אלימות בקרב בני נוער..

bergmanit

New member
אלימות בקרב בני נוער..

טוב, עוד נושא מאוד חשוב לדיון. יש לי חבר אחת מאוד מאוד טובה- נקרא לה שירה. בכיתה ט', שנה שעברה, אני שוירה התנתקנו והיא התחילה להסתובב עם חברה מפוקפקת יותר (ערסים מנתניה) בחופש היא ניתקה איתם קשר, כי היא הבינה שהיא לא אוהבת ומתחברת להתנהגות ול"ערכים" שלהם. אחת החברות של שירה בעבר, החלה עלייה ביום שישי בערב, בגלל שהיא טוענת, שבעבר כשהן היו חברות היא עשתה לה משהו נוראי. זה החל באלימות מילולית קשה באייסיקיו: "אני ארצח אותך, את תעברי אצלי 7 מדורי גיהנום.. את תצטערי שבכלל נולדת" היום בבית הספר החברה שלה החלה לצעוק עלייה ונהייתה המולה גדולה (שירה סיפרה לי אני לא הייתי עדה לעניין) ובסוף, היום כשיצאנו לבצפר ושירה חיכתה יחד איתי שאבא שלי יבוא לאסוף אותנו באו לכיוונו 4 בנות. החן החילו לצעוק עלייה, והיא הגיבה, ואז אחת הבנות פשוט תפסה לה בראש והחלה לנענע אותו ושאר הבנות צחקו. אני פשוט תפסתי את שירה מהגב אמרתי לחבורה ההיא: אנחנו לא חברות שלכן לא קשורות אליכן עזבו אותנו". אז הן פנו אליי בקריאות" נעמה אל תתערבי" ואחרת אמרה: "נעמה אני אוהבת אותך את ילדה טובה חבל שחברה שלך זונה" בקיצור, זה היה אירוע מאוד מאוד לא נעים. ולמה? כי החברה של שירה טוענת שהיא התנשקה עם מישהו שהיא אהבה באותו זמן. מסיבה כל כך טיפשית היא איימה עלייה ופגעה בה פיזית?! מה דעתכם על כל העניין.? גם בערים שלך יש כזאת אלימות (או שרק נתניה שכונה P:) ?

אז ככה...

כל מי שמכיר אותי יודע שאני הכי אנטי אלימות
מה דעתי על העיניין? שהילדה הזאת לא יודעת לפתור דברים בדרך של דיבור, וחבל שכך. אבל חבל גם שחברה שלך שירה הגיבה לה בכלל בחזרה. מאנשים כאלה צריך פשוט להתעלם, להתרחק. אבל מה שקרה קרה, ואת הנעשה אי אפשר להשיב. לדעתי, אם היא ממשיכה להציק לה, אם זה בפנים מול פנים [באופן פיזי או מילולי, לא משנה] או באיי סי [בקללות, איומים וכד'...] לא לעבור על זה בשתיקה, אלה לפנות לגורם מוסמך יותר [מורה, יועצת...] כי באנשים כאלה צריך לטפל. אני מכירה מישהי שעוברת/עברה גם משהו בסיגנון, וזה לא כ"כ ניגמר טוב [ד"א, היא גם מנתניה]. אם זה קורה רק בנתניה? לא, בכלל לא, לצערי. זה קורה בכל מקום. בכל מקום יש מופרעים וכאלה שמחפשים רק במה להתעשק ועם מי לריב ולהתווכח. אני יכולה לספר לך שלחברה שלי גם קרה משהו בסיגנון. ילדה אחת מהכיתה החליטה שהיא קיללה אותה באיי סי או משהו כזה ופשוט באה ואיימה עלייה עם חבורה של ערסים מאחור. והיה בלאגן, היא איימה עלייה שתבוא ותרצח אותה, שתביא עליה את כל המופרעים[=>עולם תחתון] של ראשון, וגם באה אליה פעם אחת מתחת לבית ואיימה עליה. פשוט צריך לפנות אל גורם מוסמך יותר שיטפל גם בעיניין. זה דברים שדי קשה לפתור לבד, אם אנשים כאלה לא צריך להתעסק, פשוט להתרחק מהם.

idanshaf2

New member
"אלימות הינה כירסום יסוד הדמוקרטיה"

לצערנו בימינו האלימות הפכה להיות דבר מובן מאליו בחברה הישראלית בכלל ובקרב הנוער בפרט.. אופיהחיים המלחיץ במדינה, "אצבע קלה על ההדק", קלות הראש שאנו מפגינים כלפי מקרי אלימות והעונשים הקלים שניתנים על ידי מערכת המשפט, כל אלה ועוד מביאים לכך שהאלימות התפשטה.. לצערי האלימות נפוצה כיום בקרב כל שכבות האוכלסיה גם ב"שכונות הרעות" וגם ב"שכונות הטובות". תפקידנו כאנשי חינוך ואנשי תנועות נוער הוא בראש ובראשונה להימנע מכל גילוי של אלימות ולנסות ולפתור הכל בדרכי נועם, דבר שני עלינו לחנך את הדור הצעיר שאלימות היא אינה הפיתרון! אלימות רק מובילה לעוד אלימות.. בימינו שאין סופ"ש ללא אירועי אלימות במועדונים ובמוקומות הבילוי בדיוק בימים אלו עלינו לפעול בכל הכח על מנת למגר את האלימות ולדאוג שלפחות החניכים ימנעו מלהשתמש באלימות. ולגבי חיי היום יום... אני ממליץ להימנע ככל האפשר ממעורבות במקרי אלימות אם וכאשר נתקלתם באלימות (פיזית או מילולית) יש לפנות ישר לגורם מוסמך (כמו שנאמר פה מורה, הורה, או אפילו משטרהנ במקרה הצורך)..רק כך נוכל לפתור את הבעיה והנגע שנקרא אלימות... וכמו שפתחתי אסיים בציטוט של יצחק רבין "אלימות הינה כירסום יסוד הדמוקרטיה יש למגר אותה ולהלחם בה"

למעלה