אלכוהליסט??

kubovich

New member
אלכוהליסט??

שלום אחי הצעיר בן 27 בחור מוכשר, פוליטקאי לא קטן!, נראה שאצלו השתיה עברה כבר את הנורמלי!! הוא מריח כמעט בכל שעות היום מאלכוהול אבל תמיד כשנשאל הוא מוצא תירוץ מושלם לריח, הוא תמיד צלול!, תמיד מדבר לעניין, ומכחיש כל קשר להתמכרות לאלכוהול. מכיוון שאנו במשפחה מאוד מודאגים בעיקר משום שהוא מריח יותר מדי גם בשעות בוקר, והוא רוכב על אופנוע וגם עובד בגבהים, ובכלל הברעאות שלו , ועוד דבר זה שהכסף מאוד נזיל אצלו , בשבועות האחרונים הוא הוציא המון כסף ולא מצאנו על מה.. למעשה רציתי לקבל טיפים ומידע איך לאבחן אם באמת יש לנו בעיה,איך לפנות אליו על מנת לקבל תשובה אמיתית ממנו, ואיך ולמי פונים כדי לעזור לו, אנחנו לא מוכנים לאבד אותו בכל מחיר שיהיה , גם אם נקשור אותו לבית לתקופה מסויימת.( זה אחד הרעיונות שקיבלנו). תדה מראש

shanhen

New member
לאח המודאג

אחיך באמת מוכשר אם הוא מצליח להעסיק ככה את כל המשפחה, ולהמשיך לשתות ולצפצף על כולם. מהתאורים שלך אודות אחיך אני מניח שהוא משתמש באלכוהול יותר מהרגיל, וכמו רבים וטובים, מכחיש ומתקשה להכיר באמת. בלי להכנס לאבחונים מורכבים, העובדה שהוא מריח אלכוהול בבוקר, שהוא מעדיף את השתייה על משפחתו מעידה שלא מדובר בהתנהגות רגילה. כמו בכל מחלה, גם במחלת ההתמכרות יש שלבים שונים, והעובדה שאחיך מדבר בצלילות ומתפקד יכולה רק להטעות. אני בהחלט מבין את הדאגה שלך ושל שאר בני המשפחה, אבל נדמה שאתם מנסים יותר מידי. מדובר בבחור בוגר, את ההחלטות הוא בסופו של דבר יצטרך לקחת על עצמו, גם אם תקשרו אותו לבית (מאיפה הרעיון המזעזע הזה?) תצמידו לו שומר ראש ועוד, זה לא יעזור. מה שלא יבוא ממנו - פשוט לא יבוא. אני מניח שניתן למצוא אנשים בעלי השפעה גדולה יותר עליו (ממקום העבודה, מחברה נשית כלשהי וכד'). צריך לפרוש בפניו את הבעייה ולתת לו את הכוון. את ההמשך הוא צריך לעשות לבד. בכל מקרה, גם עבורו וגם עבור עצמכם, כדרך לחשיבה ולהבנה טובה יותר, אני מציע שתפנו לאחד ממרכזי הטיפול הקרובים למקום מגוריכם. המרכזים נותנים גם ייעוץ לבני המשפחה (ואפילו טיפול לבני המשפחה, אם צריך). הכתובות של המרכזים בקישור. שיהיה בהצלחה. נחום

kubovich

New member
כתובת לייעוץ

נחום שלום, תודה על תגובתך המהירה לפנייתי בפורום. אבקש לדעת אם תוכל להפנות אותי ואת משפחתי לגורם המתאים על מנת לקבל הדרכה מתאימה כדי שנדע איך נכון לתמוך באחי ולעזור לו להכיר בכך שהוא נמצא במצב לא טוב. הייעוץ כמובן יכול להיות גם באופן פרטי כך אני מאמינה נוכל להגיע לפתרון מהיר יותר!(ייעוץ מאיזור המרכז). נ.ב. כבר כשבועיים מאז פנייתי הראשונה הוא אינו שותה אלכוהול! אני כמובן בטוחה בכך ןזאת משום שהוא במשמר צמוד של אחי הגדול!! צמוד מאוד!! האם זה לא מעיד על משהוא? בתודה

shanhen

New member
כתובת מתאימה

שמחתי לקבל את התגובה שלך. אני בהחלט חושב שכדאי להתייעץ פנים מול פנים ולהעלות את כל השאלות הדרושות. אני מציע לך לפנות למרכז הטיפולי של עמותת "אפשר" ברמת גן. טלפון 03-6733228. ניתן לקבל במרכז גם ייעוץ חד פמי וגם ייעוץ ארוך יותר ואף טיפול לבני המשפחה. אני כמובן שמח שאחיך לא שותה אלכוהול כבר שבועיים, ובכל זאת, אי אפשר להעמיד עליו שמירה כל חייו. חשוב שיפנה לטיפול ויתחיל לשמור על עצמו ולא יסתמך על אחיו ששומרים עליו. לילה טוב, נחום

למעלה