אלף שאלות וים של כאב ראש

הצועני 1

New member
אלף שאלות וים של כאב ראש

שלום לאנשי הפרום אז ככה נרשמתי לחדר כושר של רשת די מוכרת ואני לא ממש שלם עם ההחלטה של ההרשמה היות ויש לי הרגשה שמנסים לעשות עלי קופה בלי שום הסברים, בלי שום התנסויות ואני כולה יש לי רצון להיפרד מ- X ק"ג עודפים עד פברואר. אז ככה יש לי מס שאלות ואולי אני אגלה או את מה שחשבתי או משהו אחר 1. האם מאמן פרטי טוב יותר ממאמן בחדר כושר? 2. האם יש מאמנים שמשלבים שיטות אימון שונות? 3. האם יש מאמנים שמשלבים תזונה בשיטת עבודה שלהם? 4. מה יותר אפקטיבי אימון כושר עם מאמן פרטי או אימון בחדר כושר? 5. האם המכשירים שפזורים בגינות השונות זההים באפקטיביות שלהם לאלה המצויים בחדר כושר? טוב אני חושב שמיציתי תודה לעונים

oridoron77

New member
שלום לך

1. מאמן אישי נותן אימון איכותי יותר עקב תשומת לב אישית. ברגע שמאמן רכש הכשרות נוספות (כמו יציבה למשל), הוא יכול להתאים תרגילים מאוד מסויימים שתאימו למתאמן הספציפי. דבר שאין באפשרותו לעשות כמעט בתוכנית אימון רגילה. המעקב אחר המתאמן יותר דומינטי, מאפשר תיקון טעויות מהיר יותר, ועקב כך גם השיפור בעקבות האימון דומיננטי יותר. 2. כן. 3. ישנם כללים מסויימים שמאוד רצוי להסביר למתאמנים, ואני בתור מאמן גם מלמד את המתאמנים שלי. לתפריט אישי, צריך להתייעץ עם תזונאי\ת (בעדיפות לתזונאי\ת ספורט). 4. עם שניהם נעשים בחדר הכושר, אז עם מאמן בכמעט הרוב המוחלט של המקרים. 5. לא, מה שגם המטרה היא להתקדם אל עבר התרגילים החופשים, ולעזוב בצורה מסויימת את המכונות. בהצלחה אורי

M i n d e r

New member
אימון כושר אישי לעומת חדר כושר

לגבי מאמן כושר אישי , לטעמי אימון כושר אישי הוא יותר אפקטיבי מאימון בחדר כושר, ונותן לך מסגרת לאימונים כדי שתוכל להתמיד , ואם המאמן שלך הוא מאמן טוב אז הוא יכול לבנות עבורך אימונים בצורה מותאמת אישית ולגוון. כיום יש הרבה מאד שיטות של אימון שונות [יוגה,צ'י קונג,פילאטיס] שתומכות באימון בחדר כושר , ולדעתי אימון בחדר כושר בלבד ללא התייחסות לפרמטרים אחרים של גמישות,יציבה,שיווי משקל,תנועה יכולים לגרום לנזק ברמה מתמשכת. בתור מאמן אישי , נתקלתי כבר במתאמנים שרק עובדים על חיזוק שרירים וכמעט לא מתייחסים לפרמטרים אחרים של אימון גופני , והם אמנם נראים חזקים , אך הם כבדים ומתוחים עם שרירים מקוצרים ולעיתים גם עם בעיות גופניות אחרות שמצטברות בעקבות אימון לא נכון. לגבי תזונה , אני מניח שישנם מאמני כושר אישיים בעלי רקע בתזונה , צריך לבדוק שלא מדובר בקורס קצר אלא בתוכנית לימוד שהיא מקיפה. המכשירים שפזורים בגינות השונות כמובן שלא זהים , הם עובדים רק על משקל הגוף שלך , ועדיין לדעתי צריך לדעת איך להתאמן על מנת להתאמן עם המכשירים האלה. אור , מאמן כושר אישי בסטודיו כושר אישי בר-אור בצפון תל אביב [email protected]

Itay Ziv

New member
מספר תשובות

שלום, עד פברואר ניתן להפחית במשקל לפחות עד 15 ק"ג וכן גם באחוזי השומן בצורה טובה ללא פגיעה רבה במסת הגוף הרזה – קרי מסת השריר. כל זאת אם התפריט מאוזן ובמקביל מבצעים אימונים מתאימים – אירוביים ואנאירוביים. מדריך חדר כושר עשוי להיות יותר טוב ממדריך פרטי ולהיפך. מה שחשוב הנו הרמה המקצועית של המדריך. ישנם במקרים מסוימים מדריכים מעולים שעובדים במשמרות בחדר הכושר ולא מדריכים אישית. חשוב לקבל המלצות ולבדוק מול מתאמנים אחרים שהשיגו תוצאות. מדריך מצוין, עלותו גבוהה יחסית והנה לפחות 170- 200 ₪ לאימון (ישנם גם מדריכים הגובים – בצדק 300-250 ₪). מדריך מעולה יבנה תוכנית המתאימה בדיוק למטרות והנו בעל ידע נרחב ויודע לטפל בבעיות שונות מה שמדריך ממוצע 'מן השורה' לא מסוגל. מדריכים טובים משלבים שיטות אימון שונות והאימון לא משעמם. כמו כן ההתקדמות הנה עקבית והדרך להשגת המטרות שהוצבו – קצרה. לעומת זאת מדריכים לא מקצועיים במיוחד יש רבבות. אזי משך הזמן להגעת המטרה (אם בכלל) עלול להיות ממושך במיוחד. הנחיות לתזונה בקווים כלליים מדריך טוב מסוגל לתת. תפריט מסודר – מומלץ שאיש מקצוע יעשה זאת. אפקטיביות האימון – אימון עם מדריך כושר אישי הנו במרבית המקרים יעיל ואפקטיבי יותר. במידה וניתן מומלץ מאוד לעשות כך. חשוב לציין שבחלק ממועדוני הכושר רמת השירות לא גבוהה בלשון המעטה. אזי, מתאמן פלוני עשוי להתאמן שנים ולא לקבל במהלך התקופה תוכנית אימונים מסודרת. אלא אם כן ישכור שירותיו של מדריך כושר אישי. במועדוני כושר מסוימים בהם תודעת השירות גבוהה מקבלים תוכניות מסודרות ואף דואגים שהמתאמנים יפקדו את המועדון לאחר חודש לשם החלפת תוכנית האימונים. ברם, במהלך האימונים ניתנים פידבקים החשובים במיוחד על מנת להגביר את אפקטיביות האימון. אימונים בפארק – ניתן לבצע אימון כוח בפארק. הבעייתיות הנה שמתאמן 'מן השורה' יתקשה להשיג מטרות אימון שכיחות באמצעות אימון זה. העומס נמוך מדי וללא הדרכה של איש מקצוע לאחר מספר אימונים דרגת הקושי אינה גבוהה דיה ולא תחול התקדמות ממשית. במידה ומוסיפים אביזרים פשוטים כמו גומייה או רצועות TRX ניתן לשדרג את האימון באופן ממשי ולהשתפר. זאת מומלץ לבצע עם איש מקצוע ולא לבד. לפיכך, האפקטיביות של אימונים בחדר הכושר גבוהה מהותית לעומת אימון המתבצע בפארק. בהצלחה! איתי

למעלה