אליפות אוסטריה הפתוחה לנבחרות

cubano1

New member
אליפות אוסטריה הפתוחה לנבחרות

הסופ"ש נערכת תחרות באוסטריה - לא משהו בסבב הרשמי, ולא משהו עם שמות נוצצים, אבל נבחרת ישראלית גדולה כן תהיה שם.
התחרות כוללת גם גברים וגם נשים, וישראל שלחה נבחרת נשים בלבד.
גאיה גלעדי, ליאון חסן, צוף פלדון, אופיר קרמר ושקד מאלק.
תהיה גם נבחרת בריטית מכובדת שכוללת את ניאם ריפין ורבקה דאוני.

התחרות נערכת על פני יום אחד מלא - יום שבת הקרוב, ה 6 לחודש.

בהצלחה!

אמא לה3

New member
מדליק!

כמה חשוב ניסיון בינלאומי וכרגע לא באמת חשוב איזה תחרות, העיקר שיצאו ויצברו ניסיון והלוואי שבעתיד הקרוב ישלחו את הילדות לתחרויות כן נחשבות ורשמיות. אבל..גם זה משהו, שיהיה להן הכי הרבה בהצלחה

מסכימה

ניסיון בינלאומי, יצירת מוניטין, היכרות וכו'- חשובים מאוד.
שיהיה בהצלחה

podko

New member
אליפות אוסטריה הפתוחה - תוצאות

קבוצתי מקום 9
http://www.oeft.at/download/Ergebnisse/2013/ato/wag/erg_ato_int_ms.pdf
באישי גאיה גלעדי מקום 32, צוף פלדון 33, שקד מלק 39, אופיר קרמר 44 וליאור חסן התחרתה על 2 מכשירים בלבד - קורה וקרקע (נקווה שלא נפצעה)
http://www.oeft.at/download/Ergebnisse/2013/ato/wag/erg_ato_int_einzel_fett.pdf
הקטסטרופה הגדולה של כל הישראליות הייתה בציוני הביצוע בקורה - הגבוה ביותר מביניהם היה 5.65

נחמד בתור ניסיון

כי חשובה כאן בעצם ההשתתפות ולא הפרס.
נקווה שישתפרו מכאן

cubano1

New member
תוצאות לא מעודדות...

לאחר הפרישות של רוני וולריה - כולנו מייחלים לראות דור המשך - ולפי התוצאות אנחנו עדיין לא שם.
למעט תוצאות סבירות בקפיצות, כל השאר המכשירים לא נראים טוב מבחינת ציון D והן ציוני הביצוע.
כרגע נראה שצפויה לנו אליפות ישראל חלשה, ושההתעמלות הישראלית לא הגיע למצב של פס יצור למתעמלות ברמה סבירה.
אני אומר את זה בסיוג, שכן אני לא יודע אם היתה למתעמלות עלה רעננה תחרות לא טובה, ואין לי מושג איפה ומה קורה עם נופר כהן, הדס קורן ונועם בלוריאן...

podko

New member
נופר כהן והדס קורן

פרשו זה מכבר.
נעם בלוריאן מתאוששת מפציעה

cubano1

New member
מצער ועצוב...

כנראה שאנחנו נכונים לחור שחור מבחינת התעמלות נשים בתקופה הקרובה.
אם אני לא טועה, אופיר נצר היא היחידה שמסוגלת להתחרות ברמה בינ"ל, וזה רק בקפיצות ובקרקע.
נקווה שמשהו טוב יקרה לקראת 2016!

אני משער שאליפות ישראל תערך במסגרת המכביה - מה שאומר סוף יולי, ומן הסתם לא נשלח השנה נבחרת לאליפות העולם באוקטובר.

דווקא הצעד שננקט על ידי האיגוד הבינ"ל להקטנת הנבחרת משש מתעמלות + מתעמלת נוספת לחמש מתעמלות היתה אמורה לעזור למדינות הקטנות יותר עם פחות עומק... חבל שהמצב הוא כזה שלנו זה לא עוזר... דווקא ההישגים היפים של התעמלות הנשים בארץ בתחילת שנות ה90 היו עם נבחרת מלאה של שש מתעמלות, שמתוכן 3-4 היו טובות, ו1-2 היו להשלמת נבחרת בלבד.

haya5010

New member
צימצום כמות משתתפים

לדעתי צימצום כמות המשתתפים בתחרות פוגע בבסיס של הענף ככול שיש פחות סיכוי להגיע לטופ שבטופ ואפילו להשתתף
זה מקטין את הבסיס של כמות המתעמלים שיכולים לחולם נניח על השתתפות באולימפידו וכו'
לכן כשאין אופק אז יש בעיה

Tammie

New member
לא נראה לי שזה באמת פוגע בענף

כמגמה בעולם אני לא חושבת שזה עושה משהו... לא נראה לי שיש פחות מתעמלות בארה"ב/בריטניה/סין/רוסיה/..... בגלל שיש עכשיו באולימפיאדה רק 5 מתעמלות במקום שש.
במדינות החזקות בהתעמלות זה ספורט כל כך מושרש. זה כמו שאם יחליטו עכשיו לצמצם את המונדיאל ולהוריד סבב תחרויות אחד. זה לא אומר שאנשים פחות ישחקו כדורגל...

בישראל הבעיה העיקרית היא שזה לא ענף פופולרי, לדעתי משם נובעות כל שאר הבעיות שלו....

cubano1

New member
גם אני לא חושב שהצמצום פגע בענף

הצמצום בא לעזור למדינות הקטנות יותר והחלשות יותר, עם פחות משאבים.
הוא בא לצמצם את אפקט ה"עומק" שהיה מנת חלקן של המדינות הגדולות והחזקות.
אני גם חושב שזה קרה - לא בצורה דרמטית אמנם, אבל קרה.
אם קנדה או בריטניה היו צריכות להביא מתעמלת שישית לאולימפיאדה, היא היתה חלשה לאין ערוך מהמתעמלת השישית של האמריקאיות או הסיניות.

מצד שני אין ספק שזה פוגע בבסיס הענף של מדינות גדולות כביכול. אבל בארה"ב האפקט הזה מנוטרל כשלמתעמלות יש אופק אחר - במכללות - שם הן יכולות לזכות במלגות בזכות ההתעמלות שלהן.
אני לא יודע איזה אופק יש למתעמלת השישית באיכותה ברומניה או בסין או ברוסיה.

Reddish Father

New member
האם אינך ממהר לשפוט?

איני בטוח שעל סמך התוצאות אפשר לנתח את רמת המתעמלות והפוטנציאל שלהן. בל נשכח שהתחרות היתה משותפת לדרגות ג'וניור וסניור, כולל דרישות השיפוט (שתאמו את דרגת הסניור). 4 מתוך 5 המתעמלות, שנשלחו לתחרות, צעירות בדרגת ג'וניור, ו- 3 מתוכן נכנסו לדרגה זו רק לפני 4 חודשים.
בנוסף, כידוע, יש לנו חוקה חדשה ולכן לכל הבנות תרגילים חדשים, בכל המכשירים, שיהוו בסיס לארבע השנים הקרובות. זוהי תחרותן הראשונה, בה הן מבצעות את תרגיליהן. לחלק מן הבנות עדיין לא שולבו כל האלמנטים שעליהן הן עובדות....
הבנות עובדות קשה מאד, ימים כלילות, ואיני בטוח שתגובות שכאלה תורמות ותומכות בענף או בנציגיו. לא חייבים להספיד כל כך מהר...

cubano1

New member
זה לא היה הספד

זאת גם לא היתה ביקורת כלפי המתעמלות עצמן, ואין בביקורת הזאת לגרוע מהעבודה הקשה שלהן.

אבל זה בהחלט לא נראה מעודד - גם בהתחשב בכל הסימוכין שהבאת להופעה הלא מרשימה.

החוקה החדשה והתרגילים החדשים היו מנת חלקן של כל המתעמלות בתחרות הזאת.
ומאז שהעלו את הגיל של סניוריות בשנה זה לא נדיר לראות ג'וניוריות שמעפילות על סניוריות.

ולסיום - אני שומר לעצמי ולכל אחד בפורום הזה את הזכות להגיב בתגובות כאלה, גם אם הן לא תמיד אופטימיות, ודעתי האישית היא שאתה משלה את עצמך אם אתה חושב שהתגובות הן מה שפוגע בענף...

למעלה