אליפות המסלול העממי- סיכום

אליפות המסלול העממי- סיכום

בשעה טובה ומוצלחת, הסתיימה לפני שעה קלה אליפות המסלול העממי. התחרות התקיימה בימים שישי + שבת, וניתן היה לראות מסה גדולה של מתעמלות. תרגילים יפים, בנות יפהפיות, יפה מידיי לטענת אחדים. כאשר הרציונל המקורי של אליפות המסלול העממי (שנקרא פעם "ליגה") היה לתת הזדמנות לבנות שלא מסוגלות להתחרות במסלול תחרותי עקב כשרון מוגבל, מבנה גוף לא מתאים ועוד, בשנים האחרונות ניתן למצוא במסלול זה מתעמלות שאינן נופלות ברמתן ממתעמלות המסלול התחרותי והחשיבות של תחרות זו הפכה גדולה יותר ממה שציפו. צוות השופטים בתחרות מורכב משופטות נייטרליות ברמה לאומית, אשר שופטות גם בתחרויות איגוד של המסלול התחרותי ושופטות אשר מתמחות רק במסלול עממי, ועברו קורס שיפוט רק במסלול עממי. כל אגודה מחוייבת לשלוח לתחרות 2 שופטות, אשר לא יישפטו יחד באותו מכשיר, ונוסף אליהן מצטרפת שופטת נייטרלית של האיגוד. בפועל הרבה אגודות לא שולחות 2 שופטות לתחרות, והרבה שופטות נייטרליות לא טורחות להגיע לתחרות. למרות שהאווירה בתחרות כזאת, אמורה להיות אווירה ספורטיבית ושמחה, מורגש באולם המון לחץ, ציפייה ותחרותיות גדולה. המסלול הזה, על אף שמתקיים כבר שנים רבות, עדין לא נמצא בו קו מנחה שיכול לרצות את כולם. כל הכבוד לכל המתעמלות המקסימות, למאמנות, לשופטות, לאיגוד ולקהל שהשתתפו.

אליפות המסלול העממי

אני אם לבת שהתחרתה בתחרות, מאחת הפריפריות. אנחנו בתחרות שנה שניה ברציפות. אני חייבת לציין כי כפי שכתבת יש בתחרות קבוצה אחת מובילה שהבנות בה הן יותר קרובות לרמה התחרותית מאשר העממית וכנראה מעדיפים להיות במסלול העממי כי בו ההישגים יותר קלים. כפי שכתבת האווירה היתה מאוד תחרותית במיוחד מצד אותה קבוצה כולל קולות של צופרים בכל סיום תרגיל ללא התחשבות בבנות אחרות שעושות את התרגיל שלהן לדוגמא על הקורה... בסופו של דבר הקבוצה הזו מתחרה מול עצמה בלבד ואם מסתכלים על פניהן של שאר הבנות בזמן טקס הפרסים זה אומר הכול... בסופו של דבר נשמעים יותר ויותר קולות של עזיבת המסלול ואי הופעה לתחרות בשל כך, וזה חבל כי שוב לא ימצא מסלול מתאים לאותם בנות שמאוד אוהבות להתעמל אך הן לא ברמה התחרותית.

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo24.gif

שמחים לראות "פנים חדשות", בייחוד מכיוון היציע... אכן לא ניתן להתעלם מאותה קבוצה אשר מובילה בתחרויות בכל הדרגות בשנים האחרונות באופן רצוף. יחד עם זאת כמעט בכל פודיום ראינו גם מתעמלות מקבוצות אחרות שהתברגו למעמד המדליות. כלומר, הדבר לא בלתי אפשרי. קולות ורעשים מהקהל הם חלק מכל תחרות ואפילו כל אירוע ספורטיבי, והם חלק מהעניין. יש בנות שלהן אפילו זה עוזר ומעודד אותן (לאו דווקא מאותה קבוצה שלה הריעו, אלא גם מקבוצות אחרות) בכך שמעלה את האדרנלין. רוב המאמנים לוקחים בחשבון את הנושא ומתייחסים לכך באימונים לתחרות, כלומר מלמדים את המתעמלת איך להתחרות במצב של רעש ולחץ, מכינים אותה ומתרגלים אותה בכך. רעשים כאלה כמו שאמרתי יש בכל תחרות, קטנה או גדולה ככל שתהיה. לא מזמן שפטתי באליפות מתנ"סים באיזור המרכז, בה באמת התחרו ילדים ברמת מתחילים מינוס שמתעמלים פעם או פעמיים בשבוע 3/4 שעה, וגם שם היו צופרים וזמבורות. גם בתחרויות בית ספריות. יש כאלה שלטעמם זה עושה את האווירה ליותר שמחה. עם זה לדעתי אין יותר מידיי מה לעשות, לא נראה לי הגיוני למשל לאסור השמעת רעש. לגבי הבעייה המרכזית, של בנות שאינן ברמה תחרותית ואין עבורן מסלול מתאים, אני חושבת שפרישה ואי הופעה לתחרות איננה פתרון מתאים לבעייה. צריך להראות יותר מעורבות, לפעול למען שינוי, ולא לפרוש כי אחרת המצב ימשיך. בהצלחה לבתך בהמשך מקווים לראות אותך עוד בפורום

אמא לה3

New member
מסכימה עם רוב מה שכתבת נועה

רק שאני באמת חושבת שאין מה לשנות בכל הנוגע לכללי התחרות. הרמה דוקא סבבה. ואיזה שינויים את היית מכניסה? אני בדיעה שמכיוון שהאמא רשמה שהן רק שנתיים מתחרות זה סביר מאוד שלא יהיו איזה הצלחות גדולות. ככה זה בכל קב' צעירה (בשנות התחרויות), עם הזמן הבנות והמאמנים ישתפרו ויתאימו את עצמם יותר לתוכנית והרמה של הבנות תעלה בהתאם. מהתוצאות שקראתי, האגודות שלקחו את רוב המדליות הן אגודות ותיקות מאוד (רמת השרון, בני הרצליה, מכבי חיפה ועוד..) שלהן ניסיון רב בתחרויות הליגה. אחד הדברים שכן אפשר לעשות על מנת לקדם את הבנות היא לארגן כמה שיותר מפגשים בין הקב' השונות גם על בסיס תחרותי וגם על בסיס ידידותי, הבנות יצברו ניסיון, תהיה מוכנות הרבה יותר טובה לתחרות והתוצאות יראו בהתאם. בכל מקרה, הרבה הצלחה לביתך בהמשך הדרך המעניינת הזאת.

מי אמר שיש להוריד את הרמה?

לא אמרתי שיש לשנות את כללי התחרות. לא הבנתי מדברי קרן אור שהקבוצה היא קבוצה חדשה, אני הבנתי שהילדה היא חדשה. יש הרבה דברים שאפשר לעשות. אפשר כמו שאמרת לקיים יותר מפגשים, שגם בהם אפשר לזכות במדליות; אפשר לקיים תחרות בסגנון "חצי גמר", או תחרויות איזוריות שבהן יוכתרו למשל אלופות הצפון, אלופת המרכז, אלופות השפלה ועוד, אפשר לפתוח את בחירת ההשתתפות בדרגות השונות לא לפי גילאים, אלא לפי רמה בלבד, וכך למשל הבנות היותר טובות ישתתפו בדרגה 10 והבנות המתחילות יותר ישתתפו בדרגה 6 וכיו'ב; אפשר גם לפתוח מסלול שלם נוסף; בקיצור, עם רצון, יצירתיות ופעלתנות אפשר להגיע לפתרונות שירצו את כולם, או לפחות לנסות ולבחון דברים חדשים.

אמא לה3

New member
הפתעת אותי, אלו רעיונות טובים

אהבתי את רעיון התחרות לפי רמה ולא גילאים (מזכיר קצת את רעיון המתנסיאדות), ולדעתי מסלול נוסף קיים והוא כל התחרויות של המתנסיאדה, מרכזים קהילתיים וכדו'), השאלה היא, מי יכול ליזום מהלך שכזה (ואני לא מדברת על התחרויות הפנימיות שציינת)?

מי ואיך

רעיון התחרות לפי רמה ולא לפי גילאים, לקוח מארה"ב שם הוא פועל בהצלחה שנים רבות. ישנו גם קונספט נוסף, של אליפות בשלושה מסלולים: מסלול זהב, מסלול כסף ומסלול ארד. מתקיימת תחרות אחת, אבל בתוכה חלק מהקבוצות/מתעמלות מתמודדות על מסלול זהב, חלק על כסף וחלק על ארד. אפשר גם לחלק מדליות על מקומות 1,2,3 בכל אחד מהמסלולים. אין סוף לרעיונות, ועם מספיק ישיבות וסיעור מוחין אפשר להגיע לדברים נהדרים. מי יכול ליזום מהלך כזה? מי שיגיע לישיבות, יארגן ישיבות ומפגשים, יכתוב בפורום, יגיע למשרדי האיגוד, יתאם פגישות, יכין תוכניות עבודה ויפיץ אותן ועוד...

תודה ומחשבות...

תודה לכן על הדברים הנושא באמת מורכב האגודה שלנו היא מאוד ותיקה, הבת שלי מתחרה בדרגה 2 (בת 10). היא מאוד אוהבת את התחום, מחפשת ברשת סרטונים ומתפעלת מבנות קריית אונו. אבל הטבע לא חנן אותה במבנה גוף או כשרון מספיקים לרמה תחרותית. בקבוצה שלה היא בהחלט מובילה. אבל אי הזכיה לאורך זמן מאוד מתסכלת ומובילה לכך שבנות רבות פורשות. המציאות הזו שנוצרה שלא היתה בעבר הרחוק גורמת לכולם להרהורים שניים לגבי קיום המסגרת ומעבר לאקרובטיקה וכולי. וזה מצער כי אם היתה מסגרת מתאימה והישגים היו נשארות יותר בנות בתחום. מי ירים את הכפפה? העליתן רעיונות יפים אבל גם נראה לי שאין מי שיקח את היוזמה ולפי מה שהבנתי גם האיגוד לא פתוח וגם די לא "מחשיב" את המסלול הזה. אנחנו נמשיך במסלול עם הרבה עידוד ואולי עם ההתמדה יהיו הישגים.

דווקא האיגוד פתוח

ואולי אפילו בגלל שהוא אינו "מחשיב" את המסלול העממי, כיוון שממסלול זה לא ניתן לייצג את ישראל בעולם ולנסוע לתחרויות בינ"ל, דווקא בשל כך לא ממש משנה להם מה יעשו במסלול הזה, כל רעיון יכול להתקבל בברכה, ואפילו האחראיים על המסלול לא פעם ולא פעמיים אמרו בפה מלא שמצפים לעוד אנשים שייכנסו באופן פעיל לתחום, יציעו רעיונות, יארגנו ועוד. יש המון רעיונות להמון אנשים. אבל באמת, כמו שאמרת אין מי שירים את הכפפה, לכולם יש את העיסוקים שלהם ואף אחד לא באמת נלחם למען שינוי במסלול הזה. ה"אשמים" אינם חברי האיגוד או האחראית על המסלול, גם לא המאמנים, השופטים וגם לא הקבוצות החזקות שמתחרות. כל אחד מאלה עושה כמיטב יכולתו.

למעלה