אלכוהול והשמנה

shirazlovemor

New member
אלכוהול והשמנה

מהו המשקה האלכוהולי המשמין ביותר? אם זה בירה כמו שאני חושבת אז איזה בירה היא הכי משמינה? לבנה או שחורה? ושל איזה חברה?

shanhen

New member
דיאט אלכוהול?

אתחיל בהתנצלות שממש התקלת אותי, אין לי תובה ברורה לשאלתך. ובכל זאת, ההנחה שלך שבירה הכי משמינה אינה נכונה. ככל שהמשקה מזוקק יותר כך יש בו יותר קלוריות וממילא הוא יותר משמין. לפיכך, משקאות חריפים (ערק, ויסקי, וודקה וכד') הם עשירי קלוריות. יש משמעות גם לנספחים השונים שמוספים למשקאות, שלא לדבר על רמות הסוכר השונות. בקיצור - זה ממש מדע וקשה לי לענות לך תשובה מוסמכת. הצעה ידידותית - בעקבות שאלתך נכנסתי למנוע חיפוש (גוגל) הקשתי "אלכוהול קלוריות" וקבלתי שפע של איזכורים בנושא, כולל טבלאות השוואתיות של רמת קלוריות לפי המשקאות השונים. אז תגלשי ותהני! נחום

shirazlovemor

New member
תודה

אבל, אם כך, אשאל את השאלה רק לגבי בירה. איזו בירה יותר משמינה? לבנה או שחורה?

shanhen

New member
בירה וקלוריות

הנה התשובה: בכוס בירה שחורה יש 62 קלוריות, בכוס בירה לבנה יש 72 קלוריות. כלומר, אין הבדל משמעותי כל כך. רק לצורך השוואה - בחצי כוס ברנדי יש 235 קלוריות., לבריאות, נחום

shirazlovemor

New member
אני לא שתיינית של משקאות חריפים

אבל אני מנסה להשמין וחברים המליצו לי על משקאות חריפים פה ושם. ברנדי הוא משקה מאוד מאוד חריף?

shanhen

New member
ברנדי

ברנדי הוא משקה חריף, כלומר ריכוז האלכוהול נע סביב 40%, יש חריפים ממנו ויש פחות. אם הבעייה שלך היא הרצון להשמין, יש דרכים הרבה יותר טעימות ובטוחות מאשר להתמסטל מאלכוהול. מוזר שהמליצו לך לשתות אלכוהול כדי להשמין, זה לגמרי לא נכון. נחום

shirazlovemor

New member
תודה

הקטע באלכוהול הוא שמעבר להיותו משמין בפני עצמו, ההרגשה הממסטלת שהוא מקנה, המצב רוח הזה, יכול לגרום לחשק לאכול. אגב, זה נכון? כשאתה לדוגמא שותה, אתה אוכל יותר?

shanhen

New member
החשק לאכול

בהתייחס לשאלתך התשובה היא שלא בהכרח. אלכוהוליסטים כבדים מאבדים את התיאבון וממעטים לאכול ולכן רובם נמצאים במצב של כמעט תת-תזונה כשהם מגיעים לטיפול. אבל את מדברת על שתיה נורמטיבית, חברתית. במקרה זה ההשפעה של האלכוהול על התיאבון היא מאד אינדיווידואלית ויותר מכך, קשורה לאווירה ולחברה. בדרך כלל שתיה חברתית מתקיימת במקומות בהם יש גם אוכל, וחלק מהבילוי קשור גם לאכילה. כך שלאו דווקא האלכוהול "אשם" באכילה המרובה אלא האווירה והחברה. נחום

ויניארד

New member
אלכוהול זו לא דרך מומלצת להשמין

בהנחה שאת רוצה להשמין מסיבות אסתטיות, אני ממליץ לך ללכת לדיאטנית והיא תרכיב לך תפריט מתאים.

למעלה