אלפי פריטים שנגנבו מיהודים בשואה

מה שיש ליו"ר יד ושם להגיד לויזל

לפיד לאלי ויזל: הבעיה היא שאינך מטריד נשים יו"ר מועצת יד ושם התבדח עם חתן פרס נובל על מועמדותו לתפקיד נשיא המדינה, בעת ביקורו באתר. ויזל על איראן: "יש להוציאה מהאו"ם".

להציג תמונות מהשואה ברכבת בגרמניה?

האם להציג צילומי קורבנות השואה ברכבת? היוזמה להציב תערוכת צילומים של ילדים שנספו בשואה בתחנות רכבת בגרמניה מעוררת סערה במדינה. החברה המפעילה את הרכבת טוענת כי מדובר באתר לא מתאים, אך מארגני התערוכה טוענים שהאפקטיביות שלה נעוצה באתר הבלתי-צפוי שבו היא מוצגת _________ לפני כ-18 שנה הייתי במסגרת טיול לחו"ל במחנה הריכוז דכאו, בדרך, ברכבת שאלנו את המדריך בעברית מתי לרדת, שאלנו אותו מתי דכאו, וכל הנוסעים התבננו בנו בכעס. המדריך אמר לנו לסתום את הפה.

schlomitsmile

Member
מנהל
בברלין, כבר שנים מצויין שמהתחנה הזאת נשלחו כך וכך יהודים למותם. נראה לי נכון וחשוב, להדגיש שמנגנון הרצח היה חלק מהיומיום, ולא לטאטא את הנושא לשיעורי ומוזיאוני היסטוריה. וכאמור, יש מקומות בגרמניה שעושים זאת. לגבי היחס לדוברי עברית בגרמניה- מעולם לא נתקלתי בעוינות כלשהי (וגרתי שם למעלה משנה). היו לי מקרים הפוכים. למשל, שיכור אחד שפתח איתי בשיחה, שאל מהיכן אני. לשמע תשובתי, החל להסביר ולהתנצל בשטף, שהוא עדיין לא נולד אז, וזה נורא מה שעשו ליהודים, ושלא אכעס עליו כי הוא עדיין לא נולד, וכו' וכו'... הוא לא יכול היה לעצור...

schlomitsmile

Member
מנהל
למה? סתם אמירה הומוריסטית-נוּגה על פרצופה של המדינה... אני לא רואה את הקשר בין זה לבין תפקודו כיו"ר יד-ושם (שלגביו אין לי מושג).

deebeebee

New member
לא שלומית

לא להטריד נשים היא לא בעיה, כן להטריד נשים היא הבעיה, והיא גדולה מאד והיא נתקלת ב"בדיחות" ובחוסר אמון ובקלות דעת. ד"א, באותו עניין, יחסו של אותו אדון לפיד לפשעים נגד נשים מקבלת גם ביטוי בקריאתו לחון את קצב עוד לפני שבית המשפט דן בהאשמות נגדו ופסק את דינו.

schlomitsmile

Member
מנהל
אני נמנעת מלהקשיב/לקרוא חדשות אז אין לי מושג לגבי התבטאויות אחרות שלו. מסכימה איתך שהטרדה מינית אינה מבדחת. ההתבטאות המסויימת הזאת, נשמעת לי כאמירה שבימים טרופים אלה, רק מי שמגיע לדרגות סיאוב כאלה, מצליח להגיע לתפקידים רמים במדינה.

deebeebee

New member
כאשר מאותו הפה

יוצאות יותר מדי פליטות פה 'לא מוצלחות' זה כבר לא פליטות פה, זו כבר דרך חשיבה מסוימת.

עב

New member
וכו-לם נהנו מהבדיחה

שלפיד ילך הבייתה ושיפסיק להטריד אותנו עם האלימות המילולית שלו. נמאס ממנו, הוא לא ראוי לשום דבר. הוא כבר קיבל את עונשו, לא ברור למה אנחנו צריכים את העונש הזה.

deebeebee

New member
בכל פעם שפוליטיקאי

מפסיד בבחירות מיד בזכות קשריו מוצאים לו תפקיד בכיר באיזה מוסד חשוב אליו לא צריך להבחר על ידי העם.............

למעלה