אלכוהול

אלכוהול

האם צריכה של אלכוהול בכמות סבירה (נניח כוס בירה או שתים, או כמה כוסיות יין) מהווה בעיה לחולה CF שלוקח אורסוליט?

orii

New member
אני יודע מי יכול לתת תשובה טובה

פרופ' וילשנסקי, גסטרואנטרולוג, מומחה ל- CF, הדסה בי'ם. אני אשלח אליו אימייל עם השאלה.

יש להרבה גם אזניל

שהוא אנטיביוטי ואמור להוות בעיה נוספת עם אלכוהול, נכון?

chakiv

New member
אלכוהול ואזניל

גם לגבי השילוב של אלכוהול ואזניל אין אזהרה או השפעה כלשהי מתוארת בספרות המדעית. מצד שני, כפי שכתבתי לגבי אלכוהול ואורסוליט בהודעה הקודמת: גם אזניל עובר פירוק מה בכבד ובמרה (במידה פחותה מאנטיביוטיקות אחרות) ולכן טיפול קבוע בו ושילוב עם שתיית אלכוהול יומיומית או הפרזה חד פעמית עלולה לגרום לפגיעה בכבד. גם במקרה זה, אני לא יכולה להגיד לא לשתות, כי אין איסור מוחלט. מצד שני, בגלל ריבוי התרופות שצורכים ב- CF כן הייתי ממליצה להיזהר כי יכולה להיות השפעה על הכבד ואם כבר לשתות אז עד שליש בירה או 2 כוסות יין, וממש לא כל יום... ורדית

chakiv

New member
אלכוהול ואורסוליט

הי ליאור, מחיפוש בספרות המקצועית, לא מצאתי עדות להשפעה כלשהי של אלכוהול על אורסוליט או להיפך. כמו כן, לא מופיעה כל אזהרה הנוגעת לשילוב. אבל (ונו..הייתי חייבת) - אורסוליט היא תרופה המכילה חומצת מרה אשר משפיעה על פעילות הכבד במידה כלשהי. אלכוהול מתפנה הכי הרבה ע"י הכבד, ומה שלא עובר פינוי/פירוק כבדי מגיע לשתן. שתייה חד פעמית של בקבוק בירה/ 2 כוסות יין לא צריכות להשפיע משמעותית על הכבד, אולם צריכה קבועה כזאת (יום יום) או עליה בכמות הבקבוקים בפעם אחת יכולה להוביל לפגיעה כבדית (בשילוב עם תרופות במתפרקות ע"י הכבד) ולעיתים לנזק בלתי הפיך. אני לא אומרת לא לשתות. אני כן אומרת להתייחס לטיפול התרופתי בחומרה ולא להפוך זאת להרגל או להגזים (גם אם זאת הגזמה חד פעמית...). party on! ורדית .(-:

chakiv

New member
הדגשה חשובה!! אורסוליט ועדות לפגיעה כבדית!!

פרט חשוב נשמט מתודעתי - מה הסיבה ללקיחה של האורסוליט?? אורסוליט מלכתחילה ניתן כאשר יש איזשהו סימן לפגיעה כבדית או בעיה במרה - במקרה כזה (ולא אם מדובר בטיפול מניעתי), אני לא ממליצה לצרוך אלכוהול בכלל. אם מדובר בטיפול מניעתי באורסוליט שאין סימן לאיזושהי פגיעה כבדית, או אירוע שהתרחש בעבר הרחוק ואין כלל השפעה על תפקודי הכבד, אז לא צריכה להיות בעיה בשתיית אלכוהול בכמות שכתבתי בהודעה הקודמת. אבל - אם יש כבר עדות לפגיעה כלשהי (עליה באנזימי כבד, הפרשת אנזימים מסויימים פגועה) אז ממש לא כדאי לצרוך אלכוהול בכל כמות. אנא קחו זאת לתשומת לבכם הגדולה! ורדית

chakiv

New member
בהתייעצות עם דר' אילנה וינטראוב גסטרו תה"ש

היא הסכימה עם המסקנות שהועלו בפורום. אכן אין בעיה עם השילוב של אורסוליט עצמו ואלכוהול. אבל - אם האורסוליט ניתן בגלל בעיה כבדית (המונח שתיארה הוא: "כבד שומני"), אזי הבעיה הכבדית היא זאת שמציבה את המטופל בסיכון להחרפה בפעילות הכבדית בשתיית אלכוהול. במקרה זה, מדובר בכל כמות אלכוהול שאינה רצויה, לפי המלצתה של דר' וינטראוב. שתהיה לכולם שבת שלום וסופ"ש מהנה! ורדית

למעלה