אלצהיימר-דמנסיה

shyael

New member
אלצהיימר-דמנסיה

אימי בת 85 עם ירידה קוגנטיבית ,כעסנות,הכחשות,כפייתית,ומסרבת לכל טיפול,לוקחת כבר שנים את אותן התרופות :אסיוול,בונסרין,ברוטיזוליאום,אלטרוקסין,מסרבת להגיע לאיבחון וזאת למרות שרופאת המשפחה כבר נתנה הפניות.... שום דבר לא טוב לה,מה שמביאים לא תואם את דרישותיה ,מביאים שואלת למה ? לא ביקשתי ----היום אני כבר הגעתי לקצה גבול היכולת שלי ....כי רק אני בסביבה שלה מלבד מטפלת ביטוח לאומי 3 פעמים בשבוע ל- 3 שעות,מה הייתם מיעצים לי ואיך לפעול....?

פנטזי1

New member
אולי כדאי לך לפנות ביטוח לאומי עם

מכתב מהרופאה המטפלת שמעיד שיש החמרה במצבה ואולי יאשרו לכם יותר שעות למטפלת.חולי אלצהיימר מקבלים בדר"כ את מקסימום השעות שהם היום 15 וחצי שעות שבועיות ולא 9 כפי שיש לכם היום.זה יכול להקל במקצת עליך.

מני בר

New member
מבין אותך

הטיפול מתיש וסוחט ועד קצה היכולת לדבריך הוא מובן לי מאוד ולבני משפחה אחרים הסועדים הורה דימנטי. לעיניין האבחון..אפשר להביא גריאטר הביתה כביקור פרטי. ניתן לעשות את התרגיל הבא: ליסוע איתה באותו ואז להגיע למרפאה ולומר לה שזהו רופא אחר. האבחון ביננו לא יעזור הרבה כי תרופה אין, יש רק תרופות שמאיטות אלצהיימר. בהחלט תרופת הרגעה יכולה לעזור וזה גם רופאת משפחה יכולה לתת. אינני יודע מה יכולתכם הכלכלית אבל ניתן להעסיק מטפלת גם באופן פרטי. אגב יש קשישים דימנטיים שלא מקבלים כלל חוק סיעוד ..

אנימו

New member
קצה גבול היכולת

בטיפול בחולה הדימנטי רצוי להיות מאוד יצירתי ובאופן כללי "לזרום" עם החולה. מומלצים עימותים מעטים ככל האפשר. יחד עם זאת מגיעים לקצה גבול היכולת ואז למרבית הפלא מגלים שקצה גבול היכולת מתרחק... ותמיד יש שיא חדש. הכיוון של טיול באוטו למרפאה או בתואנה כל שהיא היא בהחלט הכיוון . אבחנה חשובה כי יכולה לעזור בהעסקת עובד זר במידה ותאובחן כחולה שכזו.

מני בר

New member
צודק אנימו

קצה גבול היכולת גמיש מאוד וזה הקטע המתיש פה למטפלים,כי כל פעם נאלצים להרחיק ולאסוף עוד כוחות ואוףףףףףףף. נכון האבחון יכול לעזור כדי לקבל 4 נקודות מה שצריך להעסקת עובד זר. אנימו האם אתה איש מקצוע?

אנימו

New member
התמקצעות

אינני איש מקצוע . אני מלווה איש משפחה קרוב שחלה בדימנסיה ואנחנו עוברים את השלבים ומנסים לא לצלול לתהומות . במהלך השנים "למדתי"את החומר והתנסתי. בשלב מסוים בקרתי בסדנאות שאורגנו ע"י המרכז לחולי אלצהיימר ( השם אולי לא מדוייק) שנמצא ליד תל השומר. זה למעשה מרכז סיעודי ושאבתי משם מידע וחיזוק. בקיצור , הבנתי שבני המשפחה לא מאבדים את זכותם לחיות בצד הדאגה לחולה וצריך למצוא את האיזון העדין. משברים לא חסרים ולפעמים יוצאים מהם אפילו "מחוזקים".

מני בר

New member
המרכז לחקר האלצהיימר

יש לך פרטים על הסדנאות שם? האם מועברות עי אנשי מקצוע?

אנימו

New member
מרכז רמת-גן לאלצהיימר

שם המרכז:מרכז ר"ג לחקר וסיעוד נפגעי אלצהיימר כתובת:רח.אהרון קציר 1 ר"ג טלפון:035342221 כאמור נמצא מצידו המזרחי של הקמפוס המרכזי הרפואי "שיבא" (תל-השומר) הסדנא נקראה בשם:"החיים עם חולה אלצהיימר-כלים להתמודדות יומיומית". הסדנא הועברה ע"י אנשי מקצוע שבראשם עמדה ד"ר (לסיעוד) בשם פנינה קרן (אני מקווה שלא שיבשתי את השם כי המפגשים נערכו כבר לפני כשנתיים).אין ספק שהמפגשים תרמו לי, וידוע לי שגם למשתתפים אחרים, הרבה. שווה בהחלט בדיקה אם הסדנא עדיין מתקיימת. המדובר ב-6 מפגשים בני כ-3שעות כל אחד. מומלץ.

shyael

New member
תודה לחברים שענו לי,עזרתם לי מאד-

אין מצב של לטייל עם אימי, היא אינה יוצאת מהבית ולא ניתן ל-"עבוד"עליה!!!שום שיכנוע לא יעזור,היא חייה את חייה מארוחה לארוחה,מסיימת בוקר וכבר השולחן ערוך לצהרים....השבוע דבר חדש נפל-אסור להשאיר בערב אור דלוק במטבח - הבית בעלטה מוחלטת,צופה בחשכה בטלויזיה ולקחה פנס בכדי לעבור מהסלון למטבח ו או לשירותים ו או לחדק שלה....ולא משנה מה יסבירו לה היא בשלה !!!היא לא מסופקת משום דבר -!!!!

למעלה