אלפחורס - מלכת העוגיות

טאKילה

New member
אלפחורס - מלכת העוגיות


אלפחורס -
מתכון של קרין גורן



חומרים


200 גרם חמאה רכה
200 גרם אבקת סוכר (2 שקיות)
3 חלמונים
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
200 גרם קורנפלור (1/2 1 כוסות, פחות כף)
200 גרם קמח (1/2 1 כוסות, פחות כף)
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה


למלית:
ריבת חלב


לציפוי:
קוקוס


אופן ההכנה


מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים ומעבדים, עד שהתערובת אחידה.
מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד לבצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים לעיגולים בקוטר 5 ס"מ.
מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגיה ריקה, ליצירת סנדוויץ'. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
מגלגלים את העוגיות בקוקוס.



בתמונה
אלפחורס שאפיתי(-:
 

mamarei

New member
נראים מקצועיים!

אני אישית לא אוהבת ריבת חלב (בין מגרעותיי הרבות - לא אוהבת גם חלבה, טחינה, עוגות גבינה, אגוזים בתוך עוגות ועוד ועוד...) אז הייתי מכינה עם ממרח שוקולד ומחסלת...
 

טאKילה

New member
כל מה שציינת כלא אוהבת...

אלה, בדיוק אלה הטעמים שאני כל כך אוהבת(-:

הם נראים מקצועיים אבל הם ביתיים לגמרי.

תודה
 

mamarei

New member
אני יודעת שאני משונה

אבל יש לזה יתרון - אני יכולה להכין דברים מלאים חלווה, גבינה וכל השטויות האלה ואני לא אשמין!
 

mamarei

New member
לא ניסיתי בעצמי אבל לדעתי כן

כמו שדודה שלי היתה אומרת - "פעם לא היה מיקסר"... :)
הדברים שכן לדעתי דורשים מיקסר הם כאלה שמצריכים לישה ארוכה או הקצפה (גם זה אפשר לעשות ידנית אבל זה הרבה יותר מאמץ ועדיף במיקסר)
 

mmw2008

New member
אני הכנתי במיקסר ידני וזה היה קצת מפרך

אבל בסוף התוצאה יצאה טובה.
אני חושבת שאולי כן צריך את המיקסר במידה מסויימת מכיוון שעיבוד ידני בלי מיקסר לא ייתן תערובת אוורירית.
 
למעלה