את בטוחה שהשמרים תקינים?
אם כן, יש לקחת בחשבון שבצק עשיר בשומן תופח לאט.
11 גרם שמרים יבשים על 4 כוסות קמח זה בסדר, 4 כוסות זה בערך חצי קילו קמח.
קצת חסרים גם לי נוזלים בבצק אלא אם שמת נוזלים ושכחת לכתוב.
הייתי משאירה להתפחה במקרר עד הבוקר ורואה. אם הבצק תפח, אפילו לא הכפיל נפח אבל תפח, הייתי מנסה להשתמש בו בכל זאת.
להוציא מהמקרר לשעה שיתחמם קצת, לשה ומעצבת לשבלולים, מחממת תנור לטמפ' הכי נמוכה ומכבה ומכניסה להתפחה לחצי שעה ורואה אם השבלולים תופחים. אם כן, מורחת ביצה טרופה ואופה כרגיל.
במקרה הכי גרוע הם יצאו קצת יותר יבשים מהרגיל, ואז כדאי להבריש בסירופ ממים וסוכר או חלב וסוכר מייד כשהם יוצאים מהתנור.