אלים.

1AcEsHiGh

New member
אלים.

שלום. לפני בערך שנה יצרתי קשר עם בנאדם שהיה מנהל בפורום מאגיה ומיסטיקה כלשהו, בנושא הצפנים שבתנ"ך. לאחר מה זמן שדיברנו, הוא התחיל לדבר איתי על "האלים"- הפיטרינים, ושהוא אחד מהם. הפיטרינים נמצאים במלחמה תמידית נגד הסארטן, עוד אלים עם תכונות שונות. בקיצור הוא סיפר לי את הסיפורים האלו בערך חצי שנה, ואמר לי שגם אני הייתי חלק מהעבר הזה, והתחיל "ללמד" אותי כל מיני דברים. אחרי כמה זמן זה היה מפחיד מדי בשבילי וחסמתי אותו במהירות. מאז לא ראיתי אותו יותר. רציתי לדעת אם זו שטות גמורה, או שיש אמת בדבריו? (אני יודע שאני נשמע מטומטם לגמרי, אבל הוא פשוט הצליח לגרום לי להאמין בזה, וחלק מדבריו היו לעבור להאמין בפיטרינים כאלים אמיתיים ולא באלוהים. אם הבנאדם שקרן, הוא מעולה בזה.)

כן,גם אני הכרתי פעם בנאדם כזה.

קוראים לתופעה הזו סכיזופרניה. הוא באמת ובתמים מאמין בדברים האלו,אך יכחיש לעולם שהוא מדמיין את הכל. אני מתפלאת כל פעם מחדש כשאני שומעת על מקרים כאלו של אנשים שמוכנים לבלוע סיפורי מעשיות מאנשים שקראו המון המון ספרי פנטזיה וקצת איבדו את הגבול (העבה) שבין מציאות לדמיון. יש כזה דבר להאמין באלים ואלות,זה נקרא פגאניות. כמה מהאנשים פה הם פגאנים,ויש גם את פורום פגאניזם בישראל שכל כולו אנשים כאלו. אך, (לרוב) לאנשים אלו מערכת אמונות מבוססת שניתן להעמיק בה ולמצוא בה הרבה היגיון.. בסיפורי המעשיות של ידידך,לא. תמיד כדאי להיזהר מאנשים שרוצים "ללמד" אותך דברים שלא מתיישבים עם ההגיון שלך.

RainBird

New member
רונות מקועקעות על כל גופו? כי אם לא אז סביר שהוא משקר ../images/Emo13.gif הפטירינים והסארטן למעשה הם שתי קבוצות של מכשפים שנלחמים על השליטה בעולם שמתואר בסידרה מחזור שער המוות של מרגרט וויס וטרייסי היקמן. אישית- לא כ"כ נהנית מהעלילה הבאנלית והמשעממת. ארדן.

arafell

New member
למה לא???

נכון הספרים קצת ילדותיים בעברית, קראתי אותם באנגלית, ה4 האחרונים טובים לדעתי חוץ מזה הרעיון לגבי המאגיה שם, דרך החשיבה מאד מעניינת, לגבי הגלים וכל השאר אם קראת את מה שמסביב והתאוריות ערפל

nepthys

New member
אין לי מושג אם אתה צוחק עלינו או לא

אבל אני רק חייבת להגיד שאין ספק ש"מחזור שער המוות" היה אחת הסדרות ספרים הכי יפות, מוצלחות, מהממות, מרתקות, מרגשות ונפלאות שאי פעם קראתי.. היו שם דמויות שיחרטו בזכרוני לנצח.. ואין לי ספק שעוד כמה שנים אני אקרא את זה שוב ורק אוהב את זה יותר.. (אבל כמובן שאין לסדרת הספרים העלילתית הזו שום קשר למציאות)

Wing Chan

New member
בנאדם כזה,

צריך לחטוף כפכף לראש. שיתפכח קצת. אל תאמין לכול מה שמספרים לך.

1AcEsHiGh

New member
חחח..

חשבתי שאם אזכיר את השם "מחזור שער המוות" אף אחד לא יבין מה זה, כנראה שלא. הוא מאמין שהוא "האפלו" - לאלו שקראו את הספר וזה באמת נראה פתטי שהאמנתי- אבל הוא ממש שיכנע אותי, ואפשר לומר גם שרציתי לשמוע את מה שהוא אמר, כי אני אוהב מיסטיקה ומאגיה. (פעם ניסיתי בעצמי מאגיה, אבל זה סיפור אחר)

העיקר שהוא לא ניצל אותך מינית.

או כספית. ושלמדת לקח מכל העניין. ועכשיו תהיה חכם יותר.

RainBird

New member
הייתי מוכן שהפלו ינצל אותי מינית. הוא אמור להיות שרירי והכל....

gwizard

New member
כמה פאטתי

אגב, פיטרין והסרטאן הם לא אלים, אלא אנשים שהתפתחו לרמה גבוהה מבחינה מאגית ששאר הגזעים מחשיבים אותם לאלים למחצה. מחזור שאר המוות תמיד הייתה אחת הסדרות החביבות עלי.

RainBird

New member
לטעמי הסידרה דיכוטמית מידי יותר מידי- סארטן טובים וטרגיים, ופיטרינים מרושעים ונקמניים. הקצוות חזקים מאוד.

gwizard

New member
אז זהו שלא

תקרא את כל שבעת הספרים ואז תבין כמה אתה טועה.

RainBird

New member
קראת את כל השבעה אפילו פעמיים כדי לראות אם פיספסתי בטעות משהו. זה עדיין לטעמי- גרוע.

למעלה