אלצהיימר ב- 103fm בזהבי עצבני

zs1957

New member
אלצהיימר ב- 103fm בזהבי עצבני

שלום לחברי הפורום היקירים, היום זה יוםהאלצהיימר הבנילאומי דברו ב- 103fmבתוכנית זהבי עצבני על מחלת האלצהיימר. דברו על עמותת עמדא(עמותת אלצהיימר) על פעילותה. אילן גילאון ח"כ בדימוס, החליף את נתן זהבי והגיש את התוכנית. עליתי לשידור ספרתי על אמא שלי,דברתי על הקשיים של ביטוח לאומי קבלת חוק סיעוד,דברתי החולים הצעירים ועל חוסר מסגרת מתאימה להם. הבנתי שמשרד הבריאות הקציב כסף לחולי אלצהיימר . אני מקווה שהכסף יגיע לחולים.למחקר ולתרופות. אילן גילאון לא ידע שיש חולים צעירים.מסתבר שעמותת עמדא עשתה עבודה טובה בתקשורת ואני מקווה שמספר החברים יתרחב ונוכל לסייע יותר ליקירינו החולים במחלה חשוכת המרפא. ספרתי כמובן על הפורום הנהדר שלנו ונתתי את כתובתו. שיהיה לכולנו יום נפלא זהבה שחם

נילי41

New member
../images/Emo20.gif יום האלצהיימר הבינלאומי../images/Emo35.gif

לא ידעתי שהיום זה יום האלצהיימר הבינלאומי. חבל שרק אצל זהבי עצבני הזכירו את זה. בגלי צהל לא היה זכר כל הבוקר לציון היום הזה. כל הכבוד זהבה על העבודה הנהדרת שאת עושה בתקשורת ובכלל. כמו כן לעבודה של העמותה כמובן. הלוואי שהמחלה תיכנס יותר לתודעה של האנשים ושהרשויות יתקצבו אותה קצת יותר בנדיבות. מעניין אם יהיה הד בעמותה ובפורום לתזכורת שלך. המשך יום נעים.

zs1957

New member
תודה על המחמאות

היי נילי. בארץ יש 70,000 חולי אלצהיימר. לא ידוע בדיוק מה החתך כמה צעירים ?כמה מבוגרים? כמה נשים? כמה גברים? מה שכן ידוע שמחסור בויטמין B12 , השמנת יתר,שבץ מוחי,חלבונים רעילים מוחקים תאים במוח.ואז ב-CT או ב-MRI רואים גושים שהם התאים המתים.כתווצאה מכך נפגע הזיכרון לטווח קצר ,אצל חלק מהחולים יש שינויים התנהוגתיים ,חשדנות יתר, דיכאון,חרדו, בלבול, חוסר התמצאות בזמן ובמרחב, וכ"ו. אני מקווה שבעזרת הנדסה גנטית תמצא תרופה למחלה. יום נעים זהבה שחם

ronnyw

New member
זהבה, בנושא המודעות

לא ידעתי שהיום יום האלצהיימר הבינלאומי. חבל. רציתי להציע : בזמנו, לפני כשנתיים, הוקרן בטלביזיה (עם כתבה עוקבת גם באחד ממוספי השבת) סרט מדהים ומאלף על אפי ארזי (לדור הצעיר שכבר לא זוכר - אחד השאקלים הגדולים בתעשיה הישראלית, מקים סייטקס, גבר מדהים ומרשים) שחלה באלצהיימר בשנות השישים שלו. הסרט עשה בום בבטן גם בגלל הפרסונה הספציפית, וגם בגלל (וזה מה שחשוב כרגע) שהוא חשף שהמחלה יכולה להגיע בגילאים צעירים לאנשים מכל הסוגים והמינים, כולל כאלה שכל חייהם עשייה אחת גדולה. האם יש דרך שהעמותה תלחץ על הטלביזיה להקרין שוב? אולי בערוץ 8?

zs1957

New member
רוני בנושא המודעות

היי דרורה, אני בהחלט חושבת שכדאי להרין את הסרט על אפי ארזי. אפשר לפנות לעמותת עמדא שתפנה לטלוויזיה בבקשה להקרנה חוזרת של הסרט.. באיזה ערוץ זה שודר? אני קראתי את הכתבה בעיתון.לסרט יש אפקט יותר חזק. זהבה שחם

נילי41

New member
../images/Emo20.gif ועוד בנושא יום האלצהיימר הבינלא

אני לא שמעתי במשך כל היום ברדיו וגם לא בערב בטלוויזיה אף מילה בנושא. אם זה יום האלצהיימר הבינלאומי, איך זה שאנחנו לא יודעים על כך? איך זה שבטלוויזיה וברדיו (מלבד בתוכנית של זהבי) לא הזכירו את זה אפילו במילה אחת? איך זה שאין קמפיין בינלאומי בנושא, או אפילו קמפיין מקומי??? למה לא מנצלים יום כזה ומעלים את הנושא לסדר היום הציבורי? אני מעלה את כל סימני השאלה האלו לא בהאשמה חלילה אלא ברגשות החמצה כי הנה היתה הזדמנות להביא את הנושא לדיון ציבורי ולא נעשה דבר. אגב, מה עם הפורום הקטן של הפורום הזה שרצה לטפל בכל מיני נושאים שקשורים לחולים שלנו. האם מישהו מלבד זהבה ידע שיש תאריך כזה? אולי בעמותה? אני חושבת שצריך לנצל כל הזדמנות כדי להעלות את הנושא לסדר היום הציבורי, ויום האלצהיימר הבינלאומי הוא הזדמנות מצויינת לכך, ובכל זאת, נאדה, שום דבר בתקשורת... לא חבל???

נילי את צודקת

איך אף אחד מהעמותה לא דיבר ואפילו לא הודיע על היום הזה ממש לא בסדר, אפילו בהפגנה בככר רבין העמותה לא רשומה בכתבה , מה קורה?

טיקו1

New member
כאילו יום אלצהימר

מזה שנים שעמותת אלצהימר בישראל מציינת את היום הבינלאומי יחד עם כולם בעולם - בחודש ספטמבר. זה מתנגש בתקופת החגים לכן אנו מציינים זאת בחודש ספטמבר ולא תמיד ביום המדויק. אינני יודעת איזה תאריך ציינו אתמול. זה לא היום הבינלאומי. הייתי במשרדי העמותה אתמול עסוקה עם המנכ"ל ואישים נוספים במפגש חשוב עם אורחים מחו"ל ופספסנו את הראיון . כל הכבוד לזהבה שעלתה לשידור. על ההפגנה לא ידעתי. כנראה הקשר בין כל הנוגעים בדבר איננו פועל כשורה. לילה טוב רותי .

zs1957

New member
רותי תודה על המחמאות

היי רותי, האם ידוע לך מה קורה עם קבוצות תמיכה לחולים צעירים בכפר -סבא? האם נרשמו אנשים? מדובר בקבוצות תמיכה לבני /בנות זוג כמו בפתח תקוה ששם זה אורגן ע"י הרווחה. חשוב מאד להקים קבוצות תמיכה לחולים צעירים ובעתיד מעון יום לחולים צעירים שמספרם הולך וגדל, הם אינם במסגרת מכיוון שמרכזי היום מיועדים לאנשים בגילאי 65 פלוס. החולים הצעירים בגילאי 40 פלוס לא מעונינם להיות עם אנשים בגיל הזהב. צריך למצוא להם פיתרון כי בני הזוג עובדים והחולה נשאר לבד בבית ומצבו המנטלי מתדרדר וכמובן שכל המשפחה סובלת. אני פונה אלייך כחברה בוועד המנהל אנא העבירי את דברי לגרי רוט מנכ"ל עמותת עמדא. אני כבר דברתי אתו והוא מוכן לסייע. אבל לצערי הדברים תקועים ולא זזים. אודה לך מאד על טיפולך בנושא. כל טוב, זהבה שחם

ענתי44

New member
אוי אילן המקסים

לשמחתי אני מכירה את אילן גילאון, אדם אמיתי ולוחם צדק. אדם אמיץ שלא ויתר לעצמו ונלחם למען האמת. הכנסת ועם ישראל איבד ח"כ שמילא את תפקידו בחריצות וביושר. אילן מכיר את אמא כשהיתה בריאה. אני חושבת שאין לו מושג שהיא חולה. אני שמחה שהוא מחליף את נתן זהבי. ומפה שולחת לזהבי איחולי החלמה מהירה.

zs1957

New member
אילן גילאון ממש מקסים

היי ענתי יקירתי, אני יודעת שאת מכירה את אילן והוא מתגורר בעירך. הוא אדם מאד אמפי וחם. הוא כל כך הזדהה עם החולים שלנו . הוא דבר הרבה בתוכנית על המחלה ..הרגשתי שאני חייבת לעלות לשידור ואכן כך עשיתי. הרגשתי שהוא מבין על מה אני מדברת. הוא מכיר את גיורא רוט ואת יונה אליעד. הוא היה כל כך אוהד ואמפטי לסבל של המשפחות שהיה לי כייף להתראיין אצלו.איחולי החלמה מהירה לנתן זהבי. מכולנו. והכל למענכם חברי היקרים. זהבה שחם

למעלה