אלפי פלסטינים בירושלים רוצים אזרחות ישראלית

mike00

New member
אלפי פלסטינים בירושלים רוצים אזרחות ישראלית

הדיבורים על חלוקת העיר גרמו לפלסטינים רבים לעשות את מה שעד אתמול נחשב לבגידה. בחודשים האחרונים יש עלייה של מאות אחוזים במספר הבקשות שמגישים תושבי מזרח ירושלים לקבלת אזרחות ישראלית. הדיונים לקראת ועידת אנאפוליס ופרסום תוכניות לחלוקת העיר,בין השאר תוכניתו של חיים רמון גרמו לפלסטינים רבים להגיש בקשה לקבלת אזרחות ישראלית.מרבית הבקשות מגיעות מתושבי השכונות שעל פי התוכניות שפורסמו לא יישארו בריבונות ישראלית אם וכאשר ייחתם ההסכם לחלוקת העיר.תושב מזרח העיר שינסה בימים אלה לקבוע ראיון לקבלת אזרחות יגלה שהמועד הפנוי הקרוב ביותר הוא רק באפריל. "מאז הדיבורים על עתידה של ירושלים ועל שינוי מעמדן של שכונות העיר החלה נהירה של תושבי מזרח העיר המבקשים אזרחות ישראלית",סיפר אתמול עו"ד מאג'די איברהים שעוסק בתחום השגת האזרחות במזרח ירושלים. המספרים מדברים בעד עצמם:כיום מתגוררים בירושלים 250 אלף פלסטינים.רק כ-12 אלף מהם מחזיקים באזרחות ישראלית שקיבלו במהלך השנים,מאז 1967,ממוצע של כ-300 בשנה.בארבעת החודשים האחרונים בלבד הוגשו 3000 בקשות להתאזרחות-מספר יוצא דופן ביחס למספר האנשים שהגישו בקשות עד היום.כ-240 אלף פלסטינים אשר מתגוררים בעיר ולא מחזיקים באזרחות ישראלית נמצאים במעמד של תושב קבע,שניתן להם עם סיפוחה של העיר.בשנים האחרונות אף נקבע כי הם יצביעו לבחירות לרשות הפלסטינית.כמו שניתן להבין מהמספרים,לרבים מהתושביםמעמד הקבע היה נוח,והם לא ניסו להפוך לאזרחים. הפיכה לאזרח ישראלי נתפסת אצל רבים מהם כבגידה.מעמד תושב הקבע מעניק להם זכויות סוציאליות מלאות,זכות הצבעה בבחירות המוניציפיליות וזכות תנועה חופשית. אם תושב עובר לגור או מסופח לשטחי הרשות הפלסטינית,או עוזב לח"ל ליותר מחמש שנים הוא מאבד את זכויותיו. "זרם הבקשות מעיד על חוסר אמון ברשות הפלסטינית",אמרו אתמול תושבים במזרח העיר. "הם עושים מאזן של רווח והפסד מול ההטבות שהם מקבלים מישראל". הערכות הן שכל משפחה פלסטינית במזרח העיר מקבלת מדי חודש כ-3000 שקלים מהמדינה. אזרחות,לעומת זאת,מעניקה לתושבי מזרח ירושלים בטחון עתידי גם במקרה שיועברו שכונות ערביות לשליטה פלסטינית.האזרחות גם מעניקה לבעליה זכות לקבל דרכון ישראלי,לעומת תעודת מעבר שמקבל מי שמעמדו תושב,וכן את הזכות לבחור ולהבחר בבחירות הכלליות ולשאת בתפקידים ציבוריים.אבל הדבר החשוב ביותר בקבלת האזרחות הוא הביטחון שגם ילדיהם יהיו אזרחים ישראלים. מה דעתכם?

THE WIZARD 55

New member
זה בדיוק מה שחשבתי שיקרה

ואמרתי את זה מספר פעמים. במאזן הרווח וההפסד, הם יודעים שלא כדאי להם לעבור לרשות. עם כל התלונות על מדינת ישראל, הם מעדיפים להשאר בחסותה זה אומר הרבה..

respecta1

New member
זה רק אומר שהם רוצים לאכול מהעוגה ולהשאיר

אותה שלמה

mike00

New member
ואיך לדעתך צריכה ישראל לנהוג במצב הזה?

האם לאפשר לאותם תושבים להתאזרח? האם צריכה ישראל לשלול מאלה שכבר מחזיקים באזרחות ישראלית אולם עומדים לעבור לשליטת הרשות הפלסטינית במידה ובאמת יחלקו את ירושלים? לא מזמן דברנו על תושבי המשולש,שגם עליהם דיברו בנושא של חילופי שטחים.... בזמנו ענה לי סלטעון שהם לא היו רוצים לחיות במקום שבו מתבצעות פשיטות של צה"ל.. ועכשיו,אחרי הכתבה הזאת שהתפרסמה אתמול בידיעות אחרונות אני שואל האם אלה לא הסיבות האמיתיות שבגללן לא רוצים תושבי המשולש לעבור לחיות תחת שלטון פלסטיני??

THE WIZARD 55

New member
ישראל לא תתיר להם להתאזרח

זה ברור, מהסיבה שהזכיר אבו כרואן..זכות הבחירה. לאלה שניתנה אזרחות, לא הייתי לוקחת אותה. (אני מבינה שרק ל-12 אלף תושבים ישנה אזרחות מתוך 250 אלף.. שזה בערך 5 אחוזים מהאוכ') שאלות קשות מייק, אם האוכ' תתנגד שם לעבור לחסות הראשות הפלסטינית אני צופה צרות גדולות.

אני מכיר את המצב מקרוב!!

לפני כמה 3שנים עבדתי כמדריך מצד גוף מתערב לשיקום מערכת החינוך בעיר המזרחית מטעם עיריית ירושלים. ביקרתי אצלם אחת לשלושה שבועות. הם לומדים בשתי משמרות,משמרת ראשונה משמונה ועד 12:30 משמרת שנייה עד 17. אין חדרי מעבדה,מחשבים,אין חדר מורים. כול פעם הייתי יושב בפרוזדור הצר,שהיה קרוב לשירותי המורים,וגם מטונפים זו הבשורה של מדינת ישראל לערבים שמעוניינים לקבל אזרחות אצלה!! מיותר לציין,שהמצב במערב העיר שונה בתכלית השינוי!! המדינה כובשת את ירושלים המזרחית ומתנהגת לתושבי העיר כתושבי השטחים,האם יש בית ספר אחד במערב העיר עם תנאים כאלה!! וגם לעניין הבחירות,בינינו,לא כדאי למדינת ישראל לאזרח את תושבי ירושלים המזרחית!! יש אפשרות שיקבלו בין 10-15 מנדטים ואז ישפיעו על חיי המדינה,מי ירכיב את הממשלה הבאה!! לכן היה "הפטנט"של המדינה לתת להם תושבות ולא אזרחות!! ולא נשכח את התשתיות במזרח העיר!! אז על מה משתוקקים הערבים? לכן הצעתי לך,שכל עם מדוכא יבוא יום וישתחרר מהדיכוי!! אין עם בעולם שאהב את כובשיו? הפתרון יגיע,כי אין דרך אחרת!!

mike00

New member
כואב הלב.....איך עושים להם את זה?ממש מסכנים

למה לא הזכרת שאחוז תשלומי המיסים העירוניים במזרח ירושלים הוא מהנמוכים במגזר הערבי? הם אמנם לא אזרחים אבל בהחלט תושבים שאמורים לשלם את המיסים העירוניים,אם היו משלמים אז לא רק שבתי הספר היו נראים ומרגישים קצת יותר טוב אלא גם היתה להם מערכת ביוב מצויינת וכבישים קצת יותר נורמליים... אין בעולם עם שאהב את כובשיו?בגדול אתה צודק..... אבל בוא נדבר תאכלס....מה אתה מציע??יש לך איזה פתרון?? אולי אתה מאמין שהאולוסיה היהודית בארץ ישראל בדרך ללכת מפה למקום אחר??אני במקומך לא הייתי בונה על זה!!

mike00

New member
ודרך אגב,כשאני למדתי את המזגנים שבבית הספר

רכשו ההורים שלי והורי שאר התלמידים,הורים בעלי קשיים כלכליים קיבלו הטבות ופטורים... למה ההורים במגזר הערבי לא עושים את אותו הדבר?? ועוד נקודה חשובה היא אחוז היילודה הגבוה במגזר הערבי,על פי חוק בית הספר נקבע לפי מקום מגורים אלא במקרים של חינוך מיוחד ופנימיות למיניהן.זאת אומרת שתלמיד נורמלי ממזרח ירושלים יהיה חייב ללמוד במזרח ירושלים,אם תבדוק את מספר התלמידים בעשור הקודם לעומת מספר התלמידים בעשור הזה תגלה שיש היום הרבה יותר תלמידים בבית הספר.. לעמות זאת מספר הכיתות נשאר אותו הדבר לדעתי...נתון זה מסביר את הצפיפות הרבה שקיימת... במקום לפתוח 50 עמותות וארגונים של עזרה לאוכלוסיה,שכפי שעולה מהטענות שלך גם ככה לא מקבלת את העזרה הראויה, רצוי היה להקנות את המבנים לפתיחת מוסדות לימוד נוספים או הרחבה של הקיימים..

mike00

New member
ואחרי חישוב קטן גם הגעתי לנתון המדהים שתושבי

מזרח ירושלים מקבלים מעל ל-7 מיליון שקל בחודש בקצבאות!!!! ממש מסכנים,עכשיו באמת התכווץ לי הלב.....
פעם הבאה את הבכי על הגזענות נא לשרשר ישירות למספר 7 מיליון!!!!....בחודש!!!!!

THE WIZARD 55

New member
איזה פתרון אבו כרואן?

למה אתה חושב שהם מעוניינים להשאר בחסותה של ישראל למרות התנאים? אני חושבת שאילו היה ניתן להשאר באותו מעמד של "תושבות" במדינת ישראל מאשר אזרחי פלסטין, הם בכל זאת היו מעדיפים להשאר כאן.. אתה חושב אחרת ממני?

האחוזים,מדע השקר!

נכון שיש עליה דרמתית(מאות אחוזים!!) במספר הבקשות וזה בזכות הסטטיסטיקה שהוא מדע השקר,אפשר לנפח או לגמד את אותם נתונים,תלוי מי המתבונן!! לכן,ואני גם דיברתי איתם במהלך עבודתי שם,בכלל לא רוצים את השלטון הישראלי,בכלל לא!! הם יהיהו "היהודים "של הערבים במזרח התיכון!! לעם הפסטיני יכולות מוכחות בהתמדה,בכושר היצירה,והמוכנות לסבול למען השחרור!! אין כיבוש נאור!! הם חולמים להקים מדינה משלהם,דמוקרטית,(את זוכרת את הבחירות,הן מקור לגאווה,לא),תחרותית,גם לנשים יש מעמד בהנהגת המדינה

mike00

New member
קודם כל לא ענית על השאלה וויז,ודבר שני...

אתה בטוח שאתה יודע על מה אתה מדבר??? ב-40 שנים האחרונות הגישו 300 איש בשנה בקשה לאזרחות.. ב-4 חודשים האחרונים הגישו 3000 איש בקשה כזאת!!! ולמה אתה מתכוון היהודים של הערבים?? ובטח שהבחירות הן מקור לגאווה,תושבי מזרח ירושלים לא אלה שצריכים לחיות עם התוצאות שלהן!! ממש כבוד גדול,סיבכו את האחים שלהם וממשיכים לקבל כספים ממשלת ישראל,ועכשיו גם מבקשים פה אזרחות...

THE WIZARD 55

New member
בדיוק כמו שהערבים כאן

נחשבים, היהודים של הערבים במזרח התיכון.. הם חולמים להקים מדינה דמוקרטית, זה קצת יהיה בעייתי בפרט עם מה שקורה ברשות, הכפייה הדתית, לא חושבת שלנשים יהיה מעמד..אולי בעזרת הקולות שלהם, הם יוכלו לשנות את המפה הפוליטית בשטחי הרשות..וגם זה בספק, מאחר והם מהווים פחות מעשרה אחוז מכלל האוכ'

respecta1

New member
../images/Emo6.gif הסרים מוכיחים אחרת

כמה אחוז זה היה שאמר שהם לא מסכימים לעבור להיות חלק מהרשות הם יודעים שאם הם יהיו חלק מפלסטין זה רק יוריד אותם ויביא עליהם בורות ופנאטיות דתית

הליויתן

New member
בינתיים חביבי,לעם הפלסטיני יכולות מוכחות

בעיקר בהשמדה עצמית ופעולה באופן מתמיד ועקבי נגד האינטרסים של בני העם עצמו..................... זה התחיל בפרעות 36 של המאה שעברה המשיך בנכבה של 48 שהסבים המטומטמים שלכם הביאו על עצמם ועליכם,וממשיך דרך הראיס המזדיין-בתחת שבמקום להביא שלום הצית ב2000 את המזרח התיכון כולו אם לפלסתינים היה רצון לבניה-לא להרס לשלום-לא למלחמה לשגשוג-לא לעוני מחפיר ולהשכלה-לא לטמטום ובורות איסלמיים מזמן יכלה להיות לכם מדינה מזמן יכל להיות כאן שלום מזמן יכולתם לחיות כבני אדם ואזרחים שווים-לא כחיות פרא מתפוצצות מאחורי חומות וכלובים! הטרגדיה של הפלסתיני המטומטם,היא שהוא בוחר באסלאם בוחר במוות בוחר בחוסר עתיד איפה אתם ואיפה הדמוקרטיה? תראה איך ניראית עזה המשוחררת ונקיה מיהודים בה אנשי פתח,אחים לנשק נגד היהוד,נזרקים למות מהגגות,או נורים כמו כלבים משוטטים ברחובות! צא יא חביבי צא וחיה בין אחיך הטובים והמוכשרים בפלסטין החופשית,והנח לנו להמשיך לכבוש ולהתעלל האם תותר על תנאי המחיה וההשכלה בישראל? האם תוותר על עתיד של חיים השכלה וחופש לילדיך? האם תוותר על הבטחון הסוציאלי שיש לך כערבי כבוש? לא נראה לי אז אנא הפסק את הצביעות והקריאה להתבדלות ואל תשכח ערבי גאה וזקוף,הוא מטרה גבוהה וגדולה לכוחות הכיבוש הציוני הזהר שלא ירו בך!

למעלה