אליפות ישראל בדאיה - פסח

צחי נבו

New member
אליפות ישראל בדאיה - פסח

ראיתי דף תוצאות באתר של המועדון שבנגב. מישהו כאן יכול להרחיב/לספר ?

כנ"ל

תשאל בני - ונען. יעני, הוכרזה תחרות ארצית לדאיה שתתקיים בשדה תימן. משום מה דואים ממגידו לא הגיעו, אולי בגלל שידעו מראש שמזג האויר יהיה בין זיפט ל- SHIT (סליחה על הביטוי הלא-פרלמנטרי.) בכל זאת התחרות התקיימה, בשלושת הימים שאפשר היה לטוס משהו. את התוצאות ראית. באר-שבע לקחה מקום ראשון...(מישהו אחר היה אומר שבאר-שבע לקחה מקום אחרון)- ושניהם היו צודקים. C U טומי

צחי נבו

New member
טומי, זה נקרא להרחיב ../images/Emo6.gif ?

אני יודע שאתה גורר ומניח שגם דואה בעצמך. מעולם לא השתתפתי בתחרות ואינני מסוגל לפענח את התוצאות. חשבתי שיהיה נחמד אם נוכל כולנו לשמוע מה זה ועל מה מתחרים... מתוך ידע כללי שלי אני מניח שגוררים כל אחד לגובה התחלתי זהה ומשם מודדים זמן למרחק בין מספר נקודות ידועות מראש.... תן עוד בשר לחבר´ה, בבקשה... אולי מישהו ירצה לדאות ולהתחרות פעם?

הנה ההמשך../images/Emo24.gif

ובכן: החכמים על הקרקע קובעים משימה יומית, ע"פ נתונים מטאורולוגיים. המשימה יכולה לנוע בין 300 ל- 500 ק"מ. משימה זו מיועדת לכל הטייסים, והיא נבחרת מראש לקשה לביצוע בידיעה ברורה שלא כולם יסיימו. כל אחד רשאי לצאת מתי שהוא רוצה (במגבלות התחרות כמובן). אתה בוחר לך שער דמיוני בשמים ומודיע TOP כאשר אתה יוצא משער זה. (גם החזרה היא דרך השער). הראשון שחוזר באותו יום מקבל 1000 נקודות. אחריו הניקוד יורד. בעצם הניקוד מורכב מקצב (יעני מהירות) ומרחק שעשית. כלומר שגם אם נחתת בחוץ במרחק 100 מטר מהשדה, אינך מקבל ניקוד על המהירות אלא רק על המרחק שעשית. הוכחת הגעתך לנ.צ. של התחרות היא או ע"י צילום הנקודה מחוץ למשולש או ע"י MARK של GPS. אתה מקבל ניקוד יומי, ובסוף התחרות ניקוד מצטבר כללי. בארץ מקובל לתת נקודות קנס לדאונים מתקדמים או תקרא לזה נקודות זכות לדאונים נחותים יותר, אולם בתחרויות רשמיות אתה יכול לטוס על כל דאון שתרצה. תוכל לראות בטבלת תוצאות כי המקומות הראשונים הם בד"כ על דאונים זהים באיכותם... זה על קצה המזלג. אם אתה רוצה "לזלול" ממש תשאל מתחרים של ממש כמו נני, ברוקשטיין, רפי לוסקי או רבים וטובים אחרים. א גיט שאבעס טומי

אמרת כנף - קניתי!!!!

כשאנשים קטנים מטילים צל גדול - סימן שהשמש שוקעת. אימרה ג ד ו להההההההההה !!!!!!!

צחי נבו

New member
תודה על המידע ובבקשה על האמרה ../images/Emo140.gif

טומי, אני מהמר שניפגש כשאחזור ארצה, בשדה-תימן. תהיה מוכן ללמד אותי איך לגרור דאונים ? עוד לא היתה לי דאיה מוצלחת מאז הקיץ הקודם
... אגב, ד"ש לאמנון - האיש שהעניק לי את דרגותי הראשונות !

היי

היי צחי להסביר גרירות - אוכל בשמחה. ללמד? אין לי רשיון הדרכה אמסור ד"ש לאמנון - אני מקוה כי הוא לא מצטער עד היום על האקט ההוא...

למעלה