אלישוע, פרחי בך

אתד

New member
אלישוע, פרחי בך

האם אפשר לדעת את דעתך עלייהם נדמה לי שאתה מסתייג ומישהי אמרה לי שהם פועלים על הרגשות כמו הרמדי בעצם... האם זה לא אותו סגנון? אם אתה מוצא לנכון לענות במסר גם אשמח, מה שעדיף לך.

בוקר טוב אתד ../images/Emo140.gif

אין הרבה משותף בין פרחי בך לרמדי הומיאופתית פרט לכך שמדובר בהשפעות אנרגטיות. פרחי בך יצא להם מוניטין של תמציות עדינות שעשויות לחולל שינויים. בך עצמו היה הומיאופת קלאסי. את "תכונות" הפרחים הוא גילה באופן אינטואיטיבי ורגשי לחלוטין, הכי רחוק ממה שקרוי מדעי. גם התמציות הללו עוברות דילול ואולי גם ניעור, איני בטוח. התמציות לא נבחנו על אנשים בריאים (פרובינג). הן ניתנות בקוקטיילים. עומק השפעתן שטחי ביחס לרמדי. בחירת הקוקטייל הרצוי היא אינטואיטיבית, תחושתית, רגשית וכדומה.

פרחי באך

קצת אור על פרחי באך. כמטפל בפרחי באך אני חייב לציין שזו עוד אופציה טיפולית שעובדת יפה מאד על ילדים וגם על מבוגרים. ההבדל מהומאופטיה שהי כלי ושיטה מצויינת שעובדת על הגישה "דומה בדומה מרפא" (כלומר חומר שגורם לסימפטומים של מחלה אצל אדם בריא ירפא אדם חולה עם אותם סימפטומים)-ואלי יתקן אותי אם אני טועה. הבאך מופקים מטל של פרחים וצמחים, בעונה מסויימת ביום מסויים ובשעה מסויימת.ההנחה היא שלכל צמח תכונות משלו והטל משמר בצורה אנרגטית את תכונותיו.ישנם 38 תמציות שונות להומאופתיה-מגוון רחב יותר של רמדי, התמצית עצמה מגיעה מרוכזת ובאופן הכנתה נמהלת ומדוללת עם מים מינרלים ומעט כוהל לשמירה על התמצית. בבאך להבדיל מהומאופתיה קלאסית בה משתמשים ברמדי אחת ישנה אפשרות להרכיב עד 5 תמציות-לערבב לאותו מטופל, בהתאם לראיון בפרחי-באך.כפי שציין אלי ישנם מטפלים אשר נותנים למטופל לבחור אינטואיטיבית/או דרך מטוטלת וכו', אני אישית לא מאמין ולא תומך בכך(אעפ"י שלפעמים זה עובד),אלא במתן מחשבה ושיקול דעת בהכנת התמצית. בגמר התמצית מכוונים ע"י מחשבה ואנרגיה את התמצית שתעבוד על מה שרצינו לאותו מטופל-התמצית כמובן אישית. והיא אכן עובדת בצורה אנרגטית מאד-תמציות לרוב מחזיקות כחודש-חודש וחצי בתנאים טובים, תמצית שעשתה את עבודתה יכולה "להתקלקל" כלומר לשנות צבע, טעם להעכיר,חתיכות של חלקיקים קטנות בתמצית-סימן שהיא סיימה את עבודתה -זה יכול להיות גם לאחר מס' ימי טיפול. התמצית עובדת על אופי האדם, ישנה גם תמצית מצב המוכרת לנו כרסקיו-המרגיעון הלאומי-למצבי לחץ, לפני מבחן , טסט וכו' לסיום כל אחד הוא אינדיבידואל ולכל אחד מתאים טיפול אחר, כל אחד מתחבר לטיפול אחר, וכל מה שעוזר זה טוב באם זה הומאופתיה, באך, דיקור, נטורופתיה, רפלקסולוגיה וכו' זה מה שחשוב. שבת שלום אורן מזרחי

אתד

New member
איך אם לא נוסה על אנשים בריאים?

חוץ מריאקציה שיכולה להיות בימים הראשונים לפי מה שהבנתי ממטפלת יש לכך באמת הצלחות? היא גם אמרה לי שלוקחים 4 טיפות מתחת ללשון מינמום 4 פעמים ביממה ואפשר לגמור את הבקבוק בשבוע או בחודשיים.. על פי התחושה. והשאלה שתמיד אני שואלת :) האם זה יכול לעשות יותר גרוע בסוף הבקבוק? תודה על ההסברים

איך אם לא נוסה על אנשים בריאים?

איני יודע אם לא נוסה על בני אדם, אני מניח שד"ר באך עשה איזה שהו ניסוי, אך זה לא משנה כעת מאחר והתמציות כבר עובדות שנים רבות ואם התוצאות מדברות - אז הניסויים כבר פחות חשובים מהניסיון! אורן מזרחי

אורן יקירי

יש לי מספר שאלות : - איך נחשפו תכונות הריפוי של התמצית. הרי לא נערך עליה פרובינג. איך יודעים מה התמצית גורמת או מרפאת? - איך יודע המטפל מה התוצר האנרגטי של הקוקטייל, ומה יחסי הגומלין שבין כל התמציות? - למה רק עד 5 תמציות? - למה צריך המטפל "לשכנע" את התמצית כדי שתפעל? - האם בטיפול בפרחי בך יש חוקים או עקרונות ריפוי כמו בהומיאופתיה? כלומר מה האינדיקציה לכך שאכן מתחולל ריפוי ולא דיכוי חלילה? אתה יודע, יש כאלה שיטענו שגם אנטיביוטיקה טובה שכן הדלקת מפסיקה.

הנה עוד קצת מידע למעוניינים../images/Emo24.gif

באשר לשאר השאלות:כל תמצית עובדת על מס' תכונות אשר ניתן לצרף מס' תמציות-רצוי עד 5(כי מעבר לכך התמצית משתרעת על יותר מדיי דברים ויכולה גם לבלבל את הגוף). המטופל אינו חייב "לשכנע" הוא רק מבצע התכווננות שהתמצית הזו מיועדת למטופל X או Y וכן גם שהיא תעבוד על מה שרצינו לאותו מטופל-כמעיין תפילה אנרגטית...אגב זה יעבוד גם ללא זה וישנם מטפלים שלא מבצעים התכווננות זו והתמצית עובדת. התמציות כאמור עובדות על האופי והרבה סימפטומים פיזיים כידוע מושפעים מכך. ואגב אני לא נגד אנטיביוטיקה-כאשר אין ברירה, סה"כ היא הצילה חיים לא פעם, רק שצריך ולתת אותה כמובן בשיקול דעת כשאין אופציה אחרת-ובמידה ויש שימוש בה יש צורך לצרוך את ההשלמה-פרוביוטיקה-החיידקים הטובים בהם היא פוגעת ביין היתר. שבת שלום אורן מזרחי

אתד

New member
האם זה עובד?

כמו ברמדי שרוצים או לא רוצים עובד.

אתד

New member
שאלה

האם יש חשיבות או השפעה לדרך בה לוקחים את הרמדי או את פרחי הבך? הכוונה להרגשה הסוביקטיבית של המטופל, הרגשית. הרגשת המטפל בשבילי ברורה לחלוטין- אם המטפל אדם שלילי אנטיפת וכו' אין מצב שאיקח ממנו גם אם יודע את הנושא הכי טוב בעולם. תודה.

לגבי הרמדי

בוודאי שיש חשיבות לדרך שבה היא נלקחת, יומיומית, חד פעמית, בנוזל בסוכריות, לפני או אחרי אוכל, בבוקר בלילה וכדומה. למיטב ידיעתי לא נערך מחקר בנושא אבל מבחינה תאורתית יתכן ואף נראה לי הגיוני מאוד שמטופל בעל תודעה והכרה עצמית יגיב אחרת לאותה תרופה שיקבל משני הומיאופתים שונים בטבעם. אני מניח שזה כמו באוכל. אותה ארוחה אם ניתנת באהבה או באנטיפתיה איכותה התזונתית והחוויתית שונה. אבל זה נושא לתחושות ואמונות. עלתה פעם השאלה אל מי לפנות לקבלת עזרה, האם אל האנטיפת המצוין או החמים והבינוני? אני מניח שמן הסתם יש כאלה שנמצאים באמצע איפשהו, צריך למצוא אותם. גם בשביל זה צריך מזל. לכן רוב המטופלים מגיעם על ידי המלצות מפה לאוזן ולא מסתם כתבת עיתון או פירסום כזה או אחר, באלה לא האמנתי ולא השקעתי מעולם.

כפי שאמרת

ברמדי התגובה אינה קשורה לרצוןשל הפציאנט. לתינוקות למשל אין רצון מהסוג הזה. אבל השאלה אולי היתה מופנית לאורן.

למעלה