אלכוהול

אלכוהול

שלום יש לי שאלה בקשר לאחי.הוא בן 42 נשוי כשנתיים ואבא לתינוקת בת שנה.מזה שנים רבות הוא נוהג לשתות בירה,לטענתו כשתי פחיות ביום.לאחרונה אני שמה לב שהוא נירדם מאוד מהר אחרי יום עבודה ונוהג לשקר לאשתו שלא שתה או שתה מעט.לדברי אשתו הוא הרבה פעמים מדבר איתה ועם אנשים אחרים לא לענין.הוא גם נעשה חסר סבלנות.אשתו פנתה אלי בבקשה שאעשה לו שיחת מוטיבציה כי מבחינתה זה כבר אור אדום. אני מוכרחה להגיד שאני חסרת אונים כי אין לי מושג איך לשוחח איתו.יש לי השפעה עליו אבל זו סיטואציה קשה כי זה אולי קצת להיכנס בתוך חיים של זוג.הגישה שלי היא לדבר אל ליבו עם המון תמיכה ואהבה לצד אזהרה חמורה מהמצב שלו ומהמצב המשפחתי שהוא עלול למצוא את עצמו השאלה שלי: מה לעשות?לייעוץ מקצועי אני מניחה שהוא לא ירצה ללכת וגם לא לקבוצות תמיכה.האם זה נכון שאני זו שצריכה לדבר איתו ואם כן באיזו צורה? בתודה רבה מראש חמוטל המקורית

shanhen

New member
לאחות הדואגת

אתייחס למספר עניינים שהעלת: 1. לאדם ממוצע 2 פחיות בירה ביום אינם בגדר הגזמה בשתייה. ריכוז האלכוהול בבירה הוא נמוך ובדרך כלל, אם לא שותים על בטן ריקה וגם לא רגישים במיוחד, התופעות שאת מציינת לא מסתדרות כל כך. אפשרות אחת היא שיש לאחיך בעיות שאינן קשורות לאלכוהול ואלו גורמות לו להיות עייף ולא מרוכז. אפשרות שנייה, הרבה יותר הגיונית, שהוא שותה הרבה יותר ממה שאת יודעת. 2. הגישה של "לדבר עם תמיכה לצד אזהרה חמורה" זכתה לאחרונה לכינוי הידוע "ברגישות ובנחישות". זו הדרך הנכונה. חשוב לומר את הדברים באופן ברור. העובדה שאשתו ואת רואים בשתייה שלו בעייה - זו כבר צריכה להיות בעייה בשבילו. לא הייתי פוסל ייעוץ מקצועי. לפעמים אנשים מוכנים ללכת לייעוץ רק כדי לשכנע את בת הזוג שאין בעייה. אפשרות נוספת היא להגיע בלעדיו לפגישת ייעוץ, כדי לבחון אפשרויות עזרה לאשה ואולי אף לך. 3. הדאגה שלך ברורה והרצון של גיסתך להתערבותך גם היא ברורה. אלא שאת חייבת לשאול עצמך איפה הגבול שלך. מתי זו עלולה להיות התערבות בחייו האישיים של האח ואשתו, מה יקרה אם אשתו תחליט שאינה מוכנה להמשיך, האם גם את "תתגרשי" מאחיך? בהחלט חשוב שתסייעי אך כדאי להגדיר מראש את הגבולות, כדי למנוע אי נעימויות בעתיד. בהצלחה, נחום

למעלה