אלכוהול ובריאות - איפה הגבול?

eraniboy

New member
אלכוהול ובריאות - איפה הגבול?

שלום רב. הנני אדם שמודע מאוד לתזונה ומשתדל לאכול נכון ולא להכניס "זבל" לגוף. ובכן, מפעם לפעם במפגשים חברתיים בד"כ אני שותה כמות נכבדה של אלכוהול. השאלה שלי היא איפה הגבול בין השתכרות לא מזיקה לבין גרימת נזק לגוף. למשל אם אני מגדיר לעצמי צריכה של 100-200 מ"ל וודקה לערב - אפשר לדעת אם זה גורם נזק (ולו הקטן ביותר) לגוף? דוגמה נוספת - אני מקפיד לשתות כמויות רבות של מים בסיומו של ערב כזה, מינימום 1.5-2.0 ליטרים, ע"מ "לשטוף" את הגוף, להשיב את כל הנוזלים שאבדו עקב נוכחות האלכוהול במערכות השונות וכד'. במידה ואציין נתונים (גובה ומשקל) היש אפשרות להגדיר צריכת אלכוהול ולדעת אם היא מזיקה ועד כמה?

shanhen

New member
המידה הנכונה

בשביל מי שמודע לתזונה ומשתדל לאכול נכון, שתיית "כמות נכבדה" של אלכוהול זה ממש לא מתאים. אלכוהול הוא משקה ראוי אך מסוכן, ויש להקפיד בכמות ובדרך השתייה. למשל, שכרות בכל מצב שהוא, זה שימוש לרעה ומיותר באלכוהול. יש מספר עקרונות שכדאי לשמור עליהם בעת שתיית אלכוהול: 1. שתייה מתונה - לאנזימים בכבד לוקח זמן מסוים כדי להתמודד עם האלכוהול שזורם אליהם. רצוי לשתות לאט ובכמויות מתונות. 2. אכילה - רצוי לאכול לפני שתיית האלכוהול ותוך כדי השתייה. כך נבטיח ספיגה איטית יותר של אלכוהול בדם. 3. קוקטיילים - אלכוהול בריכוז גבוהה (משקה חריף) עלול לפגוע בדרכי העיכול, "לחטא" אותם שלא לצורך ולחשוף אותם למפגעים. רצוי למהול את האלכוהול עם מצים שונים (קוקטיילים) או עם מים/קרח כדי למנוע את הנזקים במערכת העיכול. 4. משקה מוגז - רצוי להימנע מלמהול אלכוהול עם משקה מוגז שכן הגז גורם לאלכוהול להספג מהר יותר ולעלות לראש יומר מהר. הטעם וההנאה מהשתיה לא מורגשים כמעט. קשה מאד לקבוע מדדים אחידים של שתייה נבונה לכל אחד. נכון שמשקל גוף הוא מדד חשוב אך קיימים גם מדדים אחרים הקשורים במטבוליזה (חילוף החומרים) של כל אחד, במין, במוצע ועוד. מוטב איפא שתכוון את כמויות השתיה שלך לפי הנסיון וההרגשה שלך. בכל מקרה תהנה מהשתיה, תזהר ממצבי שכרות שאינם רצויים והכי חשוב - אל תנהג לאחר ששתית! שבוע טוב, נחום

למעלה