אליפות החורף- סיכום

אליפות החורף- סיכום

אתמול התקיימה אליפות החורף בהתעמלות בנות לדרגות ד' ומעלה (עד דרגת סיניור כולל). זוהי התחרות הראשונה השנה שמיועדת לבדוק מצב ביניים ולהעיר את תקופת האימונים. רוב המתעמלות נמצאות בתקופה בה נלמדים אלמנטים חדשים ולא בתקופת התמקצעות וחידוד. על מנת לא להרוס את מחזוריות האימון, התחרות כוללת בעצם רק אלמנטים (אקרובטיים ותנועתיים) ללא קטעי קישור בקרקע ובקורה וללא מוסיקה בקרקע. בסיום התחרות אין מדליות. האווירה שנוצרת מעט "יבשה" או "משעממת" יחסית לתחרויות הגדולות של שיא העונה, במיוחד לאור המצב שהיו מעט מאוד מתעמלות ולא הייתה מוסיקת רקע.
אבל עדין התחרות הזו עושה את שלה ומשיגה את מטרתה: לשבור את הקרח, לרענן, ללבוש בגד גוף, לסדר שיער, לא להזניח את האלמנטים הפשוטים שנרכשו, את הניקיון, את הקשרים, להישפט, ובשביל האמיצות להתחיל כבר עכשיו להוציא אלמנטים החוצה, ללא מזרנים וכו'.
ישנן בנות חדשות, או חדשות בדרגה מסויימת, שעלו רק השנה וזו להן התנסות ב"ארגז חול" לפני הכניסה לעונת התחרויות.

אליפות החורף

אני חושב שתחרות החורף כתחרות הכנה היתה טובה . כהורה שהיה במספר תחרויות, התחרות לא היתה מייגעת כמו התחרויות קודמות שהיו מאוד מאוד ארוכות, אולי עקב העובדה שהיתה חלוקה לדרגות. חושב שככל הניתן צריך להפריד בתחרויות בין הדרגות השונות.
מברך את העובדה שהפעם שלא כפעמים רבות בעבר הכניסה למושבים לא היתה דרך השירותים. הרבה יותר מכובד.

החלוק תעודות בפורמט של חלוקה ל 3 בעייני קצת בעייתית. מי שמצטיינת מגיע לה לקבל על כך אישור והכרה וזה בסדר , אבל להגיד לבת 9 או 10 שהיא בשליש התחתון אחרי שהיא כל כך מתאמצת זה לא במקום ואולי יכול אף לפגוע במוטיבציה.

אשמח אם כן תמצא דרך לפרסם את התוצאות

אמא לה3

New member
קצת עצוב לי מה שכתבת...

לפחות בקטע שהתחרות לא היתה מייגעת..וזה מסיבה אחת..לא היו כמעט מתעמלות, אגודה נסגרה זה נורא כשגם ככה אין מספיק מתעמלות בענף הזה.

Tammie

New member
אני מאוד מבינה אותך כאבא למעתמלת

שהילדה הקטנה שלו מקבלת סוג של אישור שהיא פחות טובה, ואני לא מתיימרת לדעת מה זה להיות הורה למתעמלת במצב כזה. אבל זה חלק מהספורט. נכון שבישראל לא בדיוק מפרסמים ציונים, ואז בד"כ המתעמלות יודעות מי זכתה ומי לא, ולא יודעים את שאר הדירוג.
ברוב מדינות העולם זה לא ככה. בארה"ב אני יודעת בבירור שמפרסמים ציונים מיד אחרי התרגיל. מתעמלת שתראה שהיא קיבלה ציון של 7-8 לא תדע שהיא במקום נמוך? ועוד יותר גרוע- בסוף התחרות מתפרסמת רשימה מדוייקת של התוצאות, כלומר, אחת המתעמלות תראה את השם שלה בתחתית הרשימה.
זה הצד הפחות נעים של ספורט תחרותי. דווקא הצורה של חלוקה לתעודות היא פחות קשה, כי עדיין אין דירוג סופי, ובעצם לא יודעים מי הגיע למקום אחרון....

אמא לה3

New member
נועה ציינה זאת

באחת התגובות, שאל בטוח שהאיגוד יפרסם את התוצאות. אולי אם את/ה הורה למתעמלת שווה לפנות אליהם ולקבל תשובה. אם אוכל אפנה אליהם מחר בבוקר.

למעלה