אלי של נופר ובר, הי גם לך

סמדידי

New member
אלי של נופר ובר, הי גם לך

אנא את מתכון העוגות בגביעים שלך. זה היה פשוט יוצא מגדר הרגיל. בתודה מראש סמדי
 
וכמו שהבטחתי , להלן המתכון של העוגה בגביעים

הקרדיט לרעיון מגיע לקרין גורן. כל מתכון של עוגה כושית מתאים לצורך העיניין (וגם עוגות בחושות לבנות). המתכון : 2\1 כוס סוכר + 250 ג"ר שוקולד מריר + 4\1 כוס חלב : להמיס (אני ממיסה במיקרו במספר פולסים). כשהתערובת נמסה מוסיפים אליה 225 גר' חמאה (אם החמאה לא נמסה עד סוף מכניסים חזרה למיקרו למספר שניות). להוסיף לתערובת 4 ביצים + 1 כוס קמח אוסם. למזוג לגביעים עם מצקת רק עד 4\3 מגובה הגביע. (לשים לב לקנות גביעים שטוחים שיכולים לעמוד בתבנית ולא גביעי קונוס). לאפות בחום בינוני נמוך (150 מעלות) כ-25-30 דקות. להיזהר מאפיית יתר ומייבוש. ציפוי : 100 גר' שוקולד + 25 גר' חמאה : להמיס במיקרו. להוסיף 1 ביצה ולערבב במהירות. להוסיף כף ברנדי ושוב לערבב. לטבול כל גביע אפוי בציפוי ולקשט בסוכריות , מרשמלו , קוקוס , שוקולד מגורר וכיד הדימיון הטובה. בתיאבון.
 

הלנה

New member
כף ברנדי??../images/Emo2.gif

עכשיו אני מבינה למה חזרתי הביתה שיכורה.... עוגה מדהימה, ויפיפה.. אולי אני אכין אותה לשבת ליום הולדת של אחותי. את ממיסה את השוקולד במיקרו? לכמה זמן? אני תמיד ממיסה בכיריים, לא חשבתי על זה שאפשר גם במיקרו...
 

סמדידי

New member
הלנה, הי

סליחה שאני עונה,למרות שלא אני נשאלתי, אבל גם אני לא ידעתי - עד שידעתי וגיליתי כמה שזה קל וכייפי, מהיר ונקי. בד"כ, אחרי 2 דקות במיקרו זה נמס ביותר ואין צורך בתוספת זמן. היה ממש כיף להכיר אותך, את מאוד מאוד נחמדה. שבת שלום סמדי
 
הלנה , את המסת השוקולד במיקרו עושים ב-2-3

פולסים של כחצי דקה בכל פעם. לפני כל הפעלה מחדש אני מערבבת את החומרים ע"י נענוע (אפשר גם עם כף. אני מתעצלת). בסוף הההמסה צריך לערבב היטב , משום שהשוקולד נשאר במראה קוביות אך בעצם הוא אוגר חום בפנים . הערבוב ישלים את ההמסה. אגב, לעוגת הגביעים יש חיסרון אחד , שלא ניתן להכינם יום לפני. רצוי להכין אותה הכי סמוך לזמן ההגשה. פשוט הגביעים תופסים לחות .
 

סמדידי

New member
שאלונת קטנטונת לפרפרונת

לכמה גביעים בערך מתאימה כמות התערובת? תודה סמדי
 

סמדידי

New member
רצפט לתיקי

בעיקרון, אין כמויות מדוייקות, אך תערובת הקציצות מכילה: 1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה, 4 גבעולים שלמים של בצל ירוק חתוך לטבעות, 2 תפוחי אדמה בינוניים חצי מבושלים מגורדים בפומפיה, 3-4 בייצים, 2 כפות קמח ואם רוצים - אפשר להוסיף לתערובת קוביות של חזה עוף בגודל בינוני. מחממים שמן במחבת (לא מעט, כך שהקציצות "ישחו" בשמן), כשהשמן חם, יוצקים למחבת, בעזרת כף גדולה, את הקציצות. כשהקציצות מזהיבות, הופכים אותן לצד שני. בתיאבון סמדי
 

סמדידי

New member
אלי של נופר ובר

אני מאוד אוהבת את המשפטים שבחרת ושמופיעים בתחתית ההודעות שלך. הם מצליחים לרגש אותי כל פעם מחדש. שבת שלום סמד
 

סמדידי

New member
ידעתי שמישהו יתרעם פה...ושיערתי שזה תהיה אתה.

אז...כדי שאוכל לענות על שאלתך, תואיל להסביר לי למה התכוון המשורר בשורה זו...???? סמד
 
למעלה