אלימות

אלימות

אני עובדת בפנימיה לילדים ממשפחות מצוקה מספר שנים. לפני שבוע אחד המדריכים תקף פיזית את אחד החניכים הבוגרים לאחר שזה התחצף אליו. הנער חשב להגיש תלונה במשטרה אך המנהל "שכנע" אותו שכדאי לו לוותר והבטיח לו שהעניין יטופל. אני לא יודעת מה עשה המנהל, מה שאני רואה כיום זה שהמדריך הזה ממשיך בעבודה בפנימיה כתמול שלשום. מיותר לציין שהנער עבר השפלה אישית והן השפלה חברתית (כולם צוחקים עליו). אני מעוניינת לדעת האם המקום פעל בצורה חוקית כשהשתיק את העניין? כיצד נהוג לפעול מול מדריכים כאלה? במידה והעניין לא טופל כראוי אבקש את עזרתכם כיצד לפעול. עזרו לי לעזור לו

לדעתי האישית

המנהל ממש לא פעל לענין. לפח מה שאני יודעת ממקרים שקרו אצלנו, נגוה כן לערב את המשטרה ולקחת את כל מי שצריך לחקירה, אפילו אם זה רק כדי לתת לנער הרגשה שכן מטפלים בזה בצורה הכי רצינית שיש . ואם היה שם באמת משהו אז על אחת כמה וכמה . חייבים לערב את הרשויות, אולי מדובר במדריך ותיק שהמנהל מוקיר ואוהב , או אולי המנהל חושב שאם הוא יכסה על המדריך תצמח לו איזה תועלת, אבל הענין ממש לא כזה.

ג שם

New member
תתיעצי

עם המועצה הלאומית לשלום הילד טלפון 02-6780606 בין השעות 10:00-15:00. את יכולה לפנות בעילום שם. אגב, את לא יודעת אם המנהל דיווח או לא, יכול להיות שהוא דיווח. לידיעה, מתוך נהלי הפנימיות: "המנהל חייב לדווח לפקיד הסעד המחוזי ו/או למשטרה על התנהגות חריגה של עובד פנימייה במקרים הבאים : פגיעה פיזית בחניך, ניצול מיני ו/או פגיעה מינית בחניך, התעללות נפשית. חובת הדווח על פי חוק חסרי ישע מוטלת על כל עובד פנימייה שההתעללות הגיעה לידיעתו (ראה חוק חסרי ישע סעיף 368 3 (3). לגבי התנהגויות אחרות יפעל המנהל לפי שיקול דעתו ובהתאם לחומרת המצב הוא יקים ועדת בדיקה או יתקשר עם המשטרה."

יש לך חובה חוקית לדוווח!!

הרבה פעמים מוסדות חינוך נוטים להשתיק מקרי אלימות, אפילו בין ילדים. זה פשוט "הורס" את השם של המוסד. יש לך חובה חוקית ולא רק מוסרית לדווח. אני אומרת את זה בעקבות מקרה שבו הייתי צריכה לתת עדות על מקרה אלים בין חניכים בו נשברה לחניך הרגל. הפנימייה אמנם טיפלה בזה אך לא דיוחה למשטרה. ההורים החליטו להגיש תלונה ואני נאלצתי להיות למעמד מביך ומשפיל בו ראש מחלק הנוער איימה לעצור אותי על כך שלא דיווחתי מיידית. חיזקי ואימצי!

למעלה