אלכסנדר מוקדון

אלכסנדר מוקדון

דאנטה בוקר טוב יש חידושים: קודם כל בספרי הלימוד ישנו פרק אחד על אלכסנדר, דמותו כיבושיו וכו' ופרק אחד על ההשפעות ההלניסטיות על ארץ ישראל עד ימנו- מה שמאוד תואם את תוכניות הלימוד בהיסטוריה בכלל- פרק על היסטוריה כללית ופרק עוקב על השתלבות היהודים באותו תחום- או השפעתו על העם היהודי. חוץ מזה- אין שגיררות מקדוניה בישראל והתקשרתי לשגרירת ישראל במקדוניה והיא לא הצליחה לחשוב איך היא יכולה לעזור לי. עוד המלצות????

TaL53

New member
אולי תנסי

בשגרירות יוון. אלכסנדר מוקדון קשור יותר ליוון המודרנית מאשר למקדוניה.

המלצות? מממ.... בואי נראה...

היי אופיר, שבוע טוב. קודם כל, היות ואת בטח ממש אבל ממש מאוכזבת שאין שגרירות מאקדוניה בישראל, הרשי לי להמליץ לך על מספר זמרים מאקדונים, שאני בטוח שברגע שתאזיני להם, הרגשתך תשתפר מייד! הזמרת קאליופה (Kaliopi), זמרת פופ בינוינית פלוס- מינוס, אבל הקצב של השירים שלה די טוב. זמרת נוספת, אולי זמרת הפולק המאקדונית הטובה ביותר, זוהי ווסקה איליאבה (Weska Ilieva), שנפטרה לא מזמן. השירים שלה מאוד נוגעים ללב, ובהם ניתן לחוש את רגשותיה העזים כלפי האומה המאקדונית. ועכשיו ברצינות: המלצות ממש אין לי, לצערי הרב. את יכולה למשל, לנסות להיכנס לאתרי אוניברסיטאות שונות ברחבי העולם, למשל שתיים מאנגליה, שתיים מארה"ב, שתיים מיוגוסלביה וכו', כנסי לאתר הפקולטה/ חוג/ מחלקה להיסטוריה או לימודים קלאסיים, וראי אלו קורסים נלמדים על אלקסנדר הגדול ועל תקופתו. האם הדגש הוא על מסעות כיבוש ומלחמה? או על מפגש התרבויות של המזרח עם המערב היווני? ונושאים ספציפיים יותר, כגון אדריכלות, בנייה, התפתחות העיר ההלניסטית, ההגות והפילוסופיה, וכו' וכו' וכו'. מקווה שעזרתי, איכשהו.... דאנטה

Y. Welis

New member
ועוד ביבליוגרפיה עברית

http://www.notes.co.il/eshed/9058.asp צריך רק לתקן אותה ולומר שהסידרה של מרי רנו על אלכסנדר כוללת 5 חלקים, שהראשון שבהם תורגם (בשפה נהדרת) ע"י דליה רביקוביץ'.

ביבליוגראפיה טובה, אבל

חלקית בלבד. לא מצאתי שם מחקרים רציניים (נו, טוב, הרי זו ביבליוגראפיה בעברית. אני לא מכיר מלומדים שיכתבו משהו בעברית על מנת להתקדם באקדמיה...). אם כבר ביבליוגראפיה, אז אופיר, הנה לך רשימת המקורות העתיקים העוסקים באלקסנדר: פלוטראכוס, "חיי אלקסנדרוס" (יש בתרגום לעברית) דיודורוס סיקולוס, "ביבליותקה היסטוריה", (Bibliotheka Historiai) בעיקר ספרים 16- 17. אריאנוס איש ניקומדיה, "המסע של אלקסנדרוס" (Anabasis Alexandri). קווינטוס קורטיוס רופוס, "ההיסטוריה של אלקסנדר הגדול" (Historiae Alexandri Magni). דאנטה

Y. Welis

New member
אריאן (אריאנוס) הוא האורגינלי מכל

הנזכרים, וזכור לי מציטוטים ממנו שהוא גם נשמע אותנטי - אבל כפי שמסתבר, אף אחד מהמקורות ששרדו אינו מיד ראשונה, וכולם ערכו מקורות ראשוניים של אנשים שאכן היו עם אלכסנדר, באופן זה או אחר. כך דמותו של אלכסנדר מצטיירת באופן שונה בכל מקור, ומספקת הרבה חומר להיסטוריונים.

החשיבות של אריאנוס היא

שעמדו לפניו מקורות מזמנו של אלקסנדר. למשל, כתביו של נארכוס (Nearchos), אחד מן המפקדים בצבאו של אלקסנדר. וכן, הביוגראפיה על אלקסנדר שכתב פתולימאיוס בן לאגוס (פתולימאיוס הראשון המושיע, מייסד השושלת הפתולימאית), שעליו מסופר שהיה קרוב משפחה של אלקסנדר (דוד או אח חורג, או משהו כזה...).

שינובי5

New member
בעברית פרט למה שהומלץ כאן

יש את שצמן - תולדות העולם ההלנסטי ושל עמית - יון הקלאסית. חשוב לעיין בבליוגרפיה שלהם לעניין מקורות נוספים. באנגלית יש כמובן הרבה חומר. ספר שלדעתי הוא מועיל הינו של A.B BOSWORTH CONQUEST AND EMPIRE THE REIGN OF ALEXNDER THE GREAT/ תהני.

העולם ההלניסיטי- דויד גולן

ישראל שצמן חיבר את הכרך העוסק בתולדות הרספובליקה הרומית.

למעלה