אלימות כלפי ילדים בעולם החרדי

לב אם

New member
אלימות כלפי ילדים בעולם החרדי

הפנו אותי לשרשור מזעזע לגבי מלמדים מכים בישיבות החרדיות. הכאת תלמידים בתלמודי תורה הגבתי לגברת שמציינת שהיא מכוונת את תגובתה לחילונים הקוראים שצריכים לחשוש לילדיהם אף יותר, אך מכיוון שתגובתי נחסמה אני מביאה אותה בפורום הזה ומזמינה אותכם להגיב כאן. להלן התגובה שניסיתי לפרסם בפורום החרדים: הפנה אותי לשרשור הזה מישהו מודאג ממה שכתוב בו, ואכן אני לא מופתעת אבל אני מודאגת שאנשים בדורנו עדיין מרשים לעצמם להתהדר בהכאת ילדים. ראשית, כדי לתקן אתכם בשגיאה לגבי החילונים: אני מאד שמחה כשילדי חוזרים הביתה בריאים ושלמים כי סכנות רבות אורבות להם בדרך - תאונות הדרכים והטרור ומפגעי הטבע ומי יודע מה עוד - אולם, אלימות בבתי הספר כפי שמצטיירת בעיתונות ואצלכם בפורום אינה קיימת וממנה אני לא מודאגת. המקום היחידי שבו נתקלתי בסיפורים (ולצערי גם עובדות) על אלימות קשה בין ילדים וכלפי ילדים ובהטרדות מיניות שעוברים עליהן בשתיקה הוא בחינוך החרדי. לצערי, נפגשתי בדרך חיי עם ילדים שנפלטו מהעולם החרדי (יוצאים בשאלה) - בחקירת חייהם, הסתבר שהיו אמנם מי שיצאו עקב חקירה שכלית טהורה, אולם רובם נפלטו עקב ההשפעות של תקיפות אלימות שעברו, חלקם עברו הטרדה מינית שהסביבה לא היתה מוכנה לטפל בהן, חלקם לא יכלו לשאת את המכות והאלימות שבין הילדים (כאשר המבוגרים אינם נוכחים) וחלקם סבלו מתקיפות אלימות מצד הורים ומחנכים. הסבל של אותם ילדים רכים נגע לליבי ולצערי לא יכולתי לסייע מספיק. שיהיה ברור, כל מה שקורה בעולם החילוני, הינו כאין וכאפס לעומת הסבל שעובר ילד שנקלע לסביבה האלימה בעולם החילוני. האנשים שאלימותם באה לצורך הנאה, אינם נורמה גם בעולם החרדי - וזה ברור אפילו מתוך השרשור הזה שמביע על כך דאגה - אולם, כאשר יש אדם כזה בעולם החילוני, הסביבה מתמודדת אתו, אם מרצון ואם מכח החוק, בעוד שבעולם החרדי, יכול אדם כזה, לקבל תפקיד של מלמד, לתפקד כרב ומורה ולהמשיך להתעלל בדורות של ילדים בלי שאיש מוצא לנכון להפסיקו.

ההודעה ששלחתי נעלמה...

אני מכירה את התופעה הזו... ויודעת שלא כולם שורדים אותה... יש גם מי שנפגע בנפש... ובצורה קשה... העולם הזה סגור ואין עליו ביקורת... אבל לא נעשה הכללות...

0 אור 0

New member
אני לא חושבת שהאנשים שם יותר אלימים

ובודאי שאחוז הסוטים אינו עולה על אחוזם בכל חברה אחרת. אולם, הבעיה היא שההיתר להכות מביא אנשים, אשר במצב אחר היו לומדים למצוא דרכים חלופיות, להשתמש ב"כלי" הזה. ומצד שני, ההורים, אשר בחברה החילונית היו מגינים על הילד, לא רוצים להתפס כמפנקים. ובקשר לתקיפות מיניות - הבעיה היא שמדיניות של הסתרה והכחשה, גורמת למספר סוטים לשגשג ולהמשיך לפגוע בהמון נפשות רכות. אני אפילו לא בטוחה שזה יותר מאשר בעולם החילוני, אני כן בטוחה שהקורבנות הרבה יותר נמקים בסתר כי אין להם לגיטימציה להזדהות ככאלה.

my sheep

New member
משהו שכתבתי בפורום השכן...

ואני מעתיקה אותו לכאן... 17/12. אולי 16/12. זה היום האחרון שראיתי אותך. מה עשית באותו יום? בנית לול תרנגולים? למדת עם אבא למבחן? אולי שיחקת עם יאיר בכדור? עברו מאז כמעט שנתיים. שנתיים שלא ראיתי אותך. שלא ראיתי את אבאמא, שלא ראיתי את אחיות שלך. שבוע אחרי- דיברתי איתך בטלפון. סיפרת לי שקניתם טלפון לבן עם נורה אדומה. גם ממרחק של קילומטרים רבים הצלחתי להבין שאמא לוקחת לך את הטלפון כדי שלא תמשיך לדבר. אחרי חצי דקה ביקשת ממני לשכוח את מה שאמרת לי, כי זה לא באמת, אתה רק חלמת, ובעצם אין כזה טלפון... היית תמים. אתה עדיין תמים. שנתיים לא ראיתי אותך. שנתיים לא דיברתי איתך. שנה וחצי שאני תוהה אם טוב לך שם. בטוח לי שלא. לפני שעזבתי אותך הייתי שק החבטות של המשפחה. אתה לא תבין את זה לעולם. אף פעם לא תדע איך זה מרגיש כשמישהו שקטן ממך ב4.5 שנים גובר עליך כאילו הוא גדול ממך ב30 שנה, ותפיסת הידיים שלו זה מרשם בטוח לריסוק איברים. לא תדע איך זה מרגיש שאבא שלך, זה שבטחת בו מיום הולדתך, בא אליך, ובחמת זעם דוחף אותך ישר לקיר/ דלת/ מדפים, ואחותך הקטנה ממך ב10 שנים בוהה בנעשה בהלם מוחלט, ובורחת. אבל אתה ודאי יודע איך זה מרגיש שאבא חובט בך, וכשאתה רץ לסינר של אמא היא מחזירה אותך לזירת האירוע... אתה יודע איך זה להשאר בבית כל היום בלי לצאת, כי עוד שלושה ימים יש מבחן, והציון של המבחן הקודם לא סיפק את אבאמא... אתה גם יודע מה קורה כשהעיניים של אבא מתחילות להאדים ולהצטמצם, וקמטי הכעס מתחילים להעמיק יותר ויותר. ואז הוא לוקח אותך בשקט לחדר, כמו חיה הלוקחת את טורפה למאורתה. ואז הוא נועל את הדלת וסוגר את החלונות. ומרביץ... וזה כואב... ואתה צועק בכל גרונך, בידיעה ברורה שאיש לא שומע. אחי. אני מעריכה אותך על כל הדברים שרק אתה "זכית" להכיר. על המקל בלילה, שמי שלא הולך לישון טועם את נחת זרועו. וזה היית רק אתה. כי אחותך הקטנה הלכה לישון מוקדם, ושתי הגדולות הורשו לישון קצת יותר מאוחר. ואני הייתי נועלת את דלת חדרי, ושומעת אותך רץ למיטה, ואחרי חצי דקה את אבא נכנס הביתה, מקבל דיווח עדכני מאמא ומחפש את המקל. הייתי פותחת קצת את הדלת, והייתי שומעת את הצעקות שלו. ואם עבר עליך יום לא ממש מוצלח, כי המורה רשם הערה, והציון במבחן היה לא משהו, ושיחקת עם יאיר רבע שעה יותר ממה שאמא אמרה, אז הייתי שומעת גם את הצעקות שלך... צעקות אחרות... אתה היחיד שיודע איך זה מרגיש כשיש שני שקי חבטות בבית, ופתאום אחד מחליט "לחתוך"... זהו. המכסה היומית חסרה... אין לי דרך לברר, אבל כמו שאני מכירה את אבאמא- אתה חוטף מהם עכשיו כיפליים. הם לא אומרים לך למה. בדיוק כמו שהם לא סיפרו לי למה הם מתעללים בי כל כך. אבל הם יודעים שאם הם יפסיקו עם זה אז תקלוט שבעצם כל השנים האלו אתה סבלת, ואז גם אתה תברח להם. וזה יותר מידי בשבילם. הם ישארו חסרי אונים. לא יהיה להם את מי להכות. למי הם ירביצו? למי? לאחותך ששוקלת בערך כמו שניהם? לקטנטונת החתלתולית שהחיוך שלה ממיס? לאמצעית שאין על מה להרביץ לה, כי היא תעשה הכל כדי שאבאמא יהיו מרוצים? הם מכים אותך בשביל שנינו. ואתה אפילו לא יודע. אתה חושב שכך זה בכל בית נורמלי. בדיוק כמו שחשבתי לפני שנתיים... אתה תמים. אתה קטן ותמים. אתה קטן, תמים וסובל... סובל בשבילי. ילד! אני רוצה שתברח משם!!! אסור לך להשאר שם דקה!!! זה לא מקום לילדים!!! זה מסוכן! ועד שלא תצא משם לא תדע עד כמה!!! ילד, אני מבקשת ממך המון סליחות. הם קשרו לי את היידים. ממקומי כאן- אני לא יכולה לעשות כלום. ובגללי אתה כ"כ סובל. אני מבטיחה לך, ילד. אם רק תרצה, אם רק תעשה את הצעד הראשון- אני כאן, בשבילך. אני יודעת. זה כלום לעומת הסבל העצום שאתה עובר. אבל זה גם משהו...

לב אם

New member
כבשה קטנה שלי

אני כל כך אתך במצוקה וביאוש. האם אין דרך לפנות לרשויות ולהציל את אחיך הקטן מהגיהינום?

my sheep

New member
לב אם!

אני לא יודעת עד כמה אפשר, הם חרדים

לב אם

New member
גם על החרדים אמור לחול החוק

אבל אני מסכימה אותך שזה הופך את העניין למאד קשה. בן כמה האח שלך? האם הוא חשוב להשאר במסגרת הדתית? אוי אפשר לסדר לו איזה פנימיה טובה רחוק מהבית? האם יש אפשרות להיעזר בארגון הלל, ולהוציא אותו מהסביבה החרדית?

my sheep

New member
../images/Emo10.gif

הוא רק בן 12, ואין לי עניין להוציא אותו מהמסגרת החרדית, ובטח שלא בניגוד לרצונו... אם הוא ירצה לצאת- אני אתמוך בו, ואם הוא ירצה להשאר- אני אסכים איתו. פנימיה? זה יקרה רק בעוד שנתיים, וזה יהיה קצת מאוחר... ההורים שלי בדעה שפנימיה זה משהו שלילי ביותר שרק ילדים מסכנים וחסרי בית נמצאים בה... הבנים הולכים לישיבות עם פנימיה כשהם מסיימים כתה ח', או את השנה השלישית בישיבה הראשונה... הל"ל זה לא פיתרון בשבילו א. כי אין לי עניין לשכנע אותו לעזוב את הדת, אני רוצה שזה יבוא ממנו. ב. הם לא מתעסקים עם קטינים כדי לא להסתבך עם החוק. (כן, כן, חיכיתי שנתיים בגלל זה..) הייתי עושה הכל בשבילו לו רק היתה לי אפשרות. הבעיה היא שאין לי

לב אם

New member
כן זה קשה מאד

הרבה מאד ילדים שנפלטו מהמערכת החרדית מסיבות דומות מגיעים לגור ברחוב. אבל אם הוא כל כך צעיר, צריך אולי לנסות לפעול דרך דמות משפיעה כמו רב או שכן מכובד. אין לי הרבה רעיונות אפקטיביים - בכל אופן אני מאחלת לך ולאחיך המון בהצלחה.

למעלה