אליפות אירופה

cubano1

New member
אליפות אירופה

שבוע הבא זה מתחיל בברלין שמונה מתעמלים ומתעמלות ישראלים משתתפים: ולריה מקסיוטה, רוני רבינוביץ', ספיר כהן ויובל שמוחה, אלכס שטילב, אנדריי מדבדב, חוסאם עורוק וכפיר וייס. יש תחרות קרב רב ותחרות על מכשירים, אין תחרות קבוצתית. קשה להאמין שמישהו יוכל למנוע את הזהב מהרוסיות מוסטפינה, דמנטייבה, נאבייבה והמצטפרת החדשה בלוקובילסקאיה. הרומניות בטח ינסו, ויש להן רביעייה לא רעה עם איזבסה, ראצ'ה, פורגרס וצ'לארו. חוץ מזה האנגליות עם טוודל, האיטלקיות עם פרארי וגם האוקראיניות יאבקו על הארד. גם הגרמניות, עם נבחרת לא רעה שכוללת את צ'וסוביטינה, קים בוי, אליזבת' זייץ והחדשה נאדין יארוש יכולות לאיים במגרש הביתי. בקרב רב נראה שאף אחת לא תוכל למנוע ממוסטפינה את התואר, מה גם שמתחרתה הרוסיה ויקטוריה קומובה לא משתתפת בשל פציעת קרסול. אבל בהתעמלות כמו בהתעמלות - תמיד יש הפתעות. אני לא אתפלא בכלל עם הפודיום יהיה מורכב כולו מרומניות ומרוסיות, אבל במידה ומישהי תמעד, איזו אנגליה, גרמניה או אוקראינית תוכל לנצל את ההזדמנות. ועל המכשירים הבודדים תהיה תחרות קשה יותר, אבל בערב בלי טעויות מוסטפינה לוקחת שלוש זהב בלי בעיה. רק טוודל בערב נקי יכולה למנוע ממנה זהב במקבילים. בקפיצות, לפחוץ שתי רוסיות עושות אמנאר, ולא משאירות הרבה מקום למתחרות להשתחל, אבל צ'וסוביטינה ואריאלה קייסלין המאד מנוסות יתנו פייט. במקבילים בת' טוודל תהיה המועמדת המובילה, ואחריה אליזבת' זייץ עם הdef שלה, וברור שמוסטפינה ונאבייבה יכולות לקחת בקלות זהב. גם סלין וון חרנר ההולנדית יכולה להפתיע. בקורה מוסטפינה ודמנטייבה, יחד עם פורגרס וראצ'ה יתחרו על המדליות. כאן אולי ולריה מקסיוטה תצליח להשתחל לגמר אם לא תעשה טעויות, כמו גם היווניה וסיליקי מילוסי וההולנדית וון חרנר. על הקרקע תהיה תחרות בין איזבסה, מוסטפינה, וצ'לארו. גם ונסה פרארי בערב טוב יכולה לגנוב מדליה לא ראינו הרבה התעמלות ישראליות בעונה עד כה, ועל מה שראינו עושה רושם שולריה בכושר לא רע - היא צריכה להעפיל לגמר הקרב. היא גם יכולה להעפיל לגמרים בקורה, ואולי גם בקפיצות. רוני יכולה להפתיע עם העפלה לגמר הקרב רב. בגברים, ישראל לא התחרתה שנה שעברה באליפות אירופה בגלג הר הגעש האיסלנדי שסגר את השמים לטיסות. אלכס צריך לסיים בשמיניה הפותחת בקרב רב, ולהעפיל לגמר בקרקע. אני חושב שהעפלה נוספת לגמר כלשהו היא אפשרית, ותהיה מבורכת ותעיד על התקדמות ביכולות הקרב רב לקראת 2012. חוץ מזה, ממה שאני יודע לכפיר וייס יש תרגיל קרקע יפה, ומדבדב עושה דאבל סלטה קדימה בקפיצות. שיהיה בהצלחה!
 

Tammie

New member
כרגיל - סיכום מצויין ומקיף

כיף לשמוע, וכמובן שנעקוב. יודעים כבר איזה ערוץ ישדר את התחרות?
 

Tammie

New member
באמת משדרים את התחרות ביורוספורט

שזה אומר שמי שיש לו הוט יכול לראות חלק מהשידורים בשידור חי בערוץ 51. השידור הראשון הוא ביום שישי ב- 15:00, גמר הקרב רב של הגברים. את הקרב רב של הנשים הם משדרים בשבת בבוקר ב- 11 (לא שידור חי) ומיד אחרי זה גמר מכשירים בודדים. ביום ראשון גם אמור להיות שידור של מכשירים בודדים, אני עוד לא יודעת באיזה שעה. בכלליות בקשר לשעות- תבדקו אותי, כי אני רושמת את זה מהזכרון, אז יכול להיות שקצת התבלבלתי... צפייה מהנה!
 
מחכים ומצפים

ישנה גם את נציגתינו אורנה שי שנסעה לשפוט בתחרות, אני מתארת לעצמי שכשופטת ראשית או בדרגה בכירה אחרת. האם לתחרות זו מותר לכל מדינה להביא רק עד 4 מתעמלות/ים? או שהיה עוד איזה קריטריון? אחרת לא ברור מה עם נופר, נועם ומתעמלים נוספים ישראליים שלא הוזכרו. אני מסכימה עם הערכת המצב שלך. אני רוצה להיות אמיצה או דבילית, וגם להמר ספציפית על מתעמלות. כמוך אני מאמינה במוסטפינה בקרב רב, וגם בשלוש הרוסיות האחרות שהזכרת, שהן ממש טובות. את נבייבה אני הכי פחות אוהבת. ונסה פרארי הייתה בעבר הכוכבת הבלתי מעורערת, אך כיום במצבה אני לא מצפה לה מדליה. אולי רק להיות בשליש התחתון של אחד הגמרים. הגרמניות השתפרו מאוד בזמן האחרון, ואני מצפה מהן לקרב טוב, גמרים בטוח ואולי מדלייה, אולי במקבילים. אם כבר מקבילים, אז טוודל באמת מגיע לה שוב בפעם ה-100, בגלל שהיא באמת טובה מאוד. בקפיצות, את צ'וסוביטינה אני רואה בגמר, אך לא מקבלת מדליה. קייסלין מצוינת, אולי יכולה לקבל ארד או אפילו כסף. אני חושבת שמקסיוטה יכולה להתברג לגמר גם במכשיר זה. בקורה, אני בעד פרוגרס, שאולי לא יכולה לקחת זהב, אבל מדליה כלשהי באליפות אירופה כן מגיע לה לקבל. לגבי הישראליות, אני חושבת שהרגע של רוני רבינוביץ' הגיע. היא התעמלה מאוד קשה ויפה כבר תקופה ארוכה, צברה ניסיון בינלאומי, נפלה וקמה והתקדמה הלאה, וכעת היא ראויה להיות בגמר קרב-רב באליפות אירופה. לגבי הבנים אני פחות מתמצאת שם, אבל אולי מישהו יוכל לספר קצת על חוסאם עורוק? למה הפורום לא שמע עליו?
 

cubano1

New member
מתכונת התחרות

כל מדינה רשאית לשלוח עד 4 מתעמלות ועד 6 מתעמלים. כולם יכולים להתחרות בקרב רב או על כל מכשיר שרוצים, כאשר כרגיל - שמי מתעמלות או מתעמלים מכל מדינה יכולים להעפיל לגמר. ישראל שולחת את מקסימום המתעמלות, ורק ארבעה מתעמלים. כנראה שהשאר לא בכושר, ואלה שמתעמלים במכללות בארצות הברית כרגע בהכנות אחרונות לאליפויות האזוריות והאליפות הכללית, אז לא יכלו לבוא. חבל... היה מעניין לראות את פליקס ארונוביץ' בתחרות אירופאית. חוסאם עורוק מתעמל במכבי צפון. ראיתי אותו באליפות הארץ האחרונה, מתעמל צעיר יחסית, בלי הרבה נסיון ובלי סיכוי ממשי להעפיל לגמר כלשהו. המטרה היא לצבור נסיון, אני חושב.
 

אליאבי1

New member
המתעמלות הישראליות

נופר עדיין מחלימה מניתוח ואינה כשירה. נעם וינוגרד ונעם בלוריאן עדיין בגיל ג'וניור ולכן לא רלבנטיות לתחרות זו. שתיהן יתמודדו על כרטיס לאולימפיידה האירופית (EJOF) שתתקיים ביולי הקרוב בתורכיה.
 

אליאבי1

New member
הדס קורן

הדס אמנם כבר מתאמנת באופן מלא אך בשל הניתוח שעברה לפני מספר חודשים (פציעה שנגררת עוד מאליפות העולם האחרונה) - היא עוד לא בכושר מתאים לאליפות אירופה.
 
למעלה