אלי ישי נגד מנוערי יום ליום

מהוני

New member
אלי ישי נגד מנוערי יום ליום

השר ישי התנצל בפני ח''כ אוריאל על הפרסום

בעקבות המילים החריפות שנכתבו בביטאון ש"ס התקשר יו"ר המפלגה אל הח"כ מטעם הבית היהודי: "אני מצטער מאוד על הדברים. זו לא דרכנו", אמר.
אריק בנדר | 7/2/2013 12:29

ש"ס לוקחת צעד לאחור. לאחר שביטאון ש"ס 'מיום ליום' תקף היום (ה') במילים חריפות את רשימתו של נפתלי בנט, התקשר בצהריים יו"ר המפלגה, אלי ישי, אל ח"כ אורי אריאל (הבית היהודי) והתנצל על הפרסום בגיליון. "אני מצטער מאוד על הדברים. הם נכתבו שלא על דעתי. זו לא דרכנו. ככל שהדברים תלויים בי לא יהיו עוד מקרים כאלה", אמר ישי.

בשיחה הודה ח"כ אריאל לישי על התנצלותו ואמר לו: "הגיע הזמן להפסיק את הדבר המכוער הזה וראוי ורצוי שתהיה התנצלות על הדברים הקודמים, על מנת שנוכל לעבוד בשיתוף פעולה בעתיד לטובת העם והארץ".

הידיעה היום הייתה קדימון למאמר שיופיע מחר בגיליון סוף השבוע של הבטאון בו מתפרסם מאמר עם דברים קשים על מפלגת 'הבית היהודי' שכונתה שוב 'בית של גויים'. "האיש עם הכיפה בגודל העין ממחיש עד כמה אכן הכיפה הזו שווה כגודל מחצית השקל", נכתב בבטאון על יו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט.

עוד הנכתב: "הברית שהוא עמל לקומם עם יו"ר תנועת השנאה החדשה-ישנה, רק ממחישה שמשהו חדש מתחיל כאן. משהו רפורמי. משהו גויי". בהמשך נאמר במאמר: "'זכור את אשר עשה לך עמלק', שביקש להרפות התורה, זהו צו נצחי, גם בישראל שמתחילה לפתוח, רחמנא לצלן, בית יהודי חדש. אלו הרוצים להרפות מן התורה בהחלט אינם שייכים ל'בית היהודי'. זהו בית של גויים".

במקביל להתנצלותו של ישי הוציאו שלושת מנהיגי המפלגה, אריה דרעי אלי ישי ואריאל אטיאס, הודעה משותפת: 'הדברים שנכתבו ב'יום ליום' לא נתבקשו ולא אושרו על ידי איש בהנהגה של ש"ס והינם על דעת הכותבים בלבד. בעת הזו, לנוכח האתגרים העומדים לפתחנו, יש למצוא את המאחד ולא חלילה את המפריד. עלינו לפעול כגוש אחד למען הערכים המשותפים: הגברת הזהות היהודית, שמירה על עולם התורה ושאיפה לאחדות בעם. מסרים ברוח זו הועברו הבוקר לנפתלי בנט יו"ר הבית היהודי'.

הבוקר תקף ח"כ יוני שטבון (הבית היהודי) את ש"ס ואמר: "ש"ס חצתה כל קו אדום אפשרי. כנראה שתאוות הכיסא סנוורה אותם. זו לא דרכה של תורה, זו לא דרכו של הציבור המסורתי שבחר בהם, זו לא דמוקרטיה".
כזכור רק שלשום אמר הרב שמואל אליהו, מחשובי הרבנים של הציונות הדתית, כי "לא קל לי עם ש"ס. לא קל לי עם המשפטים שנאמרו לפני הבחירות. אני ממש מרגיש פגיעה אמיתית. אנו לא זזים מטר בלי שמשהו מהם ימצא את המקום להתנצל. אי אפשר לדבר שום דו שיח של אחווה ואחדות של גוש אחד כשאלה המילים".

מקור: http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/434/748.html

למעלה