אליפות החורף 2012- סיכום ותוצאות

אליפות החורף 2012- סיכום ותוצאות

היום התקיימה התחרות הראשונה השנה בהתעמלות בנות. הבנות שעלו השנה דרגה- התחרו בפעם הראשונה בדרגה החדשה. מטרת התחרות היא "לעורר" את הבנות מתקופת נמנמום והמתנה ארוכה של שנה שלמה בין עונות התחרויות, להגביר מוטיבציה ולהיפגש ולהכיר את המתמודדות האחרות, האולם, השיפוט ועוד, עוד לפני עונת התחרויות הקריטית. המתעמלות אמורות להיות בשיא בעונת תחרויות גביע האיגוד בקיץ ובאליפות ישראל ולא כעת. על כן, פורמט התחרות קצת מוזר: תרגילים על ארבעת המכשירים לפי החוקה הבינלאומית (בכל הדרגות) ללא יותר מידיי דרישות מיוחדות, פרט לכמות אלמנטים שחובה לבצע. בקרקע ובקורה מבצעים תרגילים ללא כורואוגרפיה ובקרקע גם ללא מוזיקה. עולים, ועושים אלמנטים ותנועות. זאת כדי לא להתחרות תוך כדי עבודה שוטפת, ולא להתכונן זמן רב רק בשביל התחרות, אלא להמשיך להתקדם באימונים. מתחרים מדרגה ד' ומעלה. כפי שצופה מראש, ניתן היה לראות כי הבנות לא בדיוק היו בכושר שיא. המון נפילות, שגיאות גסות, חוסר ניקיון וחוסר בטחון (כנראה באלמנטים החדשים של כל ילדה). שוב ושוב עולה השאלה האם יתרונות התחרות עולים על חסרונותיה, או להיפך. כל הכבוד לכל המתעמלות! מצ"ב תוצאות התחרות המלאות

בתוצאות חסרה מתעמלת

המתעמלת עינב קסנר מאגודת ע.ל.ה רעננה התחרתה בדרגת סיניור. אין לי את התוצאות שלה. עמכם הסליחה.

נעממהה

New member
דרגת סניור

משמח לשמוע על מתעמלת שמגיעה לסניור! זו רק ההרגשה שלי או שכמעט לא מגיעות מתעמלות לדרגה זו מאגודות שהן לא הפועל תל אביב?

סיניור בארץ

הפועל ת"א באופן מסורתי מעמידות מתעמלות בדרגת סיניור ברציפות ובקביעות. נדמה לי שהפעם המתעמלות בתחרות נדיה קומנצ'י באוקלהומה או משהו כזה. מלבדן, המתעמלת הבכירה כיום בדרגת סיניור, היא דווקא ולריה מקסיוטה ממכבי צפון. מידי פעם גם יש מתעמלות מעולות ממכבי קריית אונו (מיכל מורלי, בקי בנק ועוד ועוד), משום מה בשנתיים-שלוש האחרונות לא. אגודת ע.ל.ה רעננה בראשותה של המאמנת "קוסטה" היא חדשה יחסית, ותמיד היה ברור שמתישהו תהיה להם מתעמלת בסיניור ולא רחוק היום.

podko

New member
מה זאת אומרת "ללא יותר מידיי דרישות מיוחדות"

יש דרישות בכל מכשיר. לא רק "כמות אלמנטים שחובה לבצע"

ביחס לתחרויות אחרות

בתחרויות גביע האיגוד, כתוב בספר אילו אלמנטים צריך לבצע בכל דרגה. לעומת זאת באליפות החורף, אין הדרישות הללו, והמתעמלות בגדול מבצעות איזה אלמנטים שהן רוצות/יכולות. מכיוון שהשיפוט הוא לפי חוקה בינ"ל, אז כמובן שיש את הדרישות המיוחדות הרגילות, כמו למשל חובה פירואט כלשהו, חובה אלמנטים אחורה וקדימה ועוד. אבל בתחרויות רגילות, נוסף על אלו יש המון דרישות נוספות.

למעלה