אלפא , בטא , גאמה ^^

MegaMango

New member
אלפא , בטא , גאמה ^^

הייתי אתמול בממבחנים לגאמה. זה היה מורכב משלושה חלקים . הראשון אמריקאי בכמה תחומים במחשבים, השני תכנותי בפסקל\C והשלישי לא מעניין(שאלון 300. איזה כאב ראש חטפתי באמצע של זה =.= ) שאלתי מישהו שנבחן לפני והבנתי שהשאלות לא השתנו. יש כאן עוד אנשים שנבחנו ויודעים על כך שהמבחנים תמיד זהים? ..לא כל כך הוגן שלא משנים את השאלות בכל פעם. היה מישהו איתי שכבר ידע עליהן! בסך הכל השאלות התכנותיות לא היו כל כך קשות(5 שאלות בדרגת קושי עולה) כשהקשה ביותר הייתה ליצור פונ' רקורסיבית שמקבלת מערך , גודל המערך ומספר כאשר במערך כל תא מייצג משקולת. המטרה היא לגלות האם ניתן לייצג בעזרת המשקולות את המס' שקיבלת(משקולת יכולה להיות בצד אחד של המאזניים, בצד השני, או שמתעלמים ממנה) . לדוג', אם קיבלנו מערך שמכיל בו את המשקולות 1 ו-6 , יכולנו לייצג איתן את 1, 6, 5 ו-7. כן. זו השאלה הכי קשה שם. בכל זאת...מבין האנשים שדיברתי איתם , כל אלה שהידע שלהם נבע מהלימודים בתיכון בלבד הצליחו לפתור בממוצע 0.4 שאלות מתוך ה-5. אולי פחות. אני לא יודע אם זה בגלל שהרמה בתיכון כל כך נמוכה או שפשוט הנערים שדיברתי איתם לא היו חזקים בתחום. אחרי שעשיתי את המבחן האמריקאי פתאום עלה בי חשק להתחיל ללמוד יותר על מחשבים O.O מישהו מכיר את ההרגשה הזו? P: בכל מקרה, הנקודה של ההודעה הזו..אין נקודה D: טוב נו...רק כדי שההודעה הזו לא תישאר חסרת - תגובות , אני אאתגר אתכם לפתור את שאלה 5. אבל רק לתלמידי התיכון שבפורום ^^

The Albatross

New member
אני לא בטוח שהבנתי,

נגיד שיש משקולות של 8, 5, 1. האם אפשר לייצג בעזרתן את המספר 2? (8-5-1).

ron369

New member
ולמה אי אפשר לפתור את זה בזמן פול'?

אני חושב שזו בעיה NPC, כך שכל העולם לא יודע (כנראה) אם אפשר או אי אפשר לפתור אותה בזמן פולינומיאלי. אבל זה בהחלט נשמע כמו שאלה שרוב האנשים היו מנסים לפתור בזמן פולינומיאלי...(ממש במקרה אני חושב ששמעתי עליה) בכל מקרה, אתה לא חושב שכדאי למחוק את השרשור הזה? הרי מדובר בשאלות ש, ככל הנראה, לא משתנות. ומילא לספר לחברים על השאלות (גם "אסור"), אבל לכתוב על כך בפורום שפתוח לקהל הרחב?

the new L

New member
נו באמת

שיכתוב כמה שבא לו. זכותו המלאה ואם זה לא נראה לצבא - בעיה שלהם.

gil levi

New member
בסופו של דבר,

זה פוגע במי שלא קרא את השרשור הזה בפורום וזה לא הוגן.

ron369

New member
אני חושב שכן, בערך

שים לב שכל משקולת או "מוסיפה", או "מורידה". כך שזה שקול לבעיה די "קרובה" (מבחינת רדוקציה, שהיא יחסית פשוטה, אבל לא לגמרי טריוויאלית), אם אני לא טועה.

גיל14

New member
פשוט הוסף לקבוצה את המשקולות במינוס

וקיבלת סכום חלקי. עם מעריך גדול פי 2.

ron369

New member
להיפך, הרדוקציה צריכה להיות הפוכה

הדגש|בעזרת בעיית המשקולת, אתה צריך לפתור את בעיית הסכום החלקי. אז תנסה לחשוב על זה הפוך. (אם אני לא טועה.)

indef

New member
סתם ד"א

זה גאמא, עם א'. ואם אתה מתלונן על זה שהשאלות מפורסמות ואנשים מגיעים כשהם כבר יודעים אותן אז למה גם אתה מפרסם אותן...?

MegaMango

New member
נתתי רק שאלה אחת קלה P:

בסך הכל מי שבאמת חזק במחשבים לא יסתבך . מי שחלש יותר אולי יעבור את המיון הראשוני אבל בראיון יעלו עליו שהוא נוכל קטן. אני די בטוח שמשנים את השאלון כל שנה (אבל במשך אותה שנה השאלון נשאר זהה) בגלל אופי השאלות שמדברות על נושאים די עדכניים.. אז כנראה שבמבחן הבא או זה שאחריו זה כבר יהיה חסר משמעות. בכל זאת, לא צריכים להשתמש באותו מבחן אפילו פעמיים בגלל אנשים כמוני שעוזרים ללא ראויים D: ניא... מה כבר יקרה אם לגולשי הפורום הזה יהיה יתרון קטן ? P: אולי באמת לא הייתי צריך לפרסם את השאלה.. גם אני חשבתי שגאמה זה עם א' אבל בבילון אומר שזה עם ה'. בבילון יודע הכל! ולגבי השאלה שנתתי...זמן הריצה הוא שלוש בחזקת אורך המערך אבל לא מבקשים פיתרון יעיל כי בסך הכל חייבים לבדוק את כל הצירופים.

sagima

New member
אל תדאג

אתה יכול לפרסם את השאלות האלה כמה שבא לך, זה לא באמת יעזור למשהו להתקבל. מי שבודק את המבחן רואה אם מי שכתב אותו מבין משהו מהחיים שלו או לא. בקשר ליעילות, עדיף לכתוב פיתרון לא נכון שמאחוריו יש רעיון לפיתרון יעיל יותר, מאשר פיתרון נכון ולא יעיל (את האמת גם זה רק חצי נכון, כי זה מאוד תלוי במי שבודק את המבחן). והמבחנים האלה לא משתנים שנים על גבי שנים (פשוט אין צורך), המבחן שאני עשיתי היה אותו דבר במשך איזה 4-5 שנים...

the new L

New member
אנחנו מודעים לבעיה

כתור אחד שהיה חלק מהמערכת אני יכול להגיד לך שהבעיה שהמבחנים לא משתנים ידועה. אני רבתי איתם על זה, אבל הם לא היו מוכנים להשקיע זמן בלכתוב עוד מבחנים. וזה גאמא עם א'. גאמה עם ה' זאת אולי מילה, אבל גאמא זה ראשי תיבות.

it4chi

New member
תיקון

גם אנחנו מנקים אסלות. לפחות ככה שמעתי. ;)

למעלה