"אלעד ירד אל הירדן"

assafta

New member
"אלעד ירד אל הירדן"

האם השיר נכתב לזכרו של מישהו? גונבה שמועה כזו לאזניי. אם כן, מי היה אותו אלעד ומה עלה בגורלו? דווקא זה שיר מאוד אופטימי ולכן קשה לי המחשבה שהוא נכתב לזכר מישהו...
 

tiramisu1

New member
הסבר מתוך הספר "שיר לדרך".

"ספטמבר 1970. מאבקים בין ירדנים לפלשתינים גורמים להעלאת המתח גם מעברו המערבי של הירדן, אירועי "ספטמבר השחור" גוררים גיוס מילואים גם בישראל, ובמסגרתו מגוייסים גם האמנים. אברהם זיגמן, שאת שירותו הסדיר עשה בלהקה צבאית, גויס גם הוא והוצב בלהקה מאולתרת יחד עם שייקה אופיר. זיגמן הכיר את אופיר מפגישות קודמות וידע שבנו, אלעד, משרת בצבא והוצב באזור המתיחות. אברהם זיגמן: 'אחרי טפיחות הכתף והחיבוקים אני שואל את שייקה אופיר, 'ואיפה אלעד?' עונה אופיר:'אלעד ירד אל הירדן'. זה הדליק בי את השיר כולו, מתוודה זיגמן". נחמד, לא ?
 

lexigali

New member
אני זוכרת את אברהם זיגמן

מספר זאת בעצמו במילים יותר שוות ושובות: הוא סיפר שהוא שאל את שייקה "ומה שלום הבן?" ענה לו שייקה" "אלעד ירד אל הירדן".
 

רוסטו

New member
ודודו זכאי אימת את הסיפור

בתכנית "שלא יגמר לעולם" שהוקדשה לו ברשת ג' לפני כמה שנים. הוא רק צין ששיקה אופיר ענה "לי-רדן" במילעיל ושהמון אנשים ניגשים אליו (אל דודו זכאי) ומספרים לו כי החליטו לקרוא לבנם בשם אלעד בעקבות השיר. גם לי יש נגיעה אישית קטנה לשיר הזה, נדמה לי שכבר סיפרתי אותה כאן. לבנון 1996, יום שישי אחה"צ. אנחנו צוות טנק שחוזר מגורז ומסיח משמן מהטיפול בטנק למוצב לנוח קצת לפני עוד לילה של מארב. במוצב הכל רגיל, בלבנון אין שישי אין שבת ואין כיפור- אותו דבר כל השנה כל יום. ממש שכחנו שיום שישי היום. ואז הטבח במטבח פתח את הרדיו ו"אלעד ירד אל הירדן" השתפך לו ברחבי המוצב הצופה אל עבר בקעת הג'רמק והעיירה נבטייה ופתאום זה הלם בנו- יום שישי היום! וזה הזמן של השירים העבריים ברדיו. באותו רגע כל כך התגעגעתי לאווירה אמיתית של יום שישי בארץ. מאז כל פעם שאני שומע את השיר הזה, אני נזכר באותו יום שישי במוצב. ואם יש משהו שמסמל בעיני את מה שנקרא "שירים עבריים" זה השיר הזה.
 

lexigali

New member
סיפור יפה.

ואילו אותי מעצבן שהשיר הנפלא הזה מזוהה יותר מכל עם דודו זכאי ולא עם פיקוד דרום ששרו אותו במקור (נדמה לי). דודו זמר נהדר, אבל ממש ממש ממש אי אפשר להשוות את העיבוד ובכלל את הביצוע למקור.
 
נכון זה סיפור מאוד יפה

אני מזדהה איתו עם הסיפור כי אני גם הייתי פקידה פלוגתית במוצב ליד לבנון (ליד הר דֹב "טוּלִיפ" מי שמכיר) אז גם אז לא היו שבתות לא חגים ובטח ובטח לא כיפור, והשירים האלה תמיד היו בתוך המוצב השירים היפים. אחחחח איזה תקופה מהממת. ובדרך כלל כמו שאת מכירה אותי, אני תמיד אוהבת את המקור האמת שהמקור מאוד מאוד יפה, אבל תודי שדודו זכאי שר אותו פשוט נפלא דרך אגב, מי זאת הזמרת בפיקוד דרום ששרה את זה ?
 

lexigali

New member
אביבה אבידן, אם אני זוכרת

נכון את מה שקולי אמר לי (אם תעשי חיפוש קצר כאן, תמצאי שרשור נוסף על השיר, ובתוכו גם השאלה הזאת שלי
).
 
אז גם אותה אפשר להכניס

לרשימת המלטפים לא
את יודעת על איזה עוד זמרת הרגע אני חושבת על הבלונדינית מהסרט "הלהקה" (יפה = יפצ'ו) גם לה היה קול מאוד מאוד מלטף ונעים.
 

קוליפון

New member
את הבית השני ביצעה ברייני ויינשטוק.

השיר בוצע בתכנית "מדרום תפתח הטובה" של להקת פיקוד הדרום, שהועלתה בשנת 1972.
 

dashbel

New member
אלעד הוא בנו של שייקה אופיר

איש הרדיו, אברהם זיגמן, כתב את השיר בהשראת פגישה עם שייקה אופיר שסיפר לו כי בנו, אלעד, נסע לטיול בבקעת הירדן.
 
../images/Emo45.gifהיי לא ידעתי

כל הכבוד על האינפורמציה באמת אני מאוד אוהבת את השיר הזה במיוחד ששר אותו דודו זכאי הגדול מכולם. אז מה אלעד הוא בנו של שייקה אופיר? מי חשב על זה? אני חשבתי שזה שיר ששייך לכינרת, וגם הייתי בטוחה שאלעד הוא מקום באיזור בכנרת וחיפשתי ב"מדריך ישראל החדש" ובעוד כמה מקומות (סתם עניין אותי איפה זה) וכמובן שלא מצאתי... בגלל זה לא הבנתי מאיפה הוא בא השם הזה. אלעד היחיד שיש הוא באזור ראש העין. תודה.
 
למעלה