אליפות ישראל - הטוב, הרע, והמכוער

cubano1

New member
אליפות ישראל - הטוב, הרע, והמכוער

סיכום קצר של מה שראיתי היום באליפות ישראל לבוגרות. הטוב דיברנו בשנה האחרונה על חשיבות השידרוגים בדרגות הקושי על מנת להשאיר איזשהו סיכוי אמיתי לזכות בכרטיס לאולימפיאדה. רוני רבינוביץ' שדרגה מאד את תרגיל המקבילים שלה שהיה חלש מאד עד עתה. היא ביצעה שטאלדר עם חצי פירואט ושטאלדר עם פירואט שלם, שזה המודה היום במכשיר - כל מיני וריאציות של שמשות שנותנות ניקוד גבוה יותר. היה תענוג לראות את זה, יחד עם הדאבל בגוף ישר שהיא ביצעה מעולה, ושמעלה לה בהרבה את דרגת הקושי. גם בקרקע היא שדרגה את עצמה וביצעה דאבל וחצי בורג ישר לסלטה בגוף ישר - בעוד בשנה שעברה היא עשתה את הסלטה בקרוס. שמתי לב גם לשדרוג הספין שלה - היא עשתה דאבל פירואט עם רגל למעלה וביצעה את זה טוב. הקפיצה שלה עדיין חלשה למדי - יורצ'נקו בורג - והיא חייבת לעבוד על משהו קצת יותר קשה - הקפיצות הן מכשיר שבו הניקוד גבוה יותר יחסית למכשירים אחרים, ואפשר בעזרת שדרוג לאסוף ניקוד חשוב. ולריה שיחקה אותה - ראינו רמזים בערוץ היו טיוב שלה לגבי שדרוגים - אבל זה נראה בסרטונים קצת בוסר, ולא חשבתי שאראה את זה היום - אבל היא הרביצה גם יור'צנקו דאבל בקפיצות (הביא לה את הציון הגבוה ביותר בתחרות) וגם דאבל בגוף ישר בקרקע! אלה אלמנטים שמבצעו מתעמלת שהולכות על גמרים, ואני שמח בשבילה שהיא נותנת כזה פוש לקריירה שלה ולענף כולו בארץ. עוד בקטגורית הטוב - היו מלא מתעמלות ג'וניור, ואני מקווה שבמחזור האולימפי הבא נזכה לראות ואתן גם כסניוריות. הרע - בעוד במדינות ההתעמלות החזקות אנחנו התרגלנו לתופעה שבה הג'וניוריות מביאות תוצאות גבוהות מהסניוריות, הרי שכאן ההבדל ברמות היה עצום - הג'וניוריות היו חלשות - היה יורצ'נקו בורג אחד, וכמה ללא ברגים. לא היו עזיבות במקבילים בכלל, ובקרקע היו כמה דאבלים בקירוס ובקיפול, ונסיון אחד לטריפל בורג - אבל חוץ מזה המצב לא מזהיר. בסניוריות אפשר גם לציין את ההבדל בין המקומות ה 3-4-5 ובין המקומות ה 1-2. הפער בין ולריה ורוני וכל השאר עצום וחבל שהתחרות היתה למעשה רק בין שתי בנות. המכוער - בסעיף הזה אני חייב לסייג ולהגיד שאני לא שופט - אבל משהו בתוצאות היה מסריח למדי! ההבדלים בתרגיל המקבילים של רוני וולריה לא היה עצום - לשתיהן היתה עזיבה אחת, שתיהן ביצעו חצאי פירואטים ופירואטים שלמים, וחיברו אותם לעזיבה ולמעבר לבד התחתון, שתיהן נחתו טוב - אם היו הבדלים באיכות ובקושי הם בטח לא הגיעו לפער של נקודה שלמה. אותו דבר בקרקע - אלא אם כן ולריה קיבלה הורדת ניקוד עצומה בגלל שהשתמשה במזרון נוסף בדאבל גוף ישר שלה, אין לי שום הסבר לפער העצום בציונים. רוני ביצעה כמעט את אותו התרגיל בגנט שנה שעברה, שם זכתה במדלית הארד עם 13.45. היא שדרגה כאמור את הסלטה קדימה מאז (מקרוס לגוף ישר), ושינתה את הספין שלה, ואולי איזה קפיצה... אבל זה לא מצדיק את ה 14.25 שהיא קיבלה באליפות ביום שישי. כנ"ל במקבילים - בתחרויות בינ"ל קודמות היא קיבלה בסביבות ה 12.7-12.8 על תרגיל מוצלח. גם עם השדרוגים שלה, ה 13.95 שלה היה מנופח לדעתי. אני יודע שתוצאות באליפויות לאומיות הן תמיד גבוהות מתוצאות באליפויות בינ"ל - אבל זה לא היה נכון לגבי התוצאות של ולריה, שרשמה תוצאות נמוכות מאד בקרקע ובמקבילים, על תרגילים שוודאי לא היו מושלמים, אבל גם לא היו בהם שגיאות גסות. ולא נותר לי לתהות עם העובדה שחלק ניכר מהשופטת קשורות להפועל תל אביב גרם לעוות הזה... אם מישהו או מישהי כאן מבינים בשיפוט אני אשמח לקבל הבהרות, ואם היו דברים שפספסתי שיכולים להסביר את הפערים האלה - קטונתי!

ליאת גש

New member
מסכימה

מסכימה מאוד עם כל הנאמר במיוחד עם החלק של "המכוער". גם אני איני שופטת ובאתי לתחרות מבלי להכיר אף מתעמלת. אפשר היה לראות שולריה מתעמלת טובה יותר ואני חושבת שהקהל היה מופתע מהתוצאות. האם גם כאן משתלטת הפוליטיקה הפנימית? כל כך חבל!

תוספות שלי

רוני וואלריה הפגיזו. שתיהן נתנו הופעות ברמה בינלאומית. מסכימה מאוד על הפער שבין רוני וואלריה לשאר המתעמלות, גם אני שמתי לב לזה. נראה לי שהיריבות בין רוני לואלריה עושה המון טוב גם לענף וגם להן ומדרבנת אותן לקחת יותר סיכונים ולעבוד יותר קשה. בג'וניוריות באמת היו הרבה בנות, ביניהן היו גם הרבה בנות חדשות, וגם מאגודות חדשות, שלא היו בג'וניור קודם לכן. אני רוצה מאוד להאמין שמדובר בחבלי לידה של עידן חדש, שלא רק שתי אגודות בלבד מתחרות ביניהן. עם הזמן אני בטוחה שהג'וניוריות האלה וגם אלה של הדור הבא ישתפרו עוד יותר וזה בהחלט סימן טוב. לגבי ואלריה, אם זכרוני אינו מטעיני, אז היא לא עשתה את הפאק סלטה בסוף במקבילים, שבשבילי זאת הייתה אכזבה כי ציפיתי לזה. לגבי הקרקע שלה, התרגיל היה בדרגת קושי גבוהה ומרשימה ביותר, אם כי הביצוע לא היה מעולה. היו לה פה ושם די הרבה טעויות קטנות, ורוני לעומתה, נתנה ממש ביצוע פנומנלי. אני חושבת שכן כל הטעויות הקטנטנות כולל המזרון יכולות היו להגיע לפער של 8 עשיריות ביניהן. רוני הייתה נהדרת, נתנה את הביצוע של החיים שלה והגיע לה לזכות. ואלריה מתעמלת אמיצה, נחושה, בעלת אופי ונתנה פייט רציני. התוצאות באליפויות לאומיות לא תמיד גבוהות מהתוצאות באליפויות בינ"ל. זה תלוי איזה אליפויות בינ"ל. לגבי השיפוט אני מאוד נזהרת מלהתייחס. ראשית כי אני שופטת בעצמי, ואני לא יכולה על דעת עצמי להוציא החוצה דברים שקורים בדלתיים סגורות, כל עוד הוחלט להשאיר אותם בדלתיים סגורות, גם אם באופן אישי אינני מסכימה להם. שנית מכיוון שאני חושבת שזה הנושא הכי פחות מעניין וחשוב. מה שחשוב הוא ההתעמלות עצמה בכל העונה, ואפילו ברצף ההתפתחות. יש לנו שתי אלופות, אחת אלופה במקבילים וקרקע, אחת אלופה בקורה וקפיצות, ואחת מהן אלופת ישראל בקרב רב, אשר עקפה את חברתה בשתי עשיריות בלבד. שופטת תמיד מתחלפות ובד"כ אין את אותו צוות כל הזמן על אותו מכשיר. גם העובדה שהיו 6 שופטות על כל מכשיר מעלה את האמינות של כל העניין. לבסוף, אני חושבת שאין טעם בשיפוט השיפוט על גבי הפורום מאחר וזה לא יעזור. לעולם לא תהייה לנו התמונה המלאה על מה שקורה (גם לא לי כשופטת, גם לא לשופטת הראשית בתחרות וגם לא לאף אחד), ודרך הודעות בפורום אף אחד לא ישנה שום דבר בשיפוט.

cubano1

New member
חולק עלייך ב 100%

זה נשמע לי כטיוח. אני מבין שאת אישית לא יכולה לעסוק בנושא בתור שופטת, ואני מאד מכבד את זה ולא מנסה לגרור אותך אישית לעניין. אבל לצופים מותר ואף רצוי לעסוק בו, אם כעניין רכילותי או אם כעניין בעל חשיבות מכרעת. נושא השיפוט היה מעניין בעידן ברית המועצות בשנות ה 80 והשפיע עמוקות על כל הענף. וכך גם היום הוא ראוי להתיחסות. במידה וכן יש בעית הטיה (ואני לא הכרעתי שיש, קבעתי שהתוצאות נראו לי חשודות), זה פשוט עוד סימפטום לחולי שקיים בענף. אני לא בא מבפנים - אבל אני זיהיתי יותר מדי פרצופים של שופטת שמאמנות בהפועל תל אביב. אם תוסיפי לזה מתעמלות עבר מהאגודה ועוד בעלות אינטרסים - מדובר במצב לא בריא, או לפחות במבחן יושרה קשה מאד אשר רבים לא עומדים בו. בסופו של דבר המתעמלות האלה ישפטו מול פאנלים בינלאומיים ללא סייגים והטיות, כך שעניין השיפוט וכל האליפות הוא משני בחשיבותו ולא קובע קריטריונים אולימפים. בעיות כאלה תוקעות את הענף במקום. ואני מקווה שהיריבות הזאת בין שתי המתעמלות המוכשרות האלה תדחוף את הענף על אף האוירה הלא נעימה ששוררת תמיד אחרי תחרויות בארץ. וספציפית לגבי ולריה - היא לא עשתה את הפאק - אבל עשתה מעבר לבד התחתון בעל אותה דרגת קושי בדיוק. יתרה מזאת היא חיברה ירח עם פירואט מלא לעזיבת יגר, ישר למעבר לבד התחתון, מה שזיכה אותה בבונוס. בקרקע בתור שופטת את יכולה להבהיר אם יש הורדה על מזרון נוסף? חוץ מזה, היא קיבלה הורדה משמעותית כשיצאה עם שתי הרגליים מאזור המזרון. ההסבר ההגיוני היחיד הוא שיש הורדה של חצי נקודה על מזרון נוסף....

הבהרה

אני לא אמרתי לא לעסוק בנושא השיפוט. להיפך, התקשורת צריכה לשמש ככלב שמירה לפוליטיקה בענף, לרבות הפורום שלנו והשיפוט בענף. אני אמרתי שאני אישית באיזה שהוא מקום מנועה מלהתייחס באופן ישיר, וכן הוספתי את עמדתי האישית שהנושא הזה הוא פחות חשוב משאר הנושאים שעומדים על הפרק. אבהיר את דבריי ואומר שכל אחד מהגולשים רשאי לכתוב מה שבליבו על כל נושא שבעולם, כולל נושא השיפוט. כל נושא הוא לגיטימי. כל עוד כמובן שומרים על תרבות דיון וכבודם של המעורבים. אינני יודעת כמה בדיוק הורידו לואלריה על התוספת של המזרון, זאת הורדה שמורידה השופטת הראשית מן הציון הסופי, ולא הורדה שכל שופטת מורידה מהציון שהיא נותנת. ואגב, ואלריה יצאה פעמיים מהקווים בקרקע. פעם אחת כאשר היא נחתה על המזרן הזה עם חצי כף רגל מחוץ לקו (הורדה של עשירית אחת), ופעם שנייה כאשר יצאה עם שתי הרגליים מאזור המשטח (אם אני זוכרת נכון), וכאן הייתה הורדה של 3 עשיריות. סה"כ 4 עשיריות הורדה רק על היציאות מהקווים (0.1 בפעם הראשונה ו-0.3 בפעם השנייה).

Reddish Father

New member
ולריה יצאה פעמיים עם שתי רגליים מהקרקע

איני מתיימר להיות שופט אבל רואים בברור בסרט הוידאו שולריה יצאה עם שתי הרגליים גם באקרובטיקה הראשונה וגם באקרובטיקה האחרונה. על המזרון הנוסף מצויר גבולות משטח הקרקע כדי שניתן יהיה להבחין האם המתעמלת יצאה מגבולות המשטח (החלק מעל המשטח הוא לבן ומחוץ לגבולות המשטח הוא אדום). רואים באקרובטיקה הראשונה את שתי הרגליים של ולריה על החלק האדום. בלי להבין בחוקה, נראה לי, ששתי יציאות מהמשטח + הנחת מזרון נוסף מסבירות את ההפרש בין שתי המתעמלות.

cubano1

New member
זה נכון, אבל...

מה שאתם אומרים נכון, אף על פי שלא ראיתי את שופטת הקו מרימה דגל אדום בפס הראשון של ולריה. אבל בלי קשר - בחישוב פשוט של דרגות קושי, ולריה ביצעה דאבל גוף ישר F בורג וחצי לאחור ישר לבורג גוף ישר C+C (בונוס של עשירית) דאבל לפנים בגוף ישר D דאבל בקיפול C רוני ביצעה דאבל בורג וחצי ישר לסלטה לפנים גוף ישר D+B (בונוס של עשירית) דאבל בקיפול C דאבל בורג B דאבל בקירוס C זה כבר נותן לולריה יתרון של 3 עשיריות... ובהנחה ששתיהן ביצעו אלמנטי ריקוד וקפיצות דומות, הפער מחשיד. אבל בקרקע זה פחות בולט מאשר במקבילים או בקורה...

Reddish Father

New member
אין טוב כמראה עיניים...

http://www.youtube.com/watch?v=tkAHETzftko אין ספק שאתה מבין באלמנטים הרבה יותר טוב ממני. יחד עם זאת, באקרובטיקה האחרונה ולריה מבצעת בנחיתה שתיים וחצי פסיעות אחורה, שבודאי מורידות עוד כמה עשיריות מציונה, בנוסף לשתי היציאות המלאות מהמזרן הנוסף...

cubano1

New member
כפי שנאמר, אתה צודק

אין ספק שציון ה E של רוני צריך להיות גבוה מזה של ולריה אך בשקלול עם ציון ה D, הפער לא צריך להיות כל כך רב. במקרה הספציפי של תרגיל הקרקע, היה פה סייג, ונעה אשרה שישנה הורדה גורפת של השופטת הראשית אם מתעמלת משתמשת במזרן נוסף לנחיתה. זה יכול להסביר את הפער, שכן אנחנו לא יודעים מה גודל ההורדה. ולצערי, התוצאות לא מפרטות את ה E ה D ואת ההורדות. אך אין ספק שבקונטקסט של פערים מוזרים בשלושת המכשירים בהם יש לשופטות יותר הזדמנויות להוריד ניקוד, גם הציונים בקרקע הופכים להיות מחשידים.

מאיפה החישובים?

לא הייתי שופטת D, אבל למיטב ידיעתי, דאבל סלטה אחורה בקיפול או בקירוס זה D, ודאבל בורג אחורה זה C. כמו-כן, מהיכן ההנחה ששתיהן ביצעו אלמנטים תנועתיים וקפיצות דומות? ושכל הקפיצות התנועתיות נחשבו בערכים שלהן (אם לא מסיימים סיבוב הרי הערך יורד).

cubano1

New member
טעות שלי

ולריה ביצעה דאבל גוף ישר F בורג וחצי לאחור ישר לבורג גוף ישר C+C (בונוס של עשירית) דאבל לפנים בגוף ישר D דאבל בקיפול D F+D+D+C = 1.7 רוני ביצעה דאבל בורג וחצי ישר לסלטה לפנים גוף ישר D+B (בונוס של עשירית) דאבל בקיפול D דאבל בורג C דאבל בקירוס D D+D+D+C = 1.5 כלומר שתי עשיריות יתרון, ולא שלוש ולגבי ההנחה - כפי שאמרתי זאת הנחה - שתיהן מנוסות, מכירות את הקוד - קשה לי להאמין שלאחת מהן יש יתרון על השניה בקפיצות שפגט וכד'

cubano1

New member
דף תוצאות מלא?

יש להשיג דבר כזה? כולל תוצאות D, E וגם הורדות אוטומטיות?

יש למאמנים

בתום כל סיבוב, המאמן מקבל את דף התוצאות המלא, עם הציון של כל שופט ושופט, הממוצע, הציון של השופט הראשי, ציון הביצוע, ציון התחלתי, ההורדות הכלליות והציון הסופי. עם הטופס הזה, המאמן יכול להגיש לשופטת הראשית של התחרות ערעור על ציון, והיא בודקת שוב את הציון ומבררת יחד עם השופטת הראשית של המכשיר. אני חושבת שבקרקע הוגש ערעור על הציון של ואלריה, שבסופו של דבר לא התקבל.

cubano1

New member
חבל שלא מפרסמים

האמת היא שעם האיגוד הזה צריך להגיד תודה שבכלל פרסמו תוצאות - בשנים קודמות גם את זה היה קשה למצוא.... אבל היה נחמד אם היו כבר מפרסמים דף תוצאות מפורט שכולל את מרכיבי הציון...

גרי רשף

New member
אורח לרגע

לפני כמה ימים ראיתי במקרה איזו הערה לגבי האליפות באחד מהיומונים המחולקים בחינם. חיפשתי באינטרנט מידע וכל מה שמצאתי זו הפניה להודעה לקונית באתר של איגוד ההתעמלות ושרשור כאן בפורום, ללא פירוט של לוחות הזמנים, התוכנית, ואפילו מפת הגעה (לקח לי קצת זמן למצוא את המקום ולא היה שום שילוט). אין לי קשר לענף אבל חשבתי שבתי תיהנה ואולי זה יעודד אותה לעסוק בספורט באופן מסודר. אני מנחש שאליפות ישראל היא יום חג לענף שאינו נהנה מפופולריות כמו כדורגל או כדורסל, יום חג למתעמלים ולמתעמלות שלרובם זה אירוע השיא במהלך השנה, וכמובן- יום חג לבני המשפחות והחברים שלהם שבאים לראות אותם. אירוע כזה זו הזדמנות לעשות פרסומת, להביא קהל כמוני, ולעודד את דור ההמשך לעסוק בתחום. היה ראוי שהאיגוד יעשה קצת יותר: אולי אין תקציב לפרסומת בטלוויזיה או לשלטי חוצות ברחבי הארץ, אבל אפשר לפחות לעדכן את האתר: מי מתחרה בשישי ומי בשבת, מה לוח הזמנים לכל תחרות, והסבר מדוייק להיכן להגיע. הפורום בוודאי אינו אחראי לכל זה, אבל מכיוון שחיפושים דרך גוגל מובילים לכאן - כדאי לכתוב גם כאן את כל המידע הרלוונטי. אולי למשתתפים הקבועים זה ברור מאליו, אבל יתכן שיש גם קוראים סמויים וכאלה שמגיעים במקרה. בתור התחלה (אם מישהו יכול לעזור): באולם התחרויות נאמר שבסוף השבוע הבא תיערך שם תחרות גדולה בהתעמלות אומנותית. למישהו יש פרטים מדוייקים מבחינת מה ומתי? תודה!

נראה לי שכדאי להפנות את דבריך לאיגוד

לדעתי אתה צודק ב-100%. כל מה שנעשה, או למעשה מה שלא נעשה (שילוט הגעה, פירוט המתחרים והתכנית ועוד) היה מתוך חוסר תשומת לב, ולכן אני חושבת שאם תסב את תשומת לבם לנושא יש סיכוי שיהיה שינוי. דווקא כאן בפורום יש כן הודעות שכוללות מיקום, שעות ותוכנית (עד כמה שידוע גם לנו...), והיו כמה וכמה שרשורים עם הודעות לגבי זה. למשל: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2072&MessageId=154990821 או http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2072&MessageId=154461301 ועוד אחרים. מקווה שנהניתם בתחרות, ושבתך התעודדה אולי לעסוק בספורט. נשמח אם תמשיך לעדכן. לגבי התעמלות אומנותית אין לי לצערי פרטים, אנחנו פורום שיותר מתמקד בהתעמלות מכשירים לבנות ובאקרובטיקה. פרטים על התעמלות אומנותית תוכל למצוא באתר ההתעמלות האומנותית הישראלי, או אולי לצלצל לאיגוד ההתעמלות ולשאול.

נעממהה

New member
פוטנציאל אדיר יש לענף הזה

האמת, שההודעה שלך גם גרמה לי לתחושת פספוס, אבל גם לתחושת תקווה ושמחה. פספוס, כי מבאס לדעת שגם כשיש מי שמתעניין- קשה לו מאוד למצוא את המידע הדרוש, ועוד לאליפות הכי חשובה שתתקיים בארץ בענף. אבל שמחה, כי פתאום התחוור לי שלענף יש פוטנציאל צופים ופופולאריות גדול מאוד- כן, כן, פה בישראל. אף פעם לא הבנתי איך זה שאין כאן את הפופולאריות שיש לענף בחו"ל. לא הבנתי איך יש הבדלים של שמים וארץ כאשר בסך הכל זה אותו ענף. אז בסדר, הרמה שונה בתכלית- אבל אנשים חובבי ספורט, שרואים פרסומים בעיתון, שלטי חוצות (בתאוריה כמובן...) וכו', זה לא אמור להפריע להנאה שלהם מהצפייה בענף המדהים הזה. כנראה שהבעיה כאן היא לא בקהל- כי נראה שאם רק ינסו למשוך אותו- הקהל יענה בשמחה להזמנה. יש התענינות! אם יפרסמו כמו שצריך - יבואו יותר צופים. ואם יבואו יותר צופים- יגיעו יותר מתעמלות חדשות לאימונים... וכו' וכו'. לא מדובר כאן בשינוי תשתיות, הקמת אולמות, החלפת האיגוד ועוד דברים גרנדיוזים שכאלה. פרסום- התחלה קטנה של שינוי. תודה לך על מה שכתבת!

גרי רשף

New member
../images/Emo13.gifתודה גם לך

האמת שלא סתם הפניתי את האצבע לכיוון האיגוד: החיפוש בגוגל הפנה אותי בעיקר להתקוטטות של ורשביאק יו"ר האיגוד עם לימור לבנת..

mor XDDD

New member
מסכימה עם כל מילה !

לדעתי מה שצריך לעשות עם ענף הנפלא הזה, זה קודם כל לפרסם, כמו שאמרת, אבל בנוסף, וזה אולי בניגוד למה שאמרת, כן לפתוח עוד אולמות מקצועיים אבל לאו דווקא במרכז , יותר בדרום ואולי גם בצפון .. לדוגמה, באליפות ישראל לג'וניור שהייתה ביום שישי הקודם, הגיעה מתעמלת אחת מבאר שבע ומתעמלת אחת מעמק הירדן(אני חושבת שהיא מעמק הירדן). העובדה שהן הצליחו להגיע לרמה כזאת כשהן מתעמלות לבדן היא בהחלט מעוררת כבוד, ואני מצדיעה להן . מתעמלות שמגיעות מהקצוות של הארץ ולא מהמרכז ועוד ברמה טובה יחסית זה סימן טוב ! זה אומר שצריך לפתח ולהשקיע גם במקומות כאלה , שזה אומר להקים עוד אולמות באזורים שונים בארץ שבהם אין את זה . אבל אני מסכימה עם כל מילה שאמרת, ובעיקר עם תחושת השמחה והפספוס . הצעד הראשון לשנות את זה זה בהחלט הפרסום !

למעלה