אליפות קנדה

cubano1

New member
אליפות קנדה

האליפות נערכת השבוע, החל מיום שלישי, ומעניינת מכמה סיבות

א - אין שום דבר אחר באופק הקרוב...
ב - הקנדיות בזינוק עצום בארבעת השנים האחרונות... לאולימפיאדה ב 2008 הן בכלל לא העפילו כנבחרת, וב2012 הן סיימו חמישיות (!) וזה עוד ללא פנג פנג לי שנפצעה רגע לפני
ג - הרבה כאן עוקבים אחרי שאלון אולסון - היא עדיין ג'וניורית ולא נראה אותה באליפות העולם השנה, אז כנראה שזאת אחת ההזדמנויות הטובות לראות ולעקוב אחרי ההתפתחות שלה כמתעמלת - איך היא מתמודדת עם גדילה וגוף משתנה.
(למי שלא מכיר - אולסון מתעמלת קנדית שפרצה בסירטונים בערך בגיל 12 עם דרגות קושי ואלמנטים שלא היו מביישות סניוריות רבות)

פנג פנג לא משתתפת עד כמה שידוע לי - ועל התואר תתחרנה ויקטוריה מורז, אלי בלאק ומגאן צ'אנט, סברינה גיל וקייטלין הופלנד.

cubano1

New member
תוצאות לאחר המוקדמות

אצל הסיניוריות - קייטלין הופלנד מובילה עם 53.425
אלי בלאק שניה עם 53.150
ושלישת מגאן צ'אנט עם 52.525

המועמדת לתואר, ויקטוריה מורז רק תשיעית! עם 50.8, ותוצאות נמוכות ותמוהות בקורה (10.725) ובמכשיר החזק שלה - הקרקע - 12.65
בתיאוריה, היא יכולה לבצע תרגיל קורה עם שתי נפילות ועדיין לרשום יותר מ10.725 - מעניין מה קרה שם.

בג'וניוריות שאלון אולסן מובילה בענק עם 57.4, אבל התוצאה מטעה. אני לא מבין בשיטה הקנדית - אבל היא קיבלה מהשופטים דרגת קושי של 6.8 על הקפיצה שלה - כשאמנאר שווה רק 6.5 - כך שאו שזה משהו פנימי אצלם, או שזו טעות.

Tammie

New member
וואוו באמת ציונים נמוכים

באתר של ההתעמלות הקנדית ש פירוט של ציונים.
היא קיבלה בקורה דרגת קושי של 4.6 וביצוע של 6.125
זה יכול לנבוע מהמון גורמים. אולי היא נפלה בכמה אלמנטים כולל אלמנט דרישה (למשל ירידה) בצורה כזאת שהאלמנט לא נחשב לה. ואז גם יש הורדה על זה שאין ירידה, גם אין את הערך של האלמנט גם מעבדים על נפילה, ויש היום גם הורדות על בטחון בתרגיל אם נופלים יותר מפעם אחת....
בקרקע דרגת קושי 5.1, ביצוע של 7.8 והורדה של שלוש עשיריות כללית.

יכול להיות שהמשמעות של זה היא שהיא מנסה שילובים חדשים ולכן יש נפילות, אבל בעתיד היא תעלה בציונים.............. או שזה לא קשור בכלל והייתה לה פשוט תחרות מזעזעת.

cubano1

New member
בטח יהיו דיווחים בקרוב

מה שמוזר בקרקע, שעולם ההתעמלות אתמול התענג על צילומים מאימוני הפודיום, בהם היא ביצעה דאבל דאבל בגוף ישר - האלמנט הקשה ביותר שמבוצע, ועד כמה שידוע לי רק מתעמלת אחת ביצעה אותו בתחרות עד כה - האמריקאית מקיילה סקינר

cubano1

New member
מדווחים ש..

מורז נפלה כמה פעמים מהקורה, וירדה ממנה עם סלטה גוף ישר פשוטה
בקרקע היא הציגה את האלמנט החדש - דאבל דאבל בגוף ישר, אבל שוב - סיימה את התרגיל שלה עם סלטה גוף ישר פשוטה.

ולגבי התוצאות בג'וניור - אכן יש שיטת ניקוד חלופית הכוללת בונוסים רבים - מה שמסביר את התוצאות הסופר גבוהות של שאלון אולסן.

עכשיו נחכה לסרטונים

דאבל דאבל

אנחנו מדברים על (דאבל) צוקהרה של דאבל בורג עם דאבל גוף ישר באוויר?
נשמע לא אנושי

cubano1

New member
דאבל דאבל בגוף ישר

דאבל סלטו בגוף ישר, כאשר בכל אחת מהסלטות משחילים גם בורג - ביחד שתי סלטות ושני ברגים
אכן לא אנושי

Tammie

New member
אכן meltdown

אבל זה סרטונים מהמוקדמות....
אני סקרנית לגבי הגמרים :)

וכן, קובנו, הצלחת לגמרי לגרום לי להתעניין באליפות קנדה ובמתעמלות הקנדיות!

cubano1

New member
איך אומרים??

beggars can't be choosers
עד יולי, כשארה"ב נכנסת להילוך גבוה, ואולי גם המכביה (אולי...)
נמטרך להסתפק בקנדה, מי יודע - אולי גם בנגלדש :)

cubano1

New member
תוצאות סופיות

אלי בלאק סיימה ראשונה עם 54.550
מאחוריה נטאלי ואקוליק, אחות של מתעמלת קנדית בעבר כריסטינה ואקוליק עם 53.325
מגאן צ'אנט שלישית
וקייטלין הופלנד נשרה למקום חמישי
ויקטוריה מורז לא השתתפה בגמר

אצל הג'וניוריות - תחרות לא מוצלחת, אבל עדיין מקום רשאון לשאלון אולסן בת ה13 אם איני טועה
גם עם תרגילי קורה ומקבילים לא טובים היא זכתה בזהב, בעיקר הודות לנקודה בונוס שנותנים בקנסה לג'וניורית שבמצעת יורצ'נקו דאבל. אז בנוסף ל שמונה העשיריות יתרון על שארה מתחרות שביצעו יורצ'נקו בורג אחד, היא נהנתה גם מנקודה שלמה נוספת בבונוס - וכך לקחה את הזהב.

הנה אולסן בקרקע מוקדמות - http://www.youtube.com/watch?v=ynXb5xNPG_U
שלל סרטונים מהמוקדמות - http://www.youtube.com/user/gymnasticscanada/videos?view=0

למעלה