אלימות עובדים כלפיי במקום עבודתי

• פותח הנושא Zeia
  • פורסם בתאריך

Zeia

New member
אלימות עובדים כלפיי במקום עבודתי

אני עובדת במקום מסויים מזה 8 שנים. אני מנהלת את אחת המחלקות (נקרא למחלקה "לב" האירגון - השלב הכי חשוב). אציין כי התחלתי בתור פקידה ועם השנים למדתי והפכתי אט למנהלת המחלקה. אני טובה מאוד במקצועי ומוערכת היטב גם בשוק. נקלעתי להיות מנהלת המחלקה עקב פרישתו של הקודם (גבר ראוי לציין) וחוסר פונים לתפקיד. הוכחתי את עצמי עם הזמן ושיפרתי את המקום מאוד (כך מציין הבוס). עם הזמן, פוטר אחד מעובדי מחלקתי (אדם מבוגר, אחרי מועד הפנסיה), שכן עשה המון טעויות בעבודה. הדבר קרה לפני שנה וחצי ומאז אני סובלת מהצקות בלתי פוסקות מצד העובדים, במיוחד מאדם אחד, אשר לצורך העניין גם חבר מוועדהעובדים בהסתדרות. בכל המקרים כאשר פנימי למנהלים, התבקשתי בצורה עדינה, להתעלם, שכן ההצקות מקינאה, וכן עשיתי. לפני כחודש אותו עובד נכנס למחלקתי, ובמקום היו, מנהל המשמרת, יו"ר וועד העובדים, ועוד מספר עובדים, כולל העובדים במחלקתי. הוא טען שיש בעיה בעבודה והתחיל לעשות הכל על מנת לקבל ממני תשומת לב (בהמון רעש ובלגן). לאחר מספר דקות, ביקשתי שימיח לי, ושאלתי מה רוצה ממני, ואז הוא החל לפתוח במחרוזת קללות, צעקות, שעדיף שאחסוך ממכם, אבל הוא לא בחל בכלום, כל רשימת הקללות ואיחולי מוות וכיו"ב היו שם. אף אחד מהעובדים, לא הגיב ולא עשה כלום, עד שאחד העובדים אחרי 10 דקות נכנס והוציא אותו בכח. אין צורך לציין שבדיעבד גם לא היתה שום תקלה בעבודה. הבוסים שבו על דרכם גם במקרה זה, וביקשו ממני להתעלם, ושהכי עדיף כך. רק לאחר שהגשתי מכתב כתוב לבוס על הרגשתי במקום, וחוסר התמיכה, לאחר כשבוע דיברו איתו, משהו כמו שיעשה טובה ויניח לי.... כמובן שהוא לא הפסיק וכל פעם שעבר מולי או בקרבתי עשה תנועות הקאה וכו... נכנס הרבה יותר למחלקה שלי עשה המון רעש. והכי נחמד אמר לי ש"אם יש לי בעיה יכולה ללכת לבוס".... רק לאחר מספר התחננויות שיעשו משהו בקשר לזה, הוא החליט לקרוא להסתדרות (יו"ר סניף), אף שאמרתי לו שלא יעשה כלום וכי הם חברים, ויור הועד נכח במספר מקרים ולא הגיב. לכשהגיע מנהל הסניף זה אמר לו כי הוא מנהל עימי "קשר" ולכן א-נ-י עושה ככל העולה על רוחי. בשלב זה התייאשתי ואיימתי בתביעה. ורק אז הוא אמר לעובד שלא ייתקרב למחלקתי.... חשבתם שזה ייעזור??? לא!!! יום חמישי, הגיע מנהל המשמרת למחלקה שלי (שאני לא כפופה לו), וכבר בכניסתו הרגשתי שמשהו טוב לא ייצא מפה. אני והעובד השני דיברנו בטלפון והוא התעקש שנתייחס אליו ונבדוק איזה עבודה (שממש ממש לא רלוונטית לאותו רגע) אמרתי רגע, והוא התחיל לצעוק עליי ולקלל אותי ולדפוק את הכוס נס שלי על השולחן והמשיך אפילו שהכל נשפך עליי. הוא דפק לי מול הפרצוף עם האצבע וצעק שלא אגיד לו מה לעשות. ואז הלך...... אני קפאתי במקום ורעשתי, שמחה שצילמתי את המקום, והלכתי משם. בדרך הביתה התקשרתי למנהל העבודה וזה ביקש שאני אמתין ואדבר איתו על מה קרה, הייתי כולי בוכייה ונרעשת. הוא בא ודיבר איתי וחוץ מאני לא מבין מה היה לו לא אמר כלום, שאמרתי שאני רוצה לפנות למשטרה הוא אמר תעשי מה שחושבת..... אני ממש לא יודעת מה לעשות... מצטערת על הניסוח הלוקה בחסר, אבל בסערת רגשות.... לא יודעת מה לעשות.... אין להם אזשהי אחריות על מקום העבודה? אני ממש מפחדת לחזור ואין בכוונתי לחזור ככה, כבר ממש מפחדשת שפעם הבאה ייהיה יותר רע.... מה לעשות????? עזרו לי

nogaash

New member
מתוקה..

עניתי לך על זה בפורום דיני עבודה ופנסיה.. אל תוותרי לרגע.

mosdan

New member
יקירתי

הסיפור מזעזע, ואני בטוחה שיש אחריות של מקום העבודה, ועל כך ענה לך קודמי - שיהיה לך בהצלחה! אני רוצה לחזק אותך, ולהזכיר לך שאת טובה מאוד במקצועך ומוערכת היטב גם בשוק! (כך כתבת) נראה לי שבדרך שכחת את זה! אני מבינה שכל הסיפור לקח אותך למקום של המפחדת, אך על תשכחי את מי שאת! בהצלחה אריאלה מוזדן - קסיופיאה מאמנת קריירה ויועצת ארגונית הקשבה כבסיס להצלחה! נייד 050-7877373 www,.seastar.co.il

אביבקיץ

New member
פני לכוח אדם. יש להם אחריות.

אינני עו"ד, אך למיטב ידיעתי למקום העבודה יש אחריות על מצב כזה. לכן קבעי פגישה עם מנהל כוח האדם. ואם אין - אז עם המנהל הכי בכיר שאת יכולה. ותגידי שאת סבלת מאלימות מילולית ופיזית מצד אותו עובד. תגידי שאת דורשת שיגידו לך מה בדיוק הם יעשו כדי שזה לא יחזור. הם חייבים לדעת שאת לא מתחננת לעזרה. את דורשת פתרון מיידי של הבעיה, ואם אין - הם צריכים לדעת שאת תפני לעזרה משפטית. במקביל - פני לעורך דין. נדמה לי שבנעמ"ת אפשר לקבל עזרה בייעוץ משפטי. משטרה לא ממש מתערבת במקרים כמו שאת מתארת. אבל יעזור לך אם תהיה רשימה של תלונות שהגשת במשטרה, במקרה שזה יגיע לעימות משפטי. מעבר לזה - תתייחסי בשיא החומרה לפגיעות ממשיות. תנסי להתעלם משטויות נוסח לעשות קולות של הקאה.

Zeia

New member
דיברתי עם מנהל העבודה..לא ייעזור זה שפגע

בי עוזר לבוס עם כל מיני טפסים וכו בשביל האישה שקנה לעצמו מסין/יפן/פיליפינים...לא יודעת בדיוק מאיפה.... אחותו עובדת במשרד הפנים והוא עשה בשבילו הכל, עבור אישורים וכו

Zeia

New member
והאבסורד..שזה מקום יחסית גדול...ומרשה לעצמו

ככה להתנהג

מה

שאת מספרת פה, זה ממש חמור. את סובלת מהאלימות הזו תקופה ארוכה, והאבסורד הוא שההנהלה מודעת לכך אך לא עושה מאומה. אני הייתי מתייעצת עם עו"ד.יש פה שרשרת של כשלים, ולא רק האדם האלים צריך לתת את הדין אלא גם משתפי הפעולה איתו ומעלימי העין. אסור לך לשתוק.

את מנציחה את הסטיגמה

שנשים לא יודעות לנהל בגלל שהן רגשניות מדי. את מצפה לגיבוי מהבוס ומההנהלה ומהחברים ומהתאגיד. בשביל מה מינו אותך לתפקיד מנהלת? בשביל שתפני לאבא ואמא ותתלונני כשמציקים לך? תהיי בוסית! תתמודדי עם העובדים בלי לצפות לגיבוי וטובות מאף אחד! אל תתעלמי, אל תבליגי, אל תחליקי ואל תשתקי, בפעם הבאה שמישהו מתנפל עליך בצורה כזו - תפטרי אותו, או שתביאי לפיטוריו. פעם אחת תבעטי במישהו הביתה במקום להיות כל כך מנומסת, ותראי איך מתחילים להקשיב לך. הגיע הזמן להוריד את הכפפות. אחרת - פשוט תחזרי לתפקיד שבו לא מונחת יותר מדי אחריות על הכתפיים שלך. שיהיה בהצלחה!

למעלה