אליפות העולם מעבר לפינה (עוד שבוע)

cubano1

New member
אליפות העולם מעבר לפינה (עוד שבוע)

בג'ימבלוג לצערי לא המשיכו את סדרת הכתבות אחרי שנתנו תמונת מצב לגבי הקרב רב בגברים
אז ננסה לעשות קצת חושבים לגבי הנשים.

המצוי -
שתי אמריקאיות חזקות בוודאי מועמדות למדלית קרב רב - יצא לנו גם לראות אותן מתחרות ויש לנו אומדן לגבי הכושר שלהן.
אנחנו יודעים שהן חזקות ומוכנות, כך שאנחנו מצפים שהן יעשו את מה שמצופה מהן, והדרך היחידה שבה הן יכולות להפתיע היא אם יכשלו.

לסימון ביילס יש דרגות קושי מהגבוהות בעולם, כולל קפיצת אמנאר מצוינת. היא מסוגלת לעבור את רף 60 הנקודות, ובערב ללא טעויות בכלל יהיה מאד קשה לעקוף אותה. החסרון הבולט שלה הוא העובדה שהיא לא מוכרת לשופטים הבינלאומים יחד עם העובדה שהסגנון שלה הוא פיסי מאד ופחות אלגנטי וארטיסטי. היא בחסרון בולט בציוני ה E לעומת מתחרות אחרות, בעיקר מוסטפינה. אני חושב שביילס צריכה לעבור את רף 60 הנקודות בשביל להבטיח את הזהב, משהו שלא פשוט לעשות באליפות גדולה עם שיפוט מחמיר.

קיילה רוס דווקא כן הולכת על הקלף האומנותי יותר. לפחות ככה המדיה האמריקאית מנסה לשווק אותה. אם הקהל והצופים יקנו את זה - זה כבר סיפור אחר. היא בחסרון בולט לעומת ביילס בדרגות הקושי שלה, יש לה "רק" יורצ'נקו דאבל עד כמה שידוע לי, וכבר מזמן לא ראינו אותה מבצעת את תרגיל הקרקע שלה בלי שגיאות ונחיתות נמוכות לקראת הסוף. היא אמורה לרחף אי שם בסביבות ה 59 נקודות עם תחרות טובה - ואולי קצת יותר אם השופטות יתגמלו אותה על היופי שבתנועות שלה. מה שגם יוכל מאד לעזור לה יהיה ביצוע הטיזר שראינו ביו טיוב מזמן שבו היא מבצעת על קורה נמוכה גלגלון בלי ידיים ישר לסלטה רגל רגל לאחור - סדרה אקרובטית נדירה יחסית וקשה. ביצוע שלה יהיה שווה לה הרבה יותר מסך העשיריות והבונוס שכתוב בקוד - זה יבליט אותה על פני המתעמלות האחרות, מה שיגרור ציון בהתאם.

הנעלם -
בניגוד לאמריקאיות, אנחנו לא יודעים יותר מדי על הרוסיות והסיניות - כך שהן יכולות להפתיע. השחקניות מוכרות - מוסטפינהת יאו ג'ינאן ויורדאקה.

מוסטפינה מועמדת כמעט וודאית לפודיום. גם בכושר לא מצוין (לונדון) היא לקחה את הארד בקרב רב על אף נפילה מהקורה. הנשק שלה הוא תרגיל מקבילים מרהיב, ציוני E גבוהים והמוניטין שלה ששווה כמה עשיריות. החסרון שלה יהיה בדרגת הקושי - היא אמנם זכתה באוניברסיאדה ביולי - אבל זה היה מול קהל ביתי, ועם הרבה פחות תחרות. השאלה כאן היא אם יורצ'נקו דאבל יספיק לזהב, אם הכוריאוגרפיה בקרקע תפצה על דרגת קושי נמוכה יחסית לביילס, אם היא תשאר על הקורה ואם היא תוכל לעמוד בלחץ הפיזי של תחרות כזאת.

הרומנים שומרים על יורדאקה היטב - כשכאבי גב מ ומכאובים מנעו ממנה להתחרות בתחרויות אליהם נרשמה - והכל במטרה להיות מוכנה לאליפות הזאת. וזה די ברור למה: לרומניה אין הרבה מה להציע מעבר ליורדאקה - בולימאר נפצעה בישורת האחרונה, ואיזבאשה תתחרה רק בקרקע. לכן קשה מאד לנחש איך יורדאקה תראה בבלגיה - אם חוסר ההתחרות יעזור לה להגיע רעננה ובריאה, או שברירית ולא בכושר. לוהטת כמו באליפות אירופה משנה שעברה? או פושרת כמו בלונדון? עם אמנאר או בלי? טווח הציונים בין יורדאקה בשיאה לבין יורדאקה שאינה בשיאה יכול להיות גדול, ואם האסטרטגיה הרומנית של לשמור עליה לקראת הדבר האמיתי תשתלם, היא תתמודד על מדליה. אבל תרגיל מקבילים חלש (אה-לה רייזמן) מציב אותה בחסרון מול האמריקאיות ומול מוסטפינה, וידרוש לדעתי מעידה של האחרות בשביל לקחת את הזהב. בכל זאת יש לצפות לתרגיל קורה מעולה, כולל שתי סלטות לאחור עם בורג. היא צריכה לעבור את ה 58 ללא יותר מדי בעיות. כל עשירית מעבר לזה שתקדם אותה לכיוון ה 59 יעזור לשריין לה מדליה כלשהי.

יאו ג'ינאן היא מתעמלת שמייצגת היטב את ההתעמלות הסינית העכשוית - לוקה בחסר. יש לה קוים נקיים, תרגיל מקבילים עם פירואטים מדהימים שאין כמוהם. בקורה היא רחוקה מלהדהים, אבל עובדת יפה ונקי, וקפיצות וקרקע חלשים מדי בשביל להיות אלופת עולם. קשה לי מאד לראות אותה על הפודיום בקרב רב בזכות עצמה, והיא לא המתעמלת הכי יציבה. אבל ביום טוב היא כן תתן פייט ותנסה להגיע לרף 59 הנקודות. יש לה תרגיל מקבילים חדש, כולל עזיבה חדשה ומקורית - מה שיעזור לה אם היא תבצע אותו בלי תקלות.

החדשה -
אחת הסיניות שנכנסו לתודעה מאז האולימפיאדה היא שאנג צ'ונסונג - מתעמלת רצינית ונוקשה, חסרה את הכריזמה שבדרך כלל משלימה את היופי שבתנועתיות הסינית, אבל מביאה דרגות קושי עצומות ותרגילי מלאים באלמנטים קשים בסגנון אמריקאי. היא חרשה בתחרויות בסבב גביע העולם, כך שהשופטים מכירים אותה, והיא גם הלכה והשתפרה מתחרות לתחרות, ולקחה את הקרב רב במשחקים הסינים האחרונים. אני חושב שהיא עשויה להיות הפתעה באליפות הזאת, ואני צופה לה נוכחות בכמה גמרים, ואולי אפילו מקום על הפודיום בקרב רב, אין לה את הפוליש של הסיניות, והעובדה שהתנועתיות שלה רובוטית מונעת ממנה לדעתי לפרוץ קדימה ולהיות בחוד - אבל אולי היא תתן פוש לבינוניות שראינו מהקרב רביסטיות הסיניות בשנים האחרונות ותניף סוף כל סוף את הדגל הסיני בקרב רב? אני חושב שהיא מסוגלת לעבור את רף 58 הנקודות והיא תוכל לעשות את זה עם הופעה יציבה.

עוד עולה היא ג'וליה שטיינגרובר השוויצרית - לא שיש לה סיכוי למדליה בקרב רב, אבל כדאי לעקוב אחר ההתקדמות שלה. היא הגיחה לקראת לונדון עם קפיצות מעולות, והוכתרה כיורשת לאריאלה קייסלין. מאז היא מתקדמת יפה ומראה שהיא קרב רביסטית בזכות עצמה, עם תרגיל קרקע חזק ותרגיל מקבילים מתעופף - לא משהו שיכניס אותה לגמר על המכשיר, אבל בהחלט מרשים ומעיד על השאפתנות שלה לשבור את תקרת הזכוכית של המתעמלות ממדינות שאינן מעצמות התעמלות. שטיינגרובר תנסה בכל זאת לעלות את הרף ולהגיע ל 57-58 נקודות, ולמצב את עצמה כשם דבר במחזור האולימפי הנוכחי, ולעזור ולתת מוטיבציה לדור חדש של ילדות שוויצריות.

ויש עוד כמה מתעמלות שיתחרו על המשבצת של מקומות 4-10 -

מדרום אמריקה יהיה מעניין לעקוב אחרי סופי גומז מגואטמלה וג'סיקה לופז מונצואלה
גומז מתעמלת צעירה שהגיחה בלונדון והעפילה לגמר הקרב רב עם ביצועים מפתיעים בדמות יורצ'נקו דאבל, וסלטה עם בורג על הקורה - לא משהו שמצפים ממתעמלת מגואטמלה. יהיה מעניין לראות לאן היא הצליחה לקחת את זה בשנה מאז לונדון. ככל הנראה לא לפודיום, אבל יהיה מעולה לראות אותה בטופ-10.

ג'יי לו (המתעמלת) כבר שנים מוכרת וממשיכה להציג התעמלות מדויקת ויפה. היא מעלה בעקביות את דרגת הקושי שלה, ומציגה התעמלות מרשימה. היא גם חסרת כריזמה לדעתי, מה שמשאיר אותה קצת מאחור - אבל יהיה נחמד לראות אותה מביאה תחרות מוצלחת ומסיימת בטופ 10.

גם אליזבת בלאק הקנדית נרשמה לקרב רב. ויקטוריה מורז שמציגה התעמלות ברמה גבוהה יותר (אמורה להציג דאבל דאבל בגוף ישר בקרקע) לא מתעמלת בקרב רב - כי היא לא רשומה לקפיצות משום מה...

אולי נעמי מקרה מהונגריה תתן פריצה קדימה ותמנף מספר הצלחות שהיו לה לא מזמן.
רוקסנה פופה מספרד אמורה לסיים בטופ-10, כמו גם אליזבת' זייץ מגרמניה.

ואחרונה חביבה - מאי מורקאמי מיפן - הרבה זמן מחכים לה בבוגרות - טריקסטרית אמיתית שמבצעת ביוטיוב אלמנטים כמו סיבוב מרובע על הקורה, וטריפל דאבל בקרקע - לא דברים שאנחנו מצפים לראות בתחרות עצמה - אבל היא בטח תהיה מרתקת, ואפשר לפתוח את בנק ההימורים כבר עכשיו לגבי ההשארות שלה עם המכשירים בעת ביצוע התרגילים הקשים שלה.

Mrpops

New member
ניתוח מרתק!

לגבי רומניה:
מתעמלת צעירה בשם סטפניה סטנילה "מחליפה" את בולימר כך שהרומנים שולחים בסופו של דבר 3 מתעמלות. ידוע שסטפניה שייכת למועדון היוקרתי ביותר ברומניה (דווה) וזוהי השנה הראשונה שלה בסניור. היא תתחרה בקרקע ובקורה בלבד.
סנדרה איזבשה רשומה גם לקפיצות. לפחות על הנייר היא רשומה אז אולי היא בכל זאת תתחרה גם בזה (למרות שכרגע אין לדעת...) כנראה שנדע רק ברגע האחרון.

הבעיה של ביילס היא היציבות והנסיון. על הנייר דרגת הקושי שלה בשמיים אבל בתחרויות ההכנה לפני מחנה האימונים האחרון בארה"ב היא לא הראתה כ"כ יציבות. ברגע האמת היא הוכיחה את עצמה ולהזכירכם היא הייתה בסימן שאלה מסוים לפני אליפות ארה"ב. קיילה רוס יציבה מאוד עדיין (חוץ מהקרקע שבו היא צריכה באמת לשפר את הנחיתות הנמוכות שלה) אבל דרגת הקושי לוקה בחסר ולא יכולה להתחרות עם תרגיל הקורה והאמנאר של ביילס. יהיה מעניין לראות מה יקרה שם.
מוסטפינה סוחבת על עצמה את היוקרה והכבוד הרוסי, כך גם יורדאקה. אני לא מאמין שנראה שיחזור של מה שקרה באליפות אירופה האחרונה כי פה נכנסות לתמונה האמריקאיות שמסוגלות גם להדיח את יורדאקה מהפודיום. מוסטפינה לדעתי תהיה על הפודיום בכל מקרה. כמו שאמרת, אני גם לא חושב שהסיניות מסוגלות להתברג לשלישיה הראשונה.

מה שבטוח שיהיה מאוד מעניין!

cubano1

New member
סטנילה

אני חושב שהרומנים באמת לא רצו לשלוח אותה.
עוד לפני הפציעה של בולימאר, הם יכלו לשלוח ארבע מתעמלות לאליפות העולם, אבל בחרו להשאיר אותה בבית ולשלוח רק שלוש.
בגלל הפציעה והצטמקות הנבחרת לרק שתי מתעמלות הם איכשהו ניאותו לשלוח אותה בתור מתעמלת שלישית.

אני חושב שהקונספט הזה של לשלוח מתעמלת לאליפות העולם רק לשם צבירת נסיון הוא זר עבור הרומנים - אבל כנראה משהו שהם יצטרכו להתרגיל אליו...

לבחורה הזאת אין סיכוי להגיע לגמר כלשהו על בסיס ההופעה שלה באליפות רומניה לא מזמן.

Mrpops

New member
זה נכון..

אבל היו להם עוד כמה אפשרויות ובחרו אותה בסופו של דבר...מה הסיבה לכך? כנראה שבכל זאת רוצים לפתח אותה. ההתעמלות הרומנית חייבת כמו שאמרת לשלוח מתעמלות צעירות לאליפות העולם לשם צבירת נסיון. אין להם ממש ברירה אחרי כל הפרישות והפציעות האחרונות בנבחרת. זה היה מביש אם רומניה הייתה שולחת רק שתי מתעמלות לאליפות העולם.

TTתמרTT

New member
תודה רבה חיכיתי לזה!

אני אוהבת מאוד את כל המתעמלות שיכולות להתברג לשלישיה... אבל ליבי עם מלכת הקרח מוסטפינה..משהו באלגנטיות שלה ובהתמדה שלה כובש אותי. וחוץ מזה שהיא גאונה לדעתי במקבילים ובקפיצות בלי קשר. דרך אגב יאו גינאו ב2011 עם נפילה מהקורה הייתה במקום השלישי בפער קטן מאוד מוייבר וקומובה אז אם היא בכושר טוב ומאופסת היא יכולה להפתיע אותנו:)

Mrpops

New member
אסוקה טרמוטו היפנית

מה דעתכם? יש לה סיכוי להתברג לגמר הקרב רב? מבחינתי היא אחת המתעמלות שיהיה הכי מעניין לעקוב אחריהן בתחרות, במיוחד במקבילים שזה כידוע המכשיר החזק שלה.

cubano1

New member
זאת תהיה הפתעה אם לא!

היא היתה בגמר בלונדון, יש לה דרגת קושי... כל עוד אין שתי יפניות שיעקפו אותה ההעפלה לגמר לא אמורה להיות מסובכת מדי...

למעלה