אלימות בדירה

Purple Mushroom

New member
אלימות בדירה

כבר הרבה שנים לא כתבתי הודעה כזאת. אולי כבר8 או 9 שנים, כשהיתה לי שותפה אלימה בהוסטל, שאיימה להרוג אותי ואיימה עלי בסכין.
כיום המצב שונה. אני כבר כמה שנים חשפתי. (בעקבות החשיפה בטלויזיה במסגרת עמותת אנוש, שנחשפתי שם בתור מתמודד, כשחקן ורקדן).
חשפתי שנפגעתי נפשית בצבא, ואני מתמודד, לא רואה את עצמי כחולה.
כאמור, בסוף ינואר השנה, חברת "קידום פרוייקטים שיקומיים" פיתו אותי במחיר מחיה מאוד זול. (אני חושב שדיברתי על זה במפגש ינואר 2012 בחיפה). אז זה היה כ1,200 ש"ח שכירות פלוס דמי מחיה (מיסים),
וכיום עברנו לקריית שלום, במחיר של כ1525 ש"ח דמי מחיה כולל שכירות ומיסים.
עברתי לדירה עם 3 שותפים. שותפים מתמודדים, פגועי נפש, וכשזה מגיע למצב כזה: חולי נפש ממש, במצוקה.
לא ממש ידעתי לאן אני נכנס. אבל כל השלושה עם אבו ענתרים, ערסים כבדים. עם אחד אני מסתדר ממש טוב, אבל היו הרבה מצבים קשים עם כולם.

הלילה, לפני מספר דקות, שוב זה קרה: השותף שלי ד', די איים עלי, צעק, הפך כיסא. שאלתי מה קרה? והוא חושב שאני נגדו, צעק, קילל אותי :"יא מזדיין". ודפק לי על הדלת של השירותים שהייתי. (יש לי שלשול אני חושב).
ודפק לי על הדלת של החדר, שנכנסתי לחדר. לא יודע מה יש לו. אולי הוא כעס ששתפתי לו את הצלחת עם הספגטי שאכל. פעם אחרונה ראיתי אותו במטבח מכין עוף. הוא שמן, וכנראה לוקח הרבה כדורים, ועובד מאוד קשה למחייתו.
דווקא אתמול והשבוע, היחסים שלנו היו יחסית בסדר. בין גברים. לומד להתמודד עם האנשים איך שנכנסתי, ויש לי ניסיון מגורים משותף עם כאלו. אבל שוב זה קורה.
רמז לי לטלפן לעובדת סוציאלית. מטלפן אליה רק במקרי חירום שכאלו. התקווה שלי זה שהוא ירגע שוב, אבל יש לו בעיה של עצבים. מבין את המצוקה המאוד גדולה שהוא נמצא בה. אבל זה לא צריך לבוא על החשבון שלי. הוא מעשן כבד, ומאוד משתעל, גדול ממני בכמעט שנתיים. (הדייר הכי מבוגר בדירה). העובדת סוציאלית שלי אמרה לי שאם מאיים על החיים שלי באופן ישיר, אז צריך לטלפן למשטרה. אני לא חושב שזאת הדרך.
אני חייב לצאת מהדירה הזאת כמה שיותר מהר.
אני שוב, למרות כל מה שעברתי, ועור הפיל שפיתחתי, אני עדיין בחור רגיש, ופוחד על החיים שלי.
אולי לא כותב באופן דרמטי שאני עומד למות, כמו במקרה הקודם של השותפה המשוגעת שלי, לפני 8 או 9 שנים בהוסטל של אנוש, ליד דיזינגוף סנטר שהיינו בו,
אבל עדיין.
יש למישהו עצה יותר פרקטית, (למרות שזה פורום ולא צאט, ובטח זה יעבור הלילה, אבל הבעיה נשארת: שותף מאוד עצבני ואלים, רק שלא ירביץ לי, כי אז באמת יחצה גבול מסויים, ואני אפגע פיסית, ולא רק נפשית.
יש למישהו עצה יותר פרקטית למצב הזה? מה עושים?
בכבוד רב,
אלון ארד, אביר אור במהפכה של אהבה שבעד אי אלימות.
=]

GeJuFan

New member
תראה אני לא ממש הבנתי או מכירה

את הסיפור שלך. המון אנשים עוברים התעללות מסוג כזה או אחר. הפיתרון הוא פשוט לקחת את עצמך בידיים ולא לאפשר לזה לקרות שוב. לא להסתובב בחברה שאתה יודע שהיא לא נכונה לך, ועלולה לפגוע בך. לכולנו יש את המנגנונים הפנימיים שלנו שמתחילים להבהב ולצלצל כשאנחנו עושים משהו שרצוי שלא נעשה.
לכן. לדעתי האופצייה שלך כרגע היא להגיד לחברה שנתנה לך את ההצעה מה קורה ואם הם לא לוקחים אחריות אז לבקש לעבור למקום אחר. או לקחת את הרגליים ולעבור לבד.

זה כל העצה שאני יכולה לתת מבלי להכיר את הסיפור שלך היטב.

Purple Mushroom

New member
את צודקת.

בינתיים היתה הסלמה, הייתי כשבוע מחוץ לבית. אני גר עם אנשים קשים מאוד.
בינתיים היום, החברה "כפתה" עלי סולחה עם השותף האלים. אני מאוד רוצה לעזוב. אבל בינתיים אין לי את הכסף. מחר אולי אטלפן לחברה הקודמת שהייתי בה. מקווה שאברח מכאן כמה שיותר מהר. אני גר עם אנשים קשים מאוד. בקריית שלום.
.

GeJuFan

New member
אתה משלם לחברה את השכ"ד

נכון? כלומר הכסף של השכ"ד במילא מגיע ממך למה לא לחפש דירה מחוץ לחברה? הרי יש לך את הכסף.

Purple Mushroom

New member
אני משלם לחברה את השכ"ד +. כן.

השכר דירה נטו, עומד על 1175 ש"ח בחודש. כל ה-1 לחודש.
אני צריך לחפש דירה, התקציב שלי עומד על גג 1,600 ש"ח בחודש. מחר מקווה לקום מוקדם (יחסית), ולטלפן לחברה אחרת. מקווה שתיהיה לי הזדמנות כזאת בעתיד. אני חייב שינוי. למרות שקשה לי לעשות את זה. תודה. :)
(בקיצור: אין לי הרבה כסף, אבל חייב להתמודד עם מה שיש, ולעשות שינוי בחיי. ).

EdisonGirl

New member
לצערי אני לא חושבת שיש פתרון אינסטנט..

אני יכולה להציע לך, שכאשר הוא במצב "שפוי", תסגרו ביניכם, שכשהוא הופך להיות עצבני ואלים, הוא יסגור את עצמו בחדר מסוים, או שאתה תצא החוצה ותשב על ספסל עד שהוא יודיע לך שחלף הזעם, אבל להישאר אחד ליד השני במצב הזה לא נראה לי כמו רעיון טוב, ואני מבינה איך לא תרגיש נוח להזמין משטרה, כי בסופו של דבר, כמו שאתה כותב, אתם ביחסים סבירים ביתר הזמן, אבל אולי אתה צריך לשקול את זה במצבים מסוימים. פשוט להסביר למשטרה שהוא בסדר בד"כ ושהוא בהתפרצות אלימה, ולכן אתה מבקש פיקוח רק לזמן הזה ושלא יקחו אותו למעצר. לא יודעת אם זה יעבוד כי אני לא מכירה את המערכת המשטרתית, אבל אולי כדאי לשוחח עם העו"ס ולברר איתה מה עושים, כי להישאר לסבול במצב הזה אתה לא תמשיך.

ודבר שני, כללי יותר... אני לא מצליחה להבין איך 1525 ש"ח כדי לגור עם עוד פאקינג 3 שותפים זה זול. זה נשמע לי דווקא על סף היקר. אני גרה עם בנאדם אחד (דא
) וזה עולה לי סביבות 1850 ש"ח לחודש כולל המיסים אם אני משקללת בממוצע (כי אנחנו משלמים כל דבר בנפרד- שכ"ד, חשמל, גז, ארנונה וכו'..). אני יודעת שבמחיר כמו שאתה משלם ואולי קצת יותר, אבל זה שווה את זה, אתה יכול לגור עם שותפים נורמטיביים יותר, וכאלה הרבה יותר מתאימים לך, כי אתה מתמודד מצוין ופעיל ומתפקד יפה, ואין סיבה שתגור עם פגועי נפש שעלולים לפגוע בך או לדרדר אותך. אתה מתמודד אמנם אבל עדיין יש לך נפש רגישה ודברים כאלו מחלחלים אפילו אצל בנאדם שהוא לא פגוע נפש. אלימות לא טובה ולא מגיעה לאף אחד- לא נפשית ולא פיזית.
אני חושבת שכדאי לך לשקול את האפשרות לעבור לדירה עם שותפים "נורמטיביים". אולי מהפכה של אהבה יכולים לעזור לך בזה, כי הם מכירים אותך ויודעים שאין צורך להירתע. ואגב, איפה שמהפכה של אהבה יושבים- יש שם דירות להשכרה בזול- תבדוק את זה

Purple Mushroom

New member
כל הכבוד על התשובה:)

עידכון:
כבר איבדתי את מספר הימים, אבל לילה אחרי זה, נדמה לי שזה היה במוצ"ש, נסעתי לאמא שלי, וישנתי אצל חבר, ליד הסינמטק. הסיבה הראשונה שישנתי מחוץ לבית, היתה הסרט, הסיבה השניה, הבחור האלים. אחרי הסרט בסינימטק, (ראיתי את אין לי..:)).. ועוד מכר אופליין,
וחבר שלי א' הגיע באיחור מירושלים. (ישנתי אצל י').
הלכתי לפלא, וכחזרתי הביתה , גיליתי עוד גילויי אלימות. השותף דורון לייכטר, הוציא לי את הזכוכית מהחלון, והשאיר אותו פתוח. השראתי את הדלת שלי פתוחה, כדי שיהיה קצת איוורר, ונחצו עוד קווים אדומים. לפחות הוא לא לקח את המזומן שלי, מהמעטפה במגירה. טילפנתי לעובדת סוציאלית, והשארתי לה אס אמ אס. טילפנתי לאמא שלי, ולקחתי מונית, וישנתי בפלא. _(עכשיו אני במחשב בפלא).
צריך באמת לדבר , לטלפן עכשיו לעובדת סוציאלית, לאמא ולאחותי. יש לנו פגישת כנף הערב בחמ"ה.

בקשר ל 1525, ש,"ח. זאת דירה של 4700 ש"ח בקריית שלום. את הדירה בכפר שלם העלו, אחרי 10 שנים, במחיר של פחות מ4 אלף. (דירה של 5 חדרים כולל סלון), אחרי 10 שנים, בעל הדירה העלה אותה ליותר מ5 אלף. אז מצאו לנו דירה אחרת, יותר בזול.
העובדת סוציאלית שלי תמיד אומרת, שדירה במרכז עולה לפחות 2000 ש"ח. (גם אמרו לי בפורום).
אני יודע שחברת קידום פרוייקטים שיקומיים זאת חרא של חברה, אני במלכוד כרגע. למרות כל הדברים הטובים שעשו בדירה. (יודעים לנהל תקציב כמו שצריך, ויש להם כסף).
מבחינת אנשים גם צוות, וגם דיירים, החברה הזאת די חרא באמת.
אני צריך לצאת מהדירה באמת.
נ.ב: מתוך ה4700 ש"ח. כל דייר משלם לחשבון הדירה עוד 350 ש"ח בחודש, שהולכים למיסים, מים חשמל, גז וארנונה. וגם עוד הוצאות של הדירה. לכן זה יוצא בחודש 1525 ש"ח.

אני לא יודעת אם הוא יכול לשלוט בעצמו

אולי מעבר להיותו מתמודד הוא פשוט אדם עם אופי אלים שבא עוד מהבית.
אני חושבת שבית זה מקום של שלווה ושקט, צריך להיות לך טוב בבית שאתה גר בו. לדעתי תפנה לגורמים המתאימים ושימצאו לך אנשים חברותיים לגור איתם.

AnandamiDemian

New member
התשובה בגוף ההודעה, לא?

הבית הוא כנראה המקום היחיד בעולם שבו יש לך פרטיות וסוג של אוטונומיה.
נשמע שאין לך לא את זה ולא את זה - במחיר של 1500 לחדר בדירה של 4 זה די מגוחך.

אם באמת רק משטרה יכולה לעזור (ואז נשאלת השאלה מה העובדת הסוציאלית עושה...) אז שווה לשקול מעבר.
כאילו, לא שווה. אם הייתי בנעליים שלך הייתי עושה את זה, אבל אני לא.

תשלים עם זה שאין שום סיכוי בעולם שתוכל לתקן אותו כי ככה זה הפרעות נפש מהסוג הזה. אין ספק שאתה לא צריך לסבול את זה או את העישון.

Purple Mushroom

New member
העובדת סוציאלית לא עושה כלום חוץ מלדווח

ולהמליץ לי להזמין משטרה.
עכשיו דיברתי איתה כ-7 דקות, חזרה אלי.
דייר שמוציא חלון מהמקום, מחדר שלו שלא. לא יגור בדירה.
אחכה ליום חמישי לבוא לדירה שוב, לדבר עם העובדת סוציאלית. בינתיים לא יכול לישון בחדר שלי, שאני משלם עליו, כל עוד יש חלון עקור, הזכוכית, לא יכול לגור בחדר שבו הופעלה אלימות.
אנסה לגור אצל אמא שלי בינתיים, ואולי אחותי, וגם הפלא. זקוק לאינטרנט באינפוזיה.
תודה רבה על התגובות
צריך להיות יותר חכם מזה.

אמממ... המצב נשמע די מורכב.

קודם כל, אני מציעה לך להתרחק ממנו.
ואם זה ממשיך, נסה לתפוס אותו בזמן שהוא רגוע ולדבר איתו. תסביר לו שההתנהגות הזו לא נעימה לך ולשותפים האחרים, ושאם יש לו משהו נגדך, אתה מצפה שידבר איתך על זה ולא שתצטרך לסבול התקפות אלימות מצידו. חשוב שתסביר לו שאתה לא נגדו...
כלומר, אל תיגע בדברים שלו- כולל כלים בכיור, תנסה לפנות אליו כמה שפחות. אגב, אני מסכימה שמחיר כמו שאתה משלם עם שותפים הוא די יקר.

Purple Mushroom

New member
עידכון

היתה סולחה. המצב עכשיו רגוע. הגענו להבנות.
אני עדיין בדיעה, שלמרות הקושי שלי. בסופו של דבר, אצטרך לעזוב את הדירה, ולחפש דירה אחרת.

Optimistic Girl

New member
עצות פרקטיות

קודם כל,
משתתפת בצערך, זה קשה המצב שאתה מתאר אותו

העצה שלי,
היא לעשות מנעול בחדר שלך
לא מנעול שיש אותו, אלא כזה שקונים ומתקינים.

דבר שני,
לא לגור עם שותפים כאלו,
זאת אנרגיה שלילית,
אתה צריך למצוא חברים שהם חזקים נפשית ממך
ולא כאלו שמתמודדים.
רק ככה תוכל להתפתח רוחנית, =>להכיר חזקים ולהתחזק מהם.

בהצלחה
ותעדכן אותנו מה קורה

Purple Mushroom

New member
עידכון :

אני כרגע קצת באינטרנט בודק מיילים, גם לפורום הזה, אני אצל חבר שלי במרכז תל אביב, ליד הסינימטק. הוא גם בדיור מוגן של קידום, ובא אליו היום מדריך של קידום. אמר לי לטלפן לעובדת סוציאלית שלי, חוזר לדירה מחר.
אין לי אפשרות לעשות מנעול לחדר. וחוץ מזה, אם אשאר אראה אותו בדירה. האלטרנטיבה כעת בינתיים, זה שחברת קידום, תדאג לי למעבר לדירה נוספת שלהם בסמוך, ביוסף אחרון 4. צריך לברר שוב איזה סוג חומר אנושי נמצא שם.
חבל ששוב צריך לעבור דירה. חבר שלי רוצה לגור איתי בדירה של 2. הערב, צריך לעשות טלפון, והערב יוצא לישון בדירה של חברה טובה שלי. (הבוסית בגבעתיים). גם היא עברה דירה ! :)..\

למעלה