אליפות עולם בניל פרייד: יום 5

guinnart

New member
אליפות עולם בניל פרייד: יום 5

בשיוט הראשון בגברים צוברי מסיים 6 ומשיח 7.
אחרי השיוט משיח מדורג 6 בתחרות וצוברי 8. כנראה שהם מאוד רוצים להמשיך את הדו קרב בהולנד.
נוצרה חבורת צמרת מאוד צפופה שכוללת את דמפסי, בונטם, ון-ריסלברג, קוקלניס וטובין. משיח אחריהם - מתרחק מאוד מאזור המדליות. זה מעניין לראות את הרכב הצמרת כי נראה שיש כמה גולשים שמתעוררים להם לקראת האולימפיאדה ולא כיכבו בתחרויות הגדולות האחרונות, כמו דמפסי ובונטם. קוקלניס הוא סגן אלוף אירופה ובתהליך שיפור מתמיד, ון-ריסלברג הוא אלוף העולם המכהן. טובין לקח את המקום של האלוף האולימפי טום אשלי בניו זילנד ונראה שבצדק.
מעניין שגם משיח + צוברי וגם מישקה + מרצ'ינסקי מחוץ לצמרת הגבוהה בתחרות הזו.

לי קורזיץ מסיימת שיוט ראשון היום ב- 6, דוידוביץ' שנייה.
קורזיץ עדיין מובילה את התחרות 4 נק' לפני קלפצ'קה. סנסיני ניצחה את השיוט (שוב!) ומאותתת לכל הצעירות ממנה שהיא עוד חזק בתמונה - מדורגת שלישית וקצת מצמצמת את הפער מהישראלית והפולניה.
דוידוביץ' עושה בינתיים בית זהב מצוין ועלתה למקום 10.

אני רואה שהקדמתי אותי בכתיבה.

צוברי כאמור כפי שראינו בשיוט הזה הקדים את משיח בשיוט של רוחות חזקות מאוד ב12 שניות.

נקווה שמשיח לא חוזר לשיטת "השומר ראש", במקום לכוון לצמרת המדליות.
הוא צריך לכוון למעלה, ולא מלמטה.

ודומה שעמית ענבר, שואמר שהוא מזכיר לו אותו אחד לאחד בעימות עם פרידמן, לא יצדק לגמרי.

קורזיץ הולכת וקרובה להבטיח פודיום עם מדליה כלשהי.
ברמה המנטלית כשהמטרה היא הכי גבוה באולימפידה, אני לא בטוח לגמרי שזה יזיק אם לא בהכרח תסיים ראשונה בתחרות הזו.
למרות שכולנו נשמח.

שיוט 9

משיח סיים חמישי, למרות שהיה רוב הזמן שני.
צוברי סיים חלש מאוד 27,.

משיח אפילו ברמה הטקטית צריך לכוון הכל כדי לחתור למדליה, למרות שהוא במרחק של כ 20 נק' כעת ממקום שלישי.

קורזיץ עם רגל וחצי עם מדליה אחרי השיוט התשיעי.

BentzWatchJudo

New member
הכל ספקולציות

למרות זאת גם אני ירשה לעצמי לעלות ספקולציה ולכתוב שאולי בכלל מי ששומר על מי זה צוברי על משיח ולא ההפך.

אם צוברי שומר על משיח, זה אומר שהוא עומד

בקצב שלו ברוחות חזקות.

ואכן בשני שיוטים ברוחות חזקות, הם הגיעו יחד, ביתרון מינימלי לצוברי.

BentzWatchJudo

New member
אני אכתוב שוב: הכל ספקולציות

לא נראה לי שלמשהו פה בפורום יש מספיק מידע כדי לתת ניתוח ששווה משהו מעבר לספקולציה בנושא הזה, בטח לי אין מידע כזה.

אני מאמין שכל הנושא של יתרון ברוחות חזקות או חלשות הוא יותר מורכב ופחות פשטני מאשר מה שמוצג בדרך כלל, שאחד מהם טוב בחזק והשני בחלש. נראה לי שיש יותר משתנים שמשפיעים.
אני בטוח שכל אחד מהם מתאמן ומשפר את נקודות התורפה כך שזה הגיוני שיהיו שנויים במאזן הכוחות.

myaron

New member
שיוט תשיעי - קורזיץ סיימה 4

הפולניה סיימה 5 (השיוט הגרוע שלה) וצמצמה את הפער בנקודה.
האיטלקיה שוב מסיימת ראשונה, פעם שלישית רצוף, ומצמצמת אט-אט את הפער.
דוידוביץ' סיימה שישית וממוקמת במקום השמיני הכללי.

אצל הגברים, משיח מסיים חמישי וצוברי 27. רון אסולין אגב, מסיים שישי את השיוט הזה. אין לי עוד מיקומים מעודכנים כלליים אחרי השיוט התשיעי.

guinnart

New member
סנסיני ממש עושה בית ספר

שלושה נצחונות רצופים בבית הזהב זה מרשים ביותר.
אני מקווה שקורזיץ תראה שהיא יכולה לקחת אותה.

גם אצל קורזיץ וגם אצל משיח אפשר היה לראות במערכת המעקב טעויות בתזמון הפנייה שהורידו אותם בדירוג בחצי השני של השיט.
קצת מבאס, במיוחד שחלק מהכרישים האחרים ידעו בדיוק לנצל את הטעויות האלו ולהתקדם.
נקווה שילמדו מזה.

BentzWatchJudo

New member
קורזיץ כבר הראתה שהיא יכולה לקחת את סנסיני :)

והטבלה לא משקרת, לי מובילה בתחרות

לפחות בשניים מהשיוטים שסנסיני סיימה ראשונה קורזיץ סיימה שניה, שיוט אחד אתמול (לא בדקתי עם זה חזר על עצמו יותר מפעם אחת אתמול) ושיוט אחד ביום ראשון.
בשיוט ביום ראשון הם היו צמודות בחלק גדול של השיוט והגיע בהפרש שניות בודדות לסללאום. במצוף האחרון בסללאום היה בינהן איזו תקרית (אני לא יודע מה בדיוק אבל ניתן היה לראות שקורה משהו במעקב אחרי השיוט וגם היה דיווח מאוחר יותר באתר התחרות, דווח אפילו על אפשרות ערעור).
בפער שהיה ועיין יש בניהן לי יכולה להרשות לעצמה לסיים קצת אחרי האיטלקייה. אין לא שום טעם להתעקש לעקוף אותה בשיוט בודד תוך סיכון בפסילה.
חוץ מזה אני מעריך (וזאת ספקולציה אבל בכל זאת) שאתמול לי וסופיה (הפולניה) התעסקו בלשמור אחת על השניה ופחות באטלקיה בגלל ההפרש הגדול שהיה להן אליה.

myaron

New member
דירוג כללי בגברים אחרי השיוט התשיעי:

משיח שישי, צוברי תשיעי.

כלומר רחוקים מהכרעה ללונדון

משיח כדי להכריע, חייב בכל השיוטים הבאים לסיים בצמרת כדי שיהיו לו סיכוי מחרתיים בשיוט המדליות

JonJon9

New member
נדמה לי ש...

למשיח יש בעיה כללית של חוסר יציבות- הוא יודע לפתוח חזק אבל בהמשך מאבד את המומנטום. באליפות שעברה זה עלה לו במדליה.

doron62

New member
הכוונה הייתה כנראה לאליפות אירופה האחרונה

שם כזכור לי הוא סיים במקום הרביעי-בן היתר בגלל שבוטל שיוט המדליות

אני מסכים עם הניתוח העובדתי לגבי משיח.

נקווה שהוא ישפר את הנושא הזה, אחרת הנבואה וההלימה שבין עמית ענבר לבינו, עוד תגשים את עצמה במדויק.

JonJon9

New member
צודק- כנראה שהכוונה היא באמת

לאליפות אירופה, כפי שהעירו מתחתיי.

myaron

New member
שיוט עשירי - האיטלקיה שוב ראשונה

פעם רביעית רצוף וחמישית בכלל.
קורזיץ שניה, הפולניה שלישית. שוב יפתח פער של ארבע נקודות בצמרת. 10 נקודות פער מהאיטלקיה במקום השלישי.

הפולניה התחילה לא טוב והיתה שמינית עד המצוף השלישי. הצליחה להתאושש ולסיים שלישי.
דוידוביץ' שהתחילה טוב את השיוט (שניה במצוף הראשון, שלישית בשני ובשלישי) סיימה בסופו של דבר במקום השביעי.

למעלה