אללי!!!!
הבצק שמרים לא תופח!! מה עושים???

alonaski

New member
אללי!!!!
הבצק שמרים לא תופח!! מה עושים???

ניסיתי להכין בצק לעוגת שמרים קינמון (שבלולי קינמון). שמתי 4 כוסות קמח, 11 גר' שמרים אינסטנט, סוכר, קצת מלח 300 גר' חמאה (!!!) ולא תופח!


מה עושים? יש אפשרות לתקן ? זורקים הבצק לפח??? משתמשים למשהו אחר???

אשמח לכל טיפ ולכל עצה!!!
 

CallMeCavanaugh

New member
מה עם נוזלים?

ובעיקרון 11 גרם שמרים נשמע לי מעט מדי לכמות הזאת.

מתי הכנת את הבצק? איפה שמת אותו להתפחה? 300 גרם חמאה לא נשמע יותר מדי (זה כמה שאני שם במתכון בצק השמרים שלי, שנועד לארבע עוגות), אבל בצק שומני תופח לאט יותר.
 

bali

New member
מנהל
את בטוחה שהשמרים תקינים?

אם כן, יש לקחת בחשבון שבצק עשיר בשומן תופח לאט.

11 גרם שמרים יבשים על 4 כוסות קמח זה בסדר, 4 כוסות זה בערך חצי קילו קמח.
קצת חסרים גם לי נוזלים בבצק אלא אם שמת נוזלים ושכחת לכתוב.

הייתי משאירה להתפחה במקרר עד הבוקר ורואה. אם הבצק תפח, אפילו לא הכפיל נפח אבל תפח, הייתי מנסה להשתמש בו בכל זאת.
להוציא מהמקרר לשעה שיתחמם קצת, לשה ומעצבת לשבלולים, מחממת תנור לטמפ' הכי נמוכה ומכבה ומכניסה להתפחה לחצי שעה ורואה אם השבלולים תופחים. אם כן, מורחת ביצה טרופה ואופה כרגיל.

במקרה הכי גרוע הם יצאו קצת יותר יבשים מהרגיל, ואז כדאי להבריש בסירופ ממים וסוכר או חלב וסוכר מייד כשהם יוצאים מהתנור.
 

alonaski

New member
תודה לשניכם, המשך: השמרים תקינים.

זה שמרי אינסטנט שאני עובדת איתם תמיד. בשוטף.
מיים הוספתי שליש כוס.
הבצק עכשיו אחרי לילה במקרר תפח בערך 30% לא יותר.

לנסות להתפיח אותו בסביבה חמימה עכשיו? חוששת שהחמאה תתקלקל...
- לא?
 

bali

New member
מנהל
כמו שאמרתי, לתת לו קצת מחוץ למקרר

לעצב ולהתפיח בתנור מחומם מעט ומכובה. לא יעשה שום דבר רע לחמאה.
 

alonaski

New member
טוב להלן התוצאות:

הבצק תפח. הכנתי שושנים, העוגה הייתה מוכנה תוך רבע שעה במקום 40-50 דקות...
מוזר, לא?...
העוגה מתבוססת בחמאתה להחריד!!! כמות חמאה מטורפת, לא??...
ובכל מקרה, זה עצה סיימתי לזלול 3 שושנים חמים!!!!!!


וזה טעים מאוד!!!


למישהו יש הסבר איך קרה שהעוגה נאפתה תוך 1/3 זמן מהמתוכנן?
 
למעלה