אלצהיימר, הסוף

אלצהיימר, הסוף

שלום לכם, אני גבי. אני קוראת מדי פעם בפורום זה, לעיתים מחפשת תשובות לעיתים קוראת תיאור תחושות משותפות.
אמי חולת אלצהיימר כבר כמעט 10 שנים אך המצב מתו. אבי אובחן לפני כ- 6 שנים כחולה במחלה הארורה הזאת וההידרדרות שלו היתה מהירה.
לפני כחודש אבי הלך לעולמו, תוך שהוא מגיע לשלבים האחרונים של המחלה, מאושפז שוב ושוב ומאשפוז לאשפוז הוא נסוג יותר עד לאיבוד צלם אנוש, קשה לי לתאר במילים ואני אף רוצה לחסוך מכם זאת. אני מנסה להתאושש מהזכרונות הכואבים בכך שאני זוכרת אותו כפי שהיה רוב חיו. הפורום הזה תומך ומכיל ואני מוצאת עצמי מחלקת אתכם בפעם הראשונה את רגשותי, מכיוון שכנראה אני חשה צורך לשתף כאן, במקום שיודעים בדיוק על מה אני מדברת.
היו ברוכים וחזקים

ענתי44

New member
משתתפת בצערך גבי

קשה לאבד הורה ועוד בנסיבות האלו. את עושה בחוכמה כשאת זוכרת את האבא שהיה לפני המחלה הבריא, האוהב והתומך. ליבי איתך

תודה, הרגשה טובה כשמבינים

ואצטרף לברכות ליום הולדתך, שיהיו לך הרבה ימי הולדת בריאים, מלאי חיים..

טילי66

New member
גבי יקירתי

משתתפת בצערך.ראשית כל מילה בסלע אכן מחלה ארורה.קשה לראות איך אדם אהוב מאבד צלם אנוש והופך להיות אדם אחר ולנו קשה להתמודד עם האחר.

טוב את עושה שאת נצמדת לעבר ומקפיאה את ההווה.אנחנו פה בשבילך לתמוך להיות אוזן קשבת כולנו באותה מנהרה חשוכה. חיבוק ענק תמי

אין שמחה כהתרת הספקות

ועם כל הכאב והצער, הרי שלראות את ההורה שלנו מתדרדר קשה יותר מלחוות את מותו.

מן השמיים תנוחמו.

כואב....

כואב לשמוע על הסוף....
למרות שבני משפחה של חולי אלצהיימר שנפטרו הודו בפני כי חשו הקלה כי יקיריהם לא סובלים.... (לא מתקבל אצלי....) ברור שאנחנו סובלים יותר....
הפורום הזה באמת מרגיש כמקום היחיד שמבינים אותי.... שנותנים תמיכה בכל המובנים!
תודה לכולם!
ושלא נדע צער....

תודה לכן

אמנם חשתי בתחילה הקלה על כך שאבי אינו סובל, אח"כ בא כאב הזכרונות הקשים , אח"כ כאב הגעגועים. אנחנו מתאוששים ומשגיחים גם על אמי שהפכה אלמנה ומודעת למצבה. גם היא התאוששה.
הפורום הזה באמת מבורך בזכות האנשים הכותבים בו. לא תמיד אפשר להעביר לחברים את התחושות בפרוטרוט, גם אלה שמבינים, גם העיתוי והמינון. כאן בפורום זה מתאפשר . אולי עצם הכתיבה... והעובדה שאנו עוברים דברים דומים. יש גם הרבה רגעים יפים עם האדם החולה באלצהיימר, רגעים שאחר כך הופכים לזכרונות מלאי רוך ואהבה. מאחלת לכולכם הרבה כוח.

למעלה