פרחי באך
קצת אור על פרחי באך. כמטפל בפרחי באך אני חייב לציין שזו עוד אופציה טיפולית שעובדת יפה מאד על ילדים וגם על מבוגרים. ההבדל מהומאופטיה שהי כלי ושיטה מצויינת שעובדת על הגישה "דומה בדומה מרפא" (כלומר חומר שגורם לסימפטומים של מחלה אצל אדם בריא ירפא אדם חולה עם אותם סימפטומים)-ואלי יתקן אותי אם אני טועה. הבאך מופקים מטל של פרחים וצמחים, בעונה מסויימת ביום מסויים ובשעה מסויימת.ההנחה היא שלכל צמח תכונות משלו והטל משמר בצורה אנרגטית את תכונותיו.ישנם 38 תמציות שונות להומאופתיה-מגוון רחב יותר של רמדי, התמצית עצמה מגיעה מרוכזת ובאופן הכנתה נמהלת ומדוללת עם מים מינרלים ומעט כוהל לשמירה על התמצית. בבאך להבדיל מהומאופתיה קלאסית בה משתמשים ברמדי אחת ישנה אפשרות להרכיב עד 5 תמציות-לערבב לאותו מטופל, בהתאם לראיון בפרחי-באך.כפי שציין אלי ישנם מטפלים אשר נותנים למטופל לבחור אינטואיטיבית/או דרך מטוטלת וכו', אני אישית לא מאמין ולא תומך בכך(אעפ"י שלפעמים זה עובד),אלא במתן מחשבה ושיקול דעת בהכנת התמצית. בגמר התמצית מכוונים ע"י מחשבה ואנרגיה את התמצית שתעבוד על מה שרצינו לאותו מטופל-התמצית כמובן אישית. והיא אכן עובדת בצורה אנרגטית מאד-תמציות לרוב מחזיקות כחודש-חודש וחצי בתנאים טובים, תמצית שעשתה את עבודתה יכולה "להתקלקל" כלומר לשנות צבע, טעם להעכיר,חתיכות של חלקיקים קטנות בתמצית-סימן שהיא סיימה את עבודתה -זה יכול להיות גם לאחר מס' ימי טיפול. התמצית עובדת על אופי האדם, ישנה גם תמצית מצב המוכרת לנו כרסקיו-המרגיעון הלאומי-למצבי לחץ, לפני מבחן , טסט וכו' לסיום כל אחד הוא אינדיבידואל ולכל אחד מתאים טיפול אחר, כל אחד מתחבר לטיפול אחר, וכל מה שעוזר זה טוב באם זה הומאופתיה, באך, דיקור, נטורופתיה, רפלקסולוגיה וכו' זה מה שחשוב. שבת שלום אורן מזרחי