אלף ואחד מיתות לבוגד.

Justin Angel

New member
אלף ואחד מיתות לבוגד.

אלף ואחד קללות על ראשו של האדם בעל הכוח שניצל אותו כך. אדם טיפש המועל באמון באמא אדמה ומחסל יצורים תמימים כאלו על פני האדמה. אלף מיתות באלף צורות שונות יהיו גמולו. טאראניס, הורד את ברקך ומחה את הבוגד מעל העולם. מנאנאן, הרם את הים והטבע את המועל וכל מפעלו. קרוננוס, הקם את היער עליו ושבור רוחו והרוס עבודותיו. מי שניתן לו כוח כזה על העולם ומועל בו בצורה כה מרושעת וזדונית - אלף מיתות לו.

מוהר

New member
כן

אבל אני עדין ממתינה להתנערות הגדולה... האחת שתשאיר כל כך מעט מזיקים, שהיא תוכל להצליח להשתקם. רק מקווה שלא נחנוק אותה קודם...

Wing Chan

New member
ואני גם מקווה שאותה גאיה לא

תתנער באופן כלכך עוצמתי שגם כאלה שלא מזיקים וללא כוונה כזו ימותו. :\

מוהר

New member
אין סיכוי ../images/Emo4.gif

מה שכן, אלו מאיתנו שמשתדלים להזיק פחות היום, ולשמר מעט את דרכי העבר, בהם הזקנו פחות. נראה כי לאלו יהיה קל יותר להסתדר. אבל מה אני יוצאת בחזיונות גוג ומגוג לוואי ועולמנו יתאזן מעט, וניתן לה להשתקם בשלווה. קדימה לצמצום ילודה
ולפיתוחים מדעיים אקולוגים
ולחיים יותר תומכים וטובים
רק טוב מוהר

מה זאת אומרת "אין סיכוי"?

לטבע, לגאיה, לא אכפת כל כך מי כן ומי לא. דווקא אזורים רבים שנפגעו הם אזורים שסביר להניח שהאנשים שם הם דווקא מהפחות מזיקים לגאיה. רובן מדינות עולם שלישי, והרבה מאוד מהתושבים שנפגעו הם תושבי הכפרים - שגם כך חיים קרוב יותר לאדמה ממה שרובנו בכלל מסוגלים. גאיה לא מנהלת רשימות של "מי טוב" ו"מי רע". היא גם לא מענישה. רק אנחנו חושבים שזה עונש. התפיסה כאילו יש איזה אל שעושה רשימות של מי טוב ומי רע, מעניש את הרעים ומתגמל את הטובים, היא תפיסה יהודית-נוצרית (ומוסלמית) מובהקת. טוב יהיה לנו, בתור פוליתיאיסטים, לשכוח ממנה בשיח שלנו.

מוהר

New member
זו בדיוק הכוונה שלי באין סיכוי

אין סיכוי שהיא תתחיל לברור :)

Wing Chan

New member
רוב המקומות שנפגעו

הם דווקא מקומות שמרבית התושבים שם אינם מזיקים יותר מדי אלא יותר שומרים על כדור הארץ וחיים בשלווה איתו מכול "פעיל טבע" מערבי אחר. אני לא מתייחס כרגע לארה"ב (וגם שם, מסכנים. כול שני וחמישי יש איזה סופה.) אה, ולמען הסר ספק, אני לא ממש מאמין בגאיה.

מוהר

New member
זה בסדר - אני לא מאמינה באלים

אני מאמינה בגאיה כמערכת מדהימה, קצת כמו גוף אחד ענק. ואנו, סוג של סרטן - תא שיצא מכלל שליטה. איני מאמינה שיש לה מודעות מהסוג שלנו, שהיא "משחקת פינגפונג עם הירח והשמש" אבל כן שיש לה את דרכיה, וכאשר קילקלנו אותן אנו פוגעים בה, וזה יפגע בחזרה בנו...

מוהר

New member
זה כמסתבר, הזמן לומר שלום ../images/Emo140.gif

אני מוהר - אלה סמויה כבר יותר משנתיים אין לי אמונה מוגדרת אבל במה שיש נמצאים יסודות שאמנים והתבוננות והערצת הטבע כמו שאני מכירה אותם יותר נכון לומר שאין לי אמונה יש לי דרך חיים ואמונה במה שנכון לכלול בה. ובנתים, שהיה לכולנו רק טוב יום מקסים

Justin Angel

New member
שלום שלום

כל מי שמשתמש במילים "הערצת הטבע", "אלה" ו-"רצח המוני" הוא בן-אדם כלבבי

מוהר

New member
../images/Emo13.gif

זה בסדר, אלה כמו העץ זה השם שהורי נתנו לי ותמיד אשמח להיות בן אדם כלבבך

Wing Chan

New member
למה את מתכוונת כשאת אומרת

הערצת הטבע? אני גם מכבד ושומר על הטבע, אבל עד גבול מסויים. אני לא שואל מתוך ציניות או מתוך כוונת לעג (אם זה נשמע ככה), אני רציני לגמרי. אני לא אפסיק לקרוא מאמרים וספרים מכיוון שהנייר שעליו מודפסות המילים היה פעם חלק מעץ. אם אני אנהג ואראה עורב\חתול\ציפור\כלב\מה-שלא-יהיה על הכביש שלא שם לב אליי מתקדם אליו במהירות (מה שלא קורה בדר"כ, אבל היו מקרים), אני לא אעצור בכדי שהוא ירד מהכביש מכיוון שהמכונית שמאחורי תיכנס בי. אשמח להסבר על הנקודת מבט שלך בעיניין.
עמר

מוהר

New member
הכוונה

לכבד, לאהוב, להתבונן, לנסות להבין ולדעת - לדעת שהוא יודע ואני לא. גם אצלי ישנם הגבולות שנובעים מצורת חיי, חיים עירונים בדירה. לצערי מאוד רחוק מהטבע. ועדין אני משתדלת לשמור עליו בדרכים הקטנות שלי. מיחזור, צימצום בצריכת חומרים לא מתכלים, נקיונות יזומים של הטבע הקרוב, שימוש באופנים לנסיעות קצרות במקום ברכב, סיוע לצמחים וחיות שונות (מחמד כ - בר) עפ' יכולתי, אימוץ מדיניות של ראשית לא לפגוע, או ביתר דיוק, צימצום הפגיעה, בחיות, באנשים, אפילו בצמחים. אחת מהבחירות הראשונות והקשות שעשיתי בתחום היתה ההחלטה לעבור לצמחונות. את ההשפעה קיבלתי כמידע מאבי, שסיפר על אותם נזירים שנמנעים אפילו מהרג נמלה... הסתבר לי שלא לפגוע בחיות ושמירה על כוחה של גאיה הולכים ביחד, תעשית הבשר פוגעת בכדור הארץ בצורה קשה מאוד... בנוסף אני נעזרת במגע ביני לבין גאיה וילדיה כדי "להטעין מצברים" - טיולים, ים, רכיבה, לינה תחת הכוכבים ומונולוגים ארוכים ביני לבין לונה (
) בלילות משונים. לבדוק מה מצבה של לונה בלילה, ליילל עם התנים בלילות לנשום אותה ולהודות על כך שאני מסוגלת, שחיי המודרנים מאפשרים לי לעשות זאת בנוחות ועדין לשמור על בריאותי. איני יודעת אם לפני 300 שנה הייתי יכולה לשמור על צמחונות לדוגמה אבל בטוח שאז אכילת חיות היתה פוגעת הרבה פחות... חיוכים אני

hagakora

New member
אני מציע פעולת תגמול נגד חברת החשמל

נבוא לחדרה, ונכרות להם את הערובות, תחת התירוץ שזה: "מעכיר את השמיים" מי איתי?

ארובות.

אבל זה לא ממש משנה. ברגע שתנסה את זה, לא תהיה כל כך בעולם שלנו. אתה יודע, כמובן, שהאבטחה של חברת חשמל יכולה לבייש את האבטחה של חלק מהבסיסים הסודיים של צה"ל?

graciella

New member
יש מה לעשות

אנשים יקרים אם באמת חשוב לכם ורוצים לעשות במקום בירבורים ישנם אגודות ותנועות רבות בארץ אשר פועלות נגד מוסדות כגון חב' החשמל אשר נרתמות למאבק לשימור אוצות הטבע ובעלי החיים http://www.anonymous.org.il/ http://www.meshanim.com/ http://www.free.org.il http://www.isav.org.il/

למעלה