אלצהיימר אלים

חגית ח

New member
אלצהיימר אלים

אבא שלי חולה אלצהיימר, ויש לו התקפי זעם בצורה שאי אפשר להסביר, הבעיה שלאחרונה הוא מתחיל להיות גם אלים ואנחנו מפחדים שהוא ירים יד על אמא שגרה איתו כי היא אשה נכה. אנחנו מבקשים, מכול מי שמכיר את התופעה להמליץ לנו על כדורים שיכולים להרגיע אץ התקפי הזעם האלו. אנחנו ממש חסרי אונים. תודה

frogel

New member
אלימות

ראשית יש להבין שהאלימות אינה מרוע לב אלה חלק מהמחלה ושאין לאדם כל כוונה רעה כאשר היא מתפרצת. היא יכולה להיות כתוצאה מתיסכול של "לא מבינים אותי" או "אני לא מסוגל להסביר את עצמי" או גורמים נוספים אין זה מפחית מארי הנעימות שהיא גורמת ואף מהסכנה שתמונה בכך חשוב מאוד שלא תקבלי עצות האוינטרנט לגבי טיפול רפואי אלה תתיעצי עם רופא ממומחה. !!!!!!!!! רצוי פסיכוגריאטר. בדר"כ לטיפול הרפואי יש תופעות לווי ולכן חשוב מאוד שהוא ינתן בצורה מקצועית ומבוקרת כולל מעקב לגבי תוצאות הטיפול והמשכו. בהצלחה והעיקר סבלנות

ענתי44

New member
אלימות עוד משהו

מה שכותב frogel נכון ביותר. לא בן המשפחה החולה אלים אלא המחלה.אם זאת אלימות היא מסוכנת, בעיקר לאמא שלך שבעצמה חולה. לא לתת שום תרופה דרך אינטרנט אלא כמו שנאמר בתגובה זו ללכת למומחה שיתן את הטיפול הנכון ואת המינון המתאים. אז צריך סבלנות כלפי אבא אבל הייתי ממליצה, לפחות עד שטיפול כל שהוא יתן תוצאות לא להשאיר את אמא לבדה איתו. אני יודעת שלא תמיד יש ברירה אבל תבדקי אם יש אופציות שמישהו יהיה שם איתם. בהצלחה ומקווה שהטיפול יהיה יעיל. אני מכירה מקרה שהתופעה הזו פסקה לכן לא להרים ידיים יש תקווה!

אלצהימר אלים

גם אבי בן ה84 חולה אלצהיימר כבר כשנתיים. פיתח לפני כשנהאלימות ומישבות שווא , אחרי התיעצות עם פסיכוגריאטר נתנו לו תרופות סרקוול 50 מגוזה עזר. היתה לנו כשנה שקטה גם זה משהו. אך לפני כחדש שוב הופיעו סימני תוקפנות ושוב פנינו לפסיכוגריאטר והגדלנו את המינון של התרופה. השפעת התרופה עורכת כחודש ימים אך זה כמובן מאוד אינדיבידואלי. אז שיהיה לכם הסבלנות בסוף זה עוזר. ברצוני להמליץ על מרכז פסיכוגריאטרי מצויין שליד בית החולים איכילוב. הם מבצעים את איבחון המחלה ואחר כך מעקב ישנה אפשרות מצוינת גם להמשיך שם במעון יום הוא מיועד לחולים דימנטיים. לצערי אבי לא היה מוכן בשום אופן ללכת למעון . יש שם פעיות ענפה , ארוחת בוקר מתן תרופות. אולי יהיה לכם מזל ואביך יסכים ללכת למעון. תחזיקו מעמד המצב באמת מיאש. אך אולי התרופות יעזרו!!! רותי

חגית ח

New member
צעקות

גם אבא שלי לא מסכים בשום אופן ללכת למרכז יום שיש לנו ליד הבית , מאוד קשה, הוא כול הזמן כועס וצורח כבר כול השכנים מכירים אותנו ואת הבלגנים

ענתי44

New member
תגובה על צעקות ומרכז יום

ראשית, לא להתרגש מהשכנים ומהבלגנים.אין לכם שום סיבה להתבייש. זה חלק מתופעות המחלה. בנוסף להרגעה עם תרופות שהרופא ירשום צריך לחשוב איך משכנעים את אבא ללכת למרכז יום.חלק מהזעם ומהתסכול של החולים נובע מחוסר תעסוקה. למדתי שצריך מסגרת אחרת אפשר לצאת מהכלים. גם אמא שלי סירבה ללכת למרכז היום, ובכתה שאנחנו זורקים אותה מהבית. אבל אני התעקשתי והייתי איתה ליום ניסיון. והיום זה הבית השני שלה. אני רואה את ההבדל בהתנהגות שלה ובמצבה בין יום שהיא חוזרת ממרכז היום לבין יום בבית. עם כל הכבוד לאהבה שאני מרעיפה עליה. צריך לחפש תחבולה. לדעת מה ישפיע על אבא שלך. אני מכירה מישהו שסירב ללכת והבן שלו סידר שיהיה שם טורניר ששבש וככה אביו שמת על שש בש הסכים לבוא. אפשר להצטרף אליו בהתחלה או לבקש ממישהו שמצליח להשפיע עליו לשכנע אותו או כל דבר ש" יעבוד" עליו. ולא להתייאש אם הוא מסרב. לנסות שוב ושוב.

למעלה