אלימות מילולית כלפי ההורים מבני האספרגר בן 16

אלימות מילולית כלפי ההורים מבני האספרגר בן 16

הייתי רוצה לשמוע מהורים לאספרגר / אוטיזם בתפקוד גבוהה . אם הם חווים אלימות מילולית קשה מילדכם. בני בן 16 ואלים מילולית
זה בא לידי ביטוי במילים :תמותי לא תעבירי את 2012 . הנאצים לא שימו את העבודה שלהם ועוד מילים מאוד קשות על המשפחה שלי שעברה את השואה ועוד....
אני רוצה לדעת עד כמה זה קורה לכם ומה אתם עושים עם זה?

תשמחי שזה נשאר במילים.

אני לא אומרת שזה לא מחרפן. הקלות בה הם מגלישים מילים ומושגים איומים מעלה את ההשערה שההבנה החברתית שלהם לא כל כך גרועה ככלות הכל, הם יודעים לעלות על הנקודות הרגישות ביותר.
אני חוששת לחשוף דברים שנאמרו אצלי, אבל בהחלט היו פאדיחות לא קלות.
בפרט ששאר הילדים לא לגמרי מבינים למה להם אסור.

כמובן, נכנסת מייד לאוהל פלדה של אדישות

ואחר כך למקלחת של רחמים עצמיים.
בסוף זה עובר.
מה שיכול להרגיע זה שהתופעות הללו, לפחות אצל הבת שלי, היו בגלים עולים ויורדים, וכיום, בגיל 18 זה כבר די נדיר.
אני אף פעם לא דרשתי התנצלות, גם לא הענשתי.
אבל אחרי זמן, (כשיצאתי מהאדישות והרחמים העצמיים וכו') אמרתי לה בצורה קצרה, ברורה ונחרצת שזה פשוט לא לעניין להגיד את זה וזהו.

dina199

New member
הבעיה החברתית זה לא ידע איפה הנקודות החלשות

אלא חוסר הידע של מה עושים איתן הם יכולים להגיד מילים הכי איומות כי הם יודעים שזה פוגע בלי להבין מה המשמעות האמיתית. של הדברים הפוגעים.

galitkm

New member
אלימות מילולית

אין לי ניסיון עם זה כי הילד שלי הרבה יותר קטן, אבל רציתי לשאול, אולי יצא לך לנסות לדבר איתו, כלומר, כשהוא מדבר אלייך ככה באלימות מילולית, אולי יצא לך לשאול אותו למה הוא אומר לך את זה? לא מתוך כעס או נזיפה אלא כדי לנסות באמת להבין למה הוא מדבר אליך ככה? ניסיתם להסביר לו שזה חמור מאוד איך שהוא מדבר, ולמה זה חמור כל כך?
סליחה על השאלות אם כבר ניסיתם את זה ובכל מקרה זה לא ביקורת אלא ניסיון למצוא פתרון.

בעיקרון הרבה מתבגרים אומרים מילים קשות ואיומות להורים שלהם, כבר יצא לי לשמוע ילדים נ"טים מדברים ככה איום ונורא להורים שלהם, אולי זה חלק מגיל ההתבגרות. אולי במקרה של אספרגר ניסיון לשוחח ולהבין אחד את השני יוכל לעזור (מה שלא הייתי בונה עליו כשמדובר בנוער נ"ט).

dina199

New member
אני חוששת שזה חלק מגיל ההתבגרות

בשימוש במילים האלה רק כי הוא שמע אותם מאנשים אחרים , ולא כי הוא מבין את המשמעות האמיתית.
זה שא"ס משתמש במילים נכונות (אפילו חמורות) במצב הנכון (ז"א כזה שהוא התכוון להשתמש שהן - אפילו מצב חמור) לא אומר שהוא מבין את המשמעות.
גם זאת רק הנחה שלי (זה לא חייב להיות המצב במקרה הנוכחי) , אבל דברים כאלה אכן קורים.

dina199

New member
הבעיה אצל במתבגר א"ס שהוא כרונולוגי בן 16

שהוא עלול לא להבין את המשמעות המדוייקת של הביטוים שהוא משתמש בהם (מה שמתבגר נ"ט מבין טוב מאוד).
לכן א"ס בן 16 יכול להישמע מאוד גרוע (ואפילו מסוכן) בלי להבין בעצמו שהוא נשמע כך .

כן אני מבינה למה הוא אגרסיבי ומקלל

יש לו הרבה סיבות לכך . עבר המול מסגרות היום הוא בלי מסגרת כבר שנה בבית.
אני יותר רוצה להבין מהורים כאן עם ניתקלו ומה הם עושים?

dina199

New member
מנסים לברר את המקור.

הילד יודע בדיוק מה הנקודה הכואבת שלכם והוא פוגע שם . אי אפשר לדעת אם הוא יודע את המשמעות של הפגיעה עצמה, אבל בטוח שהוא יודע שהוא פוגע.
רק כנראה שהוא לא יודע שהפגיעה הרבה יותר חזקה ממה שהוא מתכוון (למעשה גם זה לא בטוח).
אז צריך לברר למה הוא חושב (או מרגיש) שרע לו כל כך בחיים שזה מצדיק פגיעה בכם .
אז השאלה הראשונה : מתי הוא אובחן ובאיזה מסגרת חינוכית הוא נמצא ?

בני מאובחן מגיל 7 ומאוד מאוד קילל מגיל קטן

היום ברור למה הוא עושה את זה הוא מקלל כשמתוסכל וכועס.
יש לו המון סיבות לכעס: כול כך הרבה דחייה בחיין. כיום נמצא בבית בחוסר התאמה למיסגרת עקב מצבו. ואי יכולת של מיסגרת באמת לטפל ולהכיל . ילד חכם אך אוטסית היום לפי dsm הרפואי הוא אוטיסת.
העינין בקללות הקשות שזה כן מחמיר .
אני לא שאלתי כדי לבדוק למה זה קורה לו......
שאלתי כדי לדעת עם לכם זה קורה גם ומה אתם עושים עם זה??? ברמה נקודתית יום יומית איך אתם סופגים את זה ? טיפולית?
וכניראה אצל מי שזה לא חמור ברמה היום יומית וברמה של בוטות מאוד קשה לא כול כך יכול להבין על מה אני מדברת.
בכול אופן תודה לכם ביכלל על כול היתיחסות לשאלה שלי תודה גדולה.

dina199

New member
משהו עם קללות חמורות לא קורה לי.

אבל כן קורה (בעיקר קרה בעבר כי הבן כבר אחרי צבא , וקרה גם אם הבת שהיא לא אספית רשמית רק 'חשודה NVLD') שהם השתמש ו בביטוים בלי להבין אותם וזה היה עלול להביא אותם למצבים לא נעימים (לא איתי, עם אנשי אחרים).
אז כשאני מזהה משהו שנראה לי כחוסר הבנה קודם מבקש שיסבירו אם הם מבינים (לא חייב להיטת שיתוף פעולה
) ואחרי זה אני מסבירה את המשמעות המדוייקת של הביטויים (גם כשיש שם מילים כל כך קשות שבא לי לברוח למאדים
) . בד"כ אחרי הסבר מדוייק הדברים נגמרים.
ואם יש משהו שאי אפשר להסביר אני אומרת חד וחלק שאסור להגיד דברים כאלה.

רק רוצה לתת לך
זה נשמע לא פשוט

אני מכירה את זה מבני בן ה-7 שאומר דברי נאצה שמתאימים לגילו
וזה מאוד לא פשוט להתמודדות והכי מפחיד שהקטנה מחקה אותו בכל דבר...
אצלך הוא הכי גדול?

ביתי כיום בת 19 אספרגרית

והיתה תקופה כזו, וכמו שתיארה "מול האופק" התקופה הזו נרגעה גם אצלינו.
בזמנו תגובותי היו שיקוף: "ההורמונים"....
ולכל בני הבית (אביה ואחותה) היה ברור שכדאי לשמור מרחק ברגעים אלו.
כן שמנו לב שזה בהחלט היה קשור למצבים הורמונאליים סוערים, ולמצבי תסכול וכעס.
מלבד זה שום הענשה ושום התייחסות.
לא נעלבתי ולא רחמתי על עצמי.
כמו המשל על הרוח וקנה הסוף שיודע לכופף עצמו עד חלוף הסערה לעומת עץ האלון שכשהרוחות גוברות הוא יכול להישבר בגלל התעקשותו לעמוד מול הרוח.

למעלה