אליפות העולם בטלוויזיה

amih77

New member
אליפות העולם בטלוויזיה

האם אירועי אלה"ע ישודרו באחד הערוצים?

daskarov

New member
הנה מה שאני מכיר

כרגע אין שידור בשום ערוץ טלוויזיה. וזה דוקא טוב

הזכויות של מרוצי ה UCI הן של ערוצי צ׳רלטון (ספורט 1 וספורט 2) - בגלל זה אליפות העולם באופני הרים שודרה בערוץ זה בתחילת החודש.
זהו ערוץ כדורגל במהות... ועל פי לוח השידורים הנוכחי אין בכוונת הערוץ לשדר את מרוצי האופניים בסוף השבוע.
זה טוב משום שאם יש שידור טלוויזיה ה UCI חוסם את שידור הרשת במדינות אלו.
לפיכך, אני צופה שיהיה שידור בערוץ היוטיוב של ה UCI שזה בדרך כלל שידור מצוין.
&nbsp
מתחילים בשידור הנג״ש הקבוצתי היום בערב
כאן - https://www.youtube.com/user/ucichannel

nachshon4

New member
שאלה

למה באליפות העולם התחרויות הקבוצתיות (TTT למשל), הן של קבוצות פרו ולא של נבחרות של מדינות?

כנראה שילוב של שתי סיבות

על פי המאמר הזה מ-2012 (ערב חידוש ה-TTT באליפות העולם)
http://pelotonmagazine.com/wilcockson/the-much-awaited-return-of-the-world-ttt/
סיבה אחת היא הרמה הטכנית הגבוהה והתיאום, שמשולבים באימון ספציפי, שצריך להגיע אליהם בסוג מרוץ זה, שבדרך כלל מי שמתאמן אליו במיוחד הן הקבוצות המסחריות ולא הנבחרות הלאומיות.
סיבה שנייה היא היסטורית: ה-UCI יצר את מרוץ "נגד השעון קבוצתי איינדהובן" שיועד להיות סוג של אליפות TTT בין הקבוצות. המרוץ התקיים 3 שנים ואז עיריית איינדהובן נסוגה מהאירוח וה-UCI החליט לצרף את המרוץ (שנערך באוגוסט) לאליפות העולם (שנערכת בסוף ספטמבר-תחילת אוקטובר).

קבוצת ג'אינט אלפסין במקום החמישי ב-TTT

לדעתי, זו דוגמא לשילוב של רוכבים פחות ידועים לתלכיד קבוצתי שמשיג תוצאה טובה בנגד השעון קבוצתי. הרוכב המבוגר ביותר הוא בן 26. כל הרוכבים הם בגובה של 1.84-1.90 מטר (מעניין אם הבדלי גובה בין הרוכבים משנים מבחינת הגרר שיוצר הטור הקבוצתי). מבין השמות:
91 ARNDT Nikias Germany
92 DUMOULIN Tom Netherlands
93 HAGA Chad United States
94 LUDVIGSSON Tobias Sweden
95 PREIDLER Georg Austria
96 SINKELDAM Ramon Netherlands
רק טום דומולן נחשב כמומחה נגד השעון ברמה עולמית. בשאר הקבוצות שהגיעו לפניהם היו בכל קבוצה לפחות 2-3 רוכבים שנחשבים כרוכבים בעלי מעמד בנגד השעון האישי.

nachshon4

New member
אתמול השמיעו את ההמנון האמריקאי

כש-BMC עמדו על הפודיום, כאילו זו נבחרת ארהב. זה נראה לי די מגוחך. הקבוצה עצמה בקושי אמריקאית, שלא לדבר על הרוכבים עצמם.

חורה לי לאומניות, אבל הקבוצות הם לאומיות, לכן הגיוני ההמנון

כל קבוצה היא בעלת זהות לאומית, ככה מחולקים רישיונות הדרגים, עם שיוך לאומי.

שם המדינה מופיע תמיד לצד הדירוג, במרוץ כביש המדינה מופיעה לפני הקבוצה.
לא דעה אישית, פשוט זה ככה.

בקשר לזהות הספורטאים בקבוצות - לפני שבוע מכבי שיחקו בליגת האלופות מול קבוצה אנגלית, שעלתה למגרש עם שחקן אנגלי אחד ובכל הסגל שלה יש חמשה (מ- 36) שחקנים אנגלים.
עדיין צ'לסי היא נציגה של אנגליה בליגת האלופות, כמו ש- BMC היא נציגה של ארה"ב, למרות חמשה רוכבים אמריקאים, בסגל של 26 רוכבים.

לאומניות היא נדבך חשוב במסורת של ענף האופניים.
בטור דה פראנס היו כמה מקרי קיצון בתקופת הנבחרות הלאומיות, כדוגמא - כשנבחרת בלגיה עזבה את המרוץ בגלל טענות על יחס הקהל ואי שמירה על הרוכבים.

אז אם זה היה תלוי בי הייתי מאמץ את אימג'יין של ג'ון לנון, אבל אני נאיבי
.

nachshon4

New member
מסכים איתך, אבל:

1. אם צ׳לסי זוכה בליגת האלופות, לא ינגנו בטכס חלוקת מדליות את ההמנון האנגלי היא נציגת הכדורגל האנגלי, אבל לא נבחרת לאומית של אנגליה (והאמת, מתאים באמת למכביסט לחשוב ככה
) .
2. באליפויות עולם בכל תחום אחר, הספורטאים מייצגים ישירות את המדינה, עם הצבעים הייצוגיים וכו׳, ולא דרך קבוצה מסחרית.
עוד יומיים, באותה אליפות טיילור פניני ודניאל אוס שעבדו אתמול יחד, יתחרו אחד נגד השני.
זה חריג ומוזר לראות את זה.

ובכדורגל זה אחרת?

השחקנים של צ'לסי לא יפגשו באליפויות עולם, או אירופה כשהם בשתי נבחרות שונות?

בקשר ל"מתאים באמת למכביסט לחשוב ככה"...
אני אומנם אוהד מכבי מגיל חמש, אבל אם תשאל אוהדי מכבי שמכירים אותי הם יגידו לך שאני לגמרי לא מתאים לפרופיל.
אגב - אני מכבי בכדורגל וממש לא אכפת לי ממכבי בשאר.

YotamKa

New member
לנון היה מיליונר ששר 'imagine no possessions'

הקרדיט לאלביס קוסטלו כמובן.

למעלה