עובדה היא שהתאור שלהם דומה. לדוגמא, בלנוס, יופיטר, אפולו, בל, בלי-מוואר ובעל הם בעלי הרבה מאוד מכנה משותף (חוץ מהדמיון בשם) כיוון שהם מייצגים אותה תופעה קוסמית. אם תסתכל על פסלים שלהם תראה שהם גם דומים מאוד אחד לשני במראה חיצוני וב"סיפור" חייהם. אני אינני מאמין שכל האלות הן אלה אחת וכל האלים הם אל אחד. אין לכך שום הוחכה מיתולוגית או היסטורית כתובה. אני מאמין שאם שואלים שאלה מטושטשת אז מקבלים תשובה מטושטשת, ולכן אינני קורא לאלה הגדולה, אלא לאלה מסויימת בהתאם לתוצאה הדרושה מהטקס או התפילה שאני מבצע. אם בחרתי למשל את האלה אתנה, אז אני אזכיר ואכבד גם אלים אחרים מהפנתיאון היווני כדי לחזק ולמקד את מטרת הטקס. אני לא אקיים טקס לאתנה, ואבקש מהפנתיאון הקלטי, לדוגמה, לעזור לי בטקס או לקחת בו חלק, שוב כדי לא ליצור "בקשה מטושטשת". אני מקווה שהבהרתי את הנקודה..... בברכת אור, Dia Leoghann

כל אחד תופס את זה אחרת

באמונה שלי, למשל, יש מקום רק לאלות ממין נקבה, אני פשוט לא מתחברת לאלים. אני מתייחסת לאלות כאל דמות מייצגת שלי. אם אני רוצה לעשות טקס עם דגש על אהבה, אני אבחר בדמות שתייצג את האהבה שבי - ונוס, או אפרודיטה, או כל אלה אחרת במיתולוגיות השונות של העולם. אני אבחר באלה שאני הכי מתחברת אליה. אני אישית לא באמת מאמינה שהיא קיימת, בדיוק כמו שאני לא מאמינה שיהוה קיים. האלה קיימת כחלק ממני. Be your own goddess!

גישה נוספת

כמו שאמרו לפני יש גישות רבות בהתייחסות לאלים. יש גם כאלו הרואים את האלים כישויות המייצגות צדדים שונים מהאישיות או הנפש שלנו והקריאה להם או אליהם היא פשוט דרך נוספת לגשת לכוח או העוצמה המצויים באותו פאן שלנו. אני אישית נוטה להסכים עם הגישה הנ"ל.

למעלה