אלעל351

g i l g

New member
אלעל351

תמונה שצילמתי מהקוקפיט בטיסת אלעל 351 לברלין שנפיילד בסוכות.. המטוס הוא 767-27E 4X-EAE ואם יהיה ביקוש אני יעלה את שאר התמונות. אגב..עוד שלושה שבועות אני על ארקיע 745 בדרך לשארל דה גול. בתמונה אנחנו בFL380 בערך בFIR של בוקרשט..סה"כ נשארתי שם בערך מTOMBI ועד הBLOCK בגייט 54 בשיינפלד.

g i l g

New member
משום מה..

אני לא מצליח לעלות קישור נורמלי אז הנה http://www.jetphotos.net/images/1/16.JPG.93514.jpg

ערן שחר

New member
מה עושים 2 המפסקים שמכוסים

במכסים אדומים אני רואה אותם בהרבה קוקפיטים

ramimz

New member
ברשותך אני אנסה לעזור לך.

נועם04

New member
אופס לא שמתי לב לפורום

מפסקים שמוגנים בגארד (אדום או שחור) מעידים על מפסק שברצוננו להיות בטוחים שהוא סגור או פתוח (תלוי איך החיוט מחובר) ושינוי מצבו מצריך את מלוא תשומת הלב של המפעיל ןכך מונע הפעלת מפסק בטעות. המספקים הנ"ל STAB TRIM CUTOFF מפסיקים את הפעלת מקזזי הגובה בצורה הידראולית דבר שיכול להיגרם מתקלה זו או אחרת.

ERJ PILOT

New member
pitch trim runaway

המפסקים האלו אמורים לעזור במקרה שהקיזוז רץ באופן עצמאי ואיין אפשרות לעצור אותו, בד"כ ברוב המטוסים המודרנים יש שני ערוצים: ראשוני ומשני.

נועם04

New member
במטוסי בואינג יש שלושה ערוצים

ואפשרות הפעלה חשמלית של STABLIZER או ידנית (תלוי בדגם). דרך אגב ב ERJ המקזז הוא חלק מה ELEVATOR או כל המייצב כמו בבואינג

ERJ PILOT

New member
המקזז ב-ERJ הוא:

Pitch trim is accomplished by an electrically-actuated movable horizontal stabilizer. הוא ורק הוא זז, איין שום שליטה בקיזוז על ה-ELEVATOR שני דברים נפרדים לחלוטין. אתה מבלבל את עצמך עם מה שכתבת המקזז הוא לא חלק מה-ELEVATOR

נועם04

New member
צודק הפוך הELEVATOR הוא חלק

מה STABLIZAR שכולו זז בעקבות הELEVATOR אך בתנועה הפוכה.

ERJ PILOT

New member
../images/Emo8.gifWICH ONE?

There are 2: Servo Tabs and Spring TABS Servo Tabs: outer tabs on the elevator, they move proportionally oppsite the elevator, they will move at any airspeed Spring Tabs: they are the inner tab on the elevator,and they move opposite to the elevator but proportional to the control column force applied, like a fine tune assist, they are moving only in very high speed, where the aerodynamic load is great, its just an aid to control the elevator. מצטער על האנגלית, אבל איין לי מושג אייך להסביר את זה בעברית, ואני גם לא כ"כ רוצה

למעלה