אלכס רוס - בעד או נגד?

אלכס רוס - בעד או נגד?

לאחרונה סיימתי לקרוא את Kingdom Come מאת מארק וויד ואלכס רוס, והאמת שזו פעם ראשונה שאני קורא קומיקס שלם שרוס אייר.
כמובן שמיותר לציין את השבחים בעבודת האמנות שלו, אבל בכל-זאת אני אזרוק כמה מילים..
באמת שמדובר בוירטואוז מכל הבחינות- החל מזויות הבימוי, רמת הדיוק בפרטים, הבעות הפנים, ועד לאופי הייחודי שהוא מעביר בכל דמות רק באיך שהוא מצייר אותה.
שלא לדבר על העובדה שהכל נעשה ידני, שאת זה אני בהחלט מעריך בצורה יוצאת-דופן.
ולמרות זאת, ואולי דווקא בגלל מה שציינתי- אני חייב להודות שהיה לא פשוט לקרוא את הקומיקס.
בגלל שהאמנות כל-כך ריאליסטית, כמעט כל פאנל הרגיש לי כמו תמונה במוזיאון ומצאתי את עצמי שוקע בו הרבה זמן עד שעברתי לפאנל הבא.
זה די עיכב לי את הקריאה וקטע לי לא מעט את זרימת הסיפור.
מה גם שיש הרבה עמודים שכל פאנל בהם הוא פשוט עמוס בפרטים בקטע לא נורמלי, ועם כל היופי של הפאנל בפני עצמו- ברמת העמוד זה שיגע לי את העין.
בגלל שהוא מצייר בצורה ריאליסטית ממש, ללא קווי מתאר, לפעמים קשה היה לי לעקוב אחרי ההתרחשויות ולהבין בקריאה ראשונה מה קורה, במיוחד בפאנלים הקטנים.
מה שכן, בכל הסצינות של הלחימה והכפולות הבומבסטיות- אלכס רוס נותן בראש ואז זה באמת משתלם.
חשוב לציין שיש לי את גרסאת ה-ABSOLUTE Kingdome Come, אז אני מניח שהעמודים הגדולים רק העצימו את מה שתיארתי.

לסיכום, הייתי אומר שאלכס רוס הוא אמן מטורף ויוצא-דופן, אבל אני הייתי מעדיף הרבה יותר לראות את האמנות שלו על פוסטרים ושערים, מאשר בעמודי קומיקס.
מה דעתכם?

spidey 82

New member
בעד עטיפות ופין-אפים.

נגד אמנות פנימית.
&nbsp
כנראה רוס מבין זאת בעצמו (או שהוא סתם עצלן) כי בעשר השנים האחרונות כמעט ולא יצר קומיקס במו ידיו, למעט כתיבה\עלילה (Justice ו-Project Superpowers; את האמנות של Justice הוא עשה על עפרונותיו של דאג בריית'ווייט.)

mulon1984

New member
אתם לא מבינים כלום

אמן מעולה. גם בפנים, גם בחוץ, גם בכל מקום.
מצידי שיצייר גם את הספר טלפונים של איזור דרום והשפלה - אני קונה.

Gul the Great

New member
אני עם מולון. (כמעט) כל מה שרוס מצייר אני אקנה.

הוא מדהים.
גם לי זה קוטע את הסיפור, שזה החסרון היחידי, אבל זה לגמרי שווה את זה.

למעלה