אלכהוליסטים,מסוממים,מהמרים

gils33

New member
אלכהוליסטים,מסוממים,מהמרים../images/Emo46.gif

מגיע להם לגדל ילדים? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3786666,00.html ראו כתבה זו,הרי הממשלה והרשויות מכירים את המשפחות שבהם יש את הבעיה הזו,הרי שירותי הרווחה עוקבות אחרי משפחות אלו. איך הילדים האלה גדלים? האם לא צריך לחוקק חוק לקחת מהם את הילדים ולהעביר אותם למשפחות חוסות? אני יודע שמה שאני רושם כאן הוא מאד קשה אך מה עם הילדים להורים האגואיסטים הללו? אף אחד לא מוכן לאבד את ילדיו,גם לא הנרקומנים וגם לא האלכהוליסיטים,אבל אולי זה יביא אותם לגמילה,להציב להם תנאים נוקשים שיאמרו שבמידה והם לא נגמלים הילדים נלקחים מהם... יש משהו יותר חזק מזה? מה אתם אומרים?

MrCheff

New member
ומה עם...

מה עם אנשים שנוטלים תרופות פסיכוטיות? מה עם וורקהולוקים? אני חושב שזה בהחלט מסכן את הילדים, אבל צריך לבדוק כל מקרה לגופו. אם רק הורה אחד הוא מכור (שמנסה להגמל) והורה אחד הוא נורמטיבי?

gils33

New member
עדיין

אני לא מאמין שאין פגיעה בילד. גם אם ההורה השני נורמטיבי.

אז לשלול את זכות ההורות מההורה הנורמטיבי?

ומה זה 'פגיעה בילד'? ילדים חווים פגיעות. אם תרצה ואם לא. ילדים חווים פגיעה כשמיישמים עליהם את שיטת חמש הדקות. ילדים חווים פגיעה כשמשאירים אותם לבכות ליד הגדר של הגן ואומרים להם להתראות בצהריים. ילדים חווים פגיעה כשילד מהגן דופק להם בראש את הפינה של המגה-בלוק כשהגננת לרגע לא מסתכלת. אי אפשר לגדל ילדים בואקום. ולמעשה, כאשר יש הוכחות שילד לא בטוח בבית מסויים (גם עקב התמכרות של ההורה, גם עקב מליון בעיות אחרות) מוצאים לו בית חלופי. בדיוק כמו שאמרת שצריך להיות. לא נדרש כאן שום מנגנון שלא קיים כבר. יש אלכוהוליסטים שלא מסכנים את בריאותם הפיזית של ילדיהם, ואין שום בעיה שהם יישארו איתם. וגמילה, אגב, זה לא פתרון קסם לכלום. האיש עם הסטטיסטיקות המדוייקות הלך לישון, אבל מעטים מאלה שעברו גמילה באמת נשארו גמולים. וככל שאתה מאריך את משך הזמן הנבדק לאחר הגמילה, האחוזים פוחתים. אני מתפלאת על הנחרצות שלך בנושא שאתה לא מכיר מקרוב. כהרף עין אתה מחליט באופן גורף שכדאי להוציא ילדים מבתיהם בהתקיים פרט אחד מסויים, מבלי להתחשב בכך שזה תחום גדול ומגוון, ושאי אפשר להחיל עניין מסויים על כולו מבלי לבחון כל מקרה לגופו. כנראה יש לך בראש אימג' מסויים של אלכוהוליסט או מסומם, ואני לא בטוחה שהאימג' הזה תואם את האלכוהוליסטים והמסוממים האמיתיים שיש. אני די בטוחה שהוא לא תואם את אלו שאני מכירה.

gils33

New member
אני לא מבין

איך את משווה חוויות של השארה ליד הגדר או שיטת חמש הדקות או כל עונש אחר לכך שהילד יושב בבית ורואה את אבא/אמא מזריק/מעשן/מסניף/שותה/מרביץ ועוד המון שאני יכול למנות? אלכוהליסטים/מסוממים אמיתיים שיש? הרי כולנו נאורים ומבינים שאלכוהוליסט או נרקומן לא חושב בדרך שאנו חושבים,בלשון המעטה..... הוא שיכור,הוא מסומם ורק בגלל שהילד בוכה הוא יכול להגיב אליו באלימות כי זה מפריע לו ל"סטלה",או נרקומן בקריז שאין לו כסף,מה הוא יעשה במידה והילד יבכה או יעצבן אותו? אז אני לא מאמין שבשלב מסויים הוא יפגע בו פיזת ולא רק נפשית כמו שאמרתי למעלה. לצערי הרב יצא להכיר לא מעט מהמדוברים...... אז זה ממש לא אימג' תאמיני לי. כתבתי בלשון זכר אך זה מתייחס גם לאמהות.

ובמקרים כאלו, באמת מוציאים ילד מהבית

אבל יש מקרים שבהם לא. וגם זה בסדר. וכן, אני בהחלט יכולה להשוות לכל הנ"לים. זה שכל האוכלוסיה עושה אותם וחושבת שזה בסדר זה לא אומר שזה פחות פוגע.

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo45.gif כעו"ס נוער בהכשרתי הכרתי לא מעט נערים שגדלו בבתים מזיקים. עקירה מההורים, שיטת זבנג וגמרנו, היא רק לעיתים רחוקות האינטרס של הילד. גם הורה פוגע, אפילו הורה מכה, הוא ההורה של הילד, הילד אוהב אותו וזקוק לו. עדיף לעזור להורים- הם אנשים במצוקה! ולייצב את הבית, כך שתהיה לילדים משפחה מתפקדת. ברור שזה קשה יותר...

gils33

New member
זה תלוי מאד

בגיל הילד,אני מדבר על ילדים קטנים שלא יכולים עדיין להביע אינטרס או דעה. הלוואי ושירותי הרווחה בארץ היו באמת עוזרים לכל אלו שבמצוקה והם באמת במצוקה,אני מרחם עליהם. התמכרות מכל סוג היא דבר נורא.

schlomitsmile

Member
מנהל
בכל גיל ויכולת הבעה ילד זקוק להוריו ולא רק במתמכרים עסקינן- אותה אם למשל, שהטביעה את בנה בים, היתה מוכרת לשירותי הרווחה, על בעיותיה הנפשיות ועל הצרכים המיוחדים של הילד, שעשו אותו מאתגר במיוחד. אני לא מכירה את פירטי המקרה הנורא הזה מעבר למה שפורסם, אבל שירותי רווחה מקוצצים חדשות לבקרים, לא יכולים לתת מענה. והזעקה אכן קשה. אבל שליפת הילדים ממשפחותיהם, אינה הדרך הנכונה לדעתי. מעבר לכל השאר- לאן בדיוק תקח אותם? מוסד? משפחה אומנת? גם האפשרויות האלה אינן שימחה גדולה... כשהילד נמצא בסכנת חיים, אין מה לדבר, צריך לשלוף אותו ומיד. אבל כשמדובר בהורים לא מתפקדים, נראה לי שעדיף להשקיע בעזרה להם.

hirshfe

New member
אני ראיתי סרט תעודה

על נרקומונית לשעבר שנאבקה לקבל את הילדה של בחזרה (לא בארץ) היא אומרת שם - שהאיומים שייקחו ממנה את הילדה כמסוממת לא היו עוזרים כי אז כל מה שעניין אותה זה המכה הבאה. רק אחרי שאמא שלה (הסבתא של הילדה) הצליחה לגמול אותה - ההתענינות בילדה חזרה

gils33

New member
זה רק מחזק את דבריי

הן/הם לא ראויים להיות הורים....

wild sands

New member
לאף אחד אין את הרשות לשלול את האופציה

להיות הורה. השאלה של מי מחליט היא שאלה קשה. כיום על מנת לשלול מהורה את הורותו על ילדיו, יש להוכיח לא רק כי הוא מזיק להם, אלא גם כי הוא יוכל לתפקד כהורה עם עזרת המערכת (בסייעות, מטפלות, תקציבים וטיפול נפשי). רק כאשר ניתן לקבוע בבירור כי אותו אדם מזיק לילדיו, וכי אינו מוכן להשתנות, ניתן להרחיק אותם ממנו. כל הסרטים האלה שמראים איך ה'רשויות' לוקחות ילדים תוך יום וההורים מאבדים איתם את הקשר, זה בדיונות. ואם אחד ההורים הינו אלכוהוליסט שאינו מזיק לילדיו, ובן זוגו מסוגל לחפות על תקופות של חוסר תפקוד? במה זה שונה מאדם שעובד בהייטק ואינו נוכח בחיי ילדיו, ובן זוגו מחפה על העדרו? ואם ישנם הורים המשתמשים בסמים? אני מכיר הרבה מעשני סיגריות. (אה, זה לא סמים?). ומה עם אנשים שמאמינים באמונות הבל? ואלה המאמינים שעליהם לעשות כמצוות כהן הדת שלהם ללא עוררין? אין תשובה טובה למגוון האינסופי של מצבים שמעמידים בפנינו החיים. כל שאפשר לעשות, זה לנסות למזער את הנזק. לעזור למתקשים, לפקח על המועדים לנפול, ולעצור את הפושעים ממש (ויש כאלה). אין הגדרה להורות נכונה. יש לעומת זאת הגדרה להתעללות בקטין חסר ישע. כאשר מאתרים כאלה מתעללים (אם מתוך כוונה ואם מתוך הזנחה), ישנו תהליך ארוך הנועד להגן על הילד. אבל בחברה שלנו, גם מאותם אנשים אשר שוב ושוב הוכחו כמתעללים בילדיהם (גם כאלה אשר נלקחו מהם ארבעה ילדים בצוי בית משפט), לא ניתן לשלול את הזכות להיות הורים. הם ימשיכו להביא ילדים לעולם (וכנראה גם להתעלל בהם), ואנחנו יכולים רק לעקוב אחריהם ולהוציא את הילדים מציפורניהם מוקדם ככל האפשר.

gils33

New member
זה בהחלט מקובל עליי..

בדעה הזו לחלוטין! אין לנו ברירה,זו הפואנטה אלא לנסות לעזור בכל דרך אפשרית ואני חושב שלא עוזרים להם מספיק.

girl number six

New member
בתור מישהי שעסקה בתחום

העו"סים נמצאים בעומס יתר של תיקים ולא מסוגלים לעשות ביקורי בית בתדירות המתאימה - לא יותר מפעם בחודש - חודשיים במקרה הטוב אם בכלל. בנוסף המדינה ושבת על טובת הילד, האם להורים יש מסוגלות הורית ובחלק לא קטן מהמקרים אכן ההורים מסתדרים מעולה ומסתירים את הבעיה מהילדים. מכירה אפילו יותר ממקרה או שניים שבהם אחד מההורים חולה ניקיון ברמה של OCD ובמסגרת הביקור בית עלה שהכל בסדר

elotan

Member
יש דברים יותר גרועים

כמו שמאלנים או אוהדי הפועל יש כאלה שחם להם והם הולכים ערומים יש כאלה שמקלחים את הבנות שלהם אישתי מכורה לטלויזיה אני לאינטרנט מה אני רוצה להגיד בשורה התחתונה? מוציאים כשצריך, לא מראש אוטומטית.

למעלה