אליפות דרגה 2

אליפות דרגה 2

נועה, תודה - את ענקית! אחרי יום כזה ארוך ומתיש את עוד מקדישה מזמנך למעננו.. אני רוצה להודות לך על הכל, היה נחמד להפגש, ותראי לאן הגענו מהחוג שלך... חבל שלא היו היום לוחות הציונים כמו בשנה שעברה, כך שאחרי כל תרגיל אפשר ישר היה להבין מה מצבנו (אם יש לך קשרים, אשמח שתעבירי את הדברים), וגם קצת מאוורים להרגעת החום באיזור הקהל היה עוזר, אבל האוירה היתה באמת אחלה והעיקר שאנחנו אחרי...באמת משמח לראות כ"כ הרבה בנות עוסקות בדבר החשוב הזה שנקרא - התעמלות. שבוע טוב ותודה שוב!

אמא לה3

New member
שלום לך

נשמח אם תוכלי להעלות תמונות מהתחרות, כל הכבוד לעמית (אני מניחה מבני הרצליה נכון?)

תשובה לאמא לה3

שלום לך ולכולם, ראשית - אכן כל הכבוד לעמית ולשאר הבנות (מבני הרצליה ומשאר הקבוצות), שרובן הפגינו התנהגות ספורטיבית מכובדת ונאותה. אצלנו בקבוצה האוירה היתה חברית ונעימה.לדאבוני שוב שמעתי (בעצמי ומאחרים) על התנהגות אחרת ולא ספורטיבית בקרב בנות רמה"ש (דרגה 2) - שפיללו ושמחו על אי-הצלחתן של מתמודדות מובילות מקב' מתחרות. לי זה חורה ובעבר הערתי על כך למורן, המאמנת שלהן, שאני מפרגנת לה למכביר על ההשגים, אבל גם התנהגות ספורטיבית ראויה חייבים להפגין במעמד מסוג זה. לצערי תמונות סטילס אין לי כי צילמנו רק את הביצועים של האלופה הפרטית שלנו. אבל היו צלמים לרוב, אולי מישהו אחר ישלח.. שיהיה שבוע טוב ושוב - כבוד למתעמלות!

אמא לה3

New member
קודם כל

גם תמונות של האלופה שלך הפרטית יספקו בהחלט(יש במה להשוויץ לא?) בכל מקרה, חבל לי שבתחרות כזו שבעצם מורה להיות תחרות של FUN מתרחשות תופעות כאלה של חוסר פרגון, בעיקר מצד המתעמלות. כשאימנתי קב' של ליגה, פחות היה איכפת לי החלק התחרותי ויותר החלק הכיפי והחוויתי של העיניין. אני מקווה שלפחות לביתך היה את כל הכייף והחוויה מבלי להתייחס להתהגות הלא ספורטיבית של המתחרים.

יובל654

New member
רמת השרון

בנות רמת השרון כלל לא התחרו בבית של בני הרצליה, הן התחרו בבתים 2+3. כך שהן לא יכלו לשמוח על אי הצלחתן מכיוון שלא ראו כלל מה עשו. אותו הדבר לגבי קבוצות נוספות.

אמא לה3

New member
אמנם הגבת אלי

אבל יש לציין שלצערי לא הייתי בתחרות ולכן הגבתי בכלליות ולא ציינתי שם של קב', התגובה שלי היתה אל אמא של עמית אך היא רלוונטית לכל תחרות מהסוג הזה עם ציון של התנהגות לא ספורטיבית.

אמא לה3

New member
אגב, רמת השרון ובני הרצליה

כל הכבוד על ההשגים היפים! עבודה טובה של שתי הקב'.

זה לא רק ההתנהגות הספורטיבית

החינוך להתנהגות ספורטיבית נאותה חשוב בעיני מאוד, גם בגילאים של דרגה 2 שהן בסה"כ ילדות צעירות. אבל יותר מזה, חשוב להבין שכולנו, כל המתעמלות, המאמנים, השופטים, ההורים, נציגי האגודות, איגוד ההתעמלות ומארגני התחרות, נמצאים בתחרות למען אותה מטרה משותפת- ההתעמלות הישראלית. כי אם כל אחת אכפת לה רק מעצמה, היא יכולה בעצם ללכת בשבת בערב לגן שעשועים הקרוב לביתה ולעשות מיליון פליק-פלקים וסלטות להנאתה ולהנאת הסובבים. אבל לא, הבנות הגיעו לתחרות בוינגייט, והתחרו מול קבוצות אחרות שנמצאות ברמה שלהן. אני בטוחה שאף אחת מרמה"ש לא רוצה שלא יהיו בכלל מתעמלות אחרות, או שיהיו רק מתעמלות גרועות, כי אחרת לא יהיה להן מול מי להתמודד ולא יתקיימו בכלל תחרויות. התחרויות מתקיימות כי יש מתעמלות. לכן כל אחת צריכה להתפלל שתהיה תחרות כמה שיותר טובה לכולם.

אמא לה3

New member
בואי לא ניקח ספציפית

קב' מסויימת, הילדות הן ילדות וחלקן מטיבען תחרותיות, הכל מתחיל ונגמר במאמנים. מאמנן/ת שמדרבן קינאה/ חוסר סובלנות כלפי קב' אחרת התוצאות יהיו כמו שמתואר. מאמן שיתחס לקב' אחרת בפירגון - גם המתעמלות יתיחסו בהתאם.

נשיקות ממני

כל הכבוד לעמית, ילדה מוכשרת וחכמה ולכם כמשפחה תומכת. יש כמה בעיות עם לוחות ציונים: הצגת התוצאות מעכבת את התחרות בהרבה מאוד זמן, ובמצב שיש 3 בתים וקבוצות בהמתנה, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לבזבז עוד זמן על מה שאינו קריטי. בנוסף, היו בשנים קודמות התרעמויות בלתי צודקות של קהל בנוגע לציונים, שנבעו מבורות באופן השיפוט, ציונים התחלתיים וכו', ותרבות הקהל הישראלי בתחרויות והאווירה בתחרות הפכה להיות ממש לא נעימה, ובאמת חבל. כמו-כן, ברוב הפעמים הציונים מחושביםרק אחרי ש*כל* הקבוצה גמרה להתחרות, ולא אחרי כל מתעמלת. בכל מקרה גם אילו היה מחושב ציון אחרי כל מתעמלת, לא הייתם מקבלים תמונת מצב מהימנה, מכיוון שהיו 3 בתים של תחרות (כלומר 3 תחרויות של דרגה 2). דבר אחרון שמאוד מבלבל, לוחות הציונים בנויים לפי החוקה הישנה (ציונים עד 10.0) ואי אפשר להציג ציונים לפי החוקה החדשה, וזה נראה מכוער וגם לא רלבנטי (רק ספרה אחת אחרי הנקודה). ולא מכל מקום רואים את הלוח. לגבי מאווררים- המאווררים פועלים באינטנסיביות ובעוצמה חזקה, ובכמה מקרים זה הפריע לבנות על הקורה, ובצד השני העיף את הדפים במזכירות. לכן לפעמים היה צריך לכבות חלק. בהצלחה בהמשך!

למעלה