אלי מיצרים

kitiara 6

New member
אלי מיצרים

טוב אני החלטתי לכתוב סדרה של מאמרים על אלי מיצרים. אז הראשון שבהם יהיה על אנוביס. Anubis ידוע גם כ-Anpu שם נוסף במיצרית. ו.. Inpu, Imeutanubis ביוונית. ישנם מספר גרסאות לגביי מי היו הוריו: 1.האל רה עם נפטיס או איזיס. 2.אוסיריס ונפטיס. 3.נפטיס והאל רה או סת' 4. hesat (האלה בעלת ראש הפרה) עם mnevis (האל בעל ראש הפר) בגרסאות המוקדמות יותר אנוביס נחשב לבנו של רה, בתקופה מאוחרת יותר הוא קושר לאוסיריס ונחשב לבנו כאשר אימו היא נפטיס. אנוביס תואר בדרך כלל כאל שגופו אדם וראשו, ראש של תן. לפעמים פשוט תואר כתן. תפקידיו של אנוביס: אנוביס היה אל המתים. הוא היה שומר הנקרופוליס (necropolis), ערי המתים, אשר היו ממוקמות מצידו המערבי של הנילוס וזאת בגלל ששם שקעה השמש. המיצרים האמינו שכאשר השמש שוקעת האל רה , שהוא אל השמש, מת ובכל בוקר נולד מחדש. לכן מערב סימל עבורם מוות. הוא פטרון החניטה, נחשב למי ששומר על שיקויים ותרופות. הוא סיפק לאיזיס ונפטיס עשבים נדירים על מנת לעזור להן בחניטתו של אוסיריס (אוסיריס נהרג בקרב עם אחיו סת'. סת' קרע את גופתו לארבע עשרה חלקים). לאחר החניטה אנוביס ערך את הלוויתו של אוסיריס, אשר שימשה כמודל לכל הלוויות לאחר מכן, כאשר הניח את גופת אוסיריס בקברו אנוביס ביצע את טקס "פתיחת הפה" ("opening of the mouth"). תפקיד נוסף אשר מילא אנוביס הוא להיות הסנגור של הנפטר כאשר זה מגיע ל"אולם שתי האמיתות" ("the hall of maat"). אנוביס הוא גם זה שמפקח על שקילת ליבו של הנפטר מול נוצת האמת, הוא זה שמוודא שקורת המאזניים נחה במקומה כראוי. לאחר שקילת הנשמה אל החוכמה תחות רושם את התוצאות. אנוביס נחשב לפטרון המאגיה ,ולכן האמינו שהוא יכול לחזות את עתידו של בן התמותה, עקב כך מיוחס לו גם התפקיד של "כרוז המוות" או מלאך המוות. אנוביס בתור אל המתים היה זה שמלווה את נשמת המת דרך חשכת העולם התחתון , תפקיד זה הוא חלק עם אל נוסף Ap-uat שגם הוא היה בעל ראש של תן. אנוביס גם הגן על המתים מפני Ammut הטורף. צבעו השחור נובע מכך שזהו צבעם של הגופות לאחר סיום תהליך החניטה. מקדשו המרכזי היה נמצא בנקרופוליס אשר בממפיס ( לא, לא זאת שבארה"ב), בנוסף היו מקדשים נוספים אשר היו ממוקמים בד"כ בערי המתים. הרשומות מראות כי את אנוביס עבדו ברוב חלקי מיצרים העתיקה. מקורות: ספר מאוד גדול - Egypt :the world of the pharaohs אתרים שונים ברחבי האינטרנט... מי שמעוניין בכתובות שיפנה אליי בפרטי ואני אשתדל למצוא אותם בבלאגן שיש לי על השולחן.

gwizard

New member
תודה רבה ../images/Emo45.gif

אחלה מאמר. אכפת לך אם אני אגנוב אותו ? :)

kitiara 6

New member
גנוב חופשי

אם זה בשביל מה שאני חושבת.. אז בכיף.. יש עוד בדרך.

L e s t a t

New member
משובח ביותר ../images/Emo45.gif

And May Sunna Shine Upon You Every Morning...

ToryMaster

New member
פוף!

אותה הגיברת בשינו האידרת? (אני מיקווה), נדמה לי שאנחנו צריכות לדבר, שתאפסי אותי קצת, Soon! Soon! ובעברית - מאמר מדהים ביותר, מאיפה הבאת את כל החומר ואיך היה ל ךכוח לכתוב הכל?

נפלא! עוד! עוד!

אגב, מזל-טוב על הכינוי החדש. אני לא חובב גדול של רומח הדרקון (אני יותר אדם של ניל גיימן ואורסון סקוט קארד), אבל זו דמות מגניבה בהחלט (גדילן rocks!). יום טוב, -רובין עוטה המגבת.

kitiara 6

New member
לא רומח הדרקון....

אביר השושנה השחורה.... היא הרבה יותר מגניבה שם ועוד בדרך.. אני מתמרנת בין כימיה לפיזיקה והמאמרים

Justin Angel

New member
אחלה :)

נהדר, מאוד מקיף :) שאלה, למה יש הרבה גרסאות למיהם הוריו של אנוביס?

kitiara 6

New member
גם לזה יש כמה סיבות..../images/Emo8.gif

לגביי כל אל אין תשובה חד משמעית מי היו הוריו.. מיצרים הייתה מחולקת למיצרים עילית ומיצרים תחתית.. בכל חלק נוצרו דעות שונות ותפיסות שונות, בל נשכח שעל מיצרים שלטו הרבה מלכים שונים, היו מלכים אשר ביצעו שינויים באמונות הרווחות. אלו הסיבות בתימצות.

למעלה