אלצהיימר ומחלת פיק

miromiro

New member
אלצהיימר ומחלת פיק

שלום. אני מניח שחלק מהקוראים שמעו או מכירים את המחלה הזאת, שדומה מאד לאלצהיימר. אני חלק מצוות שתומך במשפחה שהאב חלה במחלה לפני מספר שנים ומצבו הולך ומתדרדר . יש לי כמה שאלות בבקשה. 1-זכאות לעובד זר-מאיזו דרגת נכות מקבלים? ואיך מתחילים את הפרוצדורה? 2-כאשר יש החמרה במצב, מגישים טפסים לביטוח לאומי להכרה בהחמרה, האם זאת בירוקרטיה ארוכה, או מהרגע שמוגש הטופס, יש מענה מהיר? 3-האם יש טיפים, המלצות, לטיפול בבריחה של צרכים? תודה למשיב/ים

ronnyw

New member
שלום מירומירו

השיטה של הביטוח הלאומי לא מדברת על "אחוזי נכות" אלא על ניקוד לפי תיפקוד. לאחר שתפנו לביטוח הלאומי, יבוא לבית החולה בודק (בד"כ זו בודקת) שתפקידו לבדוק את התיפקוד העצמאי שלו. הוא בודק יכולת התלבשות, רחצה, ניידות, הכנת מזון ועוד כמה גורמים, ונותן ניקוד לפי היכולת. הבדיקה עצמה די גועלית ודי מבזה לחולה. (היו על זה המון תכתובות בעבר) מי שעובר מינימום מסוים - זכאי לעזרה. (הערה: עוד לפני הבודק, הביטוח הלאומי בודק מצב פיננסי, כולל כל ההכנסות מפנסיות, פיצויים, נכסים וכו'. אם החולה עובר תקרת הכנסות מסוימת - כל התהליך מעבר מהביטוח הלאומי לגוף סמי-פרטי שקרוי "האגודה לבריאות הציבור". הם אלה שישלחו בודק לבית החולה). המלצתי לך: פנה לאחת מחברות כח האדם שעוסקות בעובדים זרים. הם אינטרסנטים ומאוד מעוניינים לעזור לך לקדם את הנושא הסיעודי. הם גם מכירים את כל הנוהלים (ואת הטריקים...). אמנם הם דורשים חתימה על חוזה התקשרות + תשלום, אבל זה משהו שיגיע ממילא מאוחר יותר (אם יימצא שאתם זכאים לסיוע), אז כדאי להעזר בהם מההתחלה. לגבי בריחת צרכים: מעבר לחיתולים, פדים, מגבונים מיוחדים ושאר אמצעים סניטריים, המצב מזכיר קצת ילד בתקופת הגמילה מחיתולים: צריך לקחת לשרותים ביוזמת המטפלים (תלוי באיש ותלוי למה "מפספס". אם זה בגלל שלא שולט בסוגרים - אין הרבה מה לעשות. אם זה בגלל שלא שם לב ש"בא לו לעשות" - אפשר להזכיר לו שהגיע הזמן, או אפילו לקחת אותו באופן יזום לשרותים. אם יודעים לקרוא את שפת הגוף שלו, ולראות ש"הוא צריך" - מה טוב. יתכן שבשלב הביניים כדאי פשוט לקחת אותו לשרותים אחת לפרק זמן - ולצפות שזה יצליח... בהצלחה

miromiro

New member
רוני תודה רבה על התשובות

מאחר ואני גר בישוב קטן-קיבוץ , יש לנו קשר עם חברה שכזאת-עמק אמנם עד היום לקשישים והפעם מדובר באדם צעיר, אך אם יוכלו לעזור, על-הכיפאק. לגבי הצרכים, הסיבה עדיין לא ידועה, כי זה יחסית חדש. אבל לא מדובר בשליטה על סוגרים. הליכה יזומה היא קצת בעייתיחת כי מדובר באדם שלא נוטה לשתף פעולה, אחא יותר להתנגד, אבל לאט ובעדינות, אני מאמין שנצליח בסוף. הבעיה הנוכחית עם כך, היא נוכחות של ילדים בבית, שסיטואציה כזאת, קשה עבורם במיוחד. תודה ולהשתמע מאיר

מאיר שלום

קראתי את תשובתה של רוני ומאחר ואתה מדבר על אדם צעיר , אם הוא בגיל העבודה עד 65 , הפנייה היא לא לחוק סיעוד אלא לחוק נכות כללית. יש טפסים שניתן להוריד מהאינטרנט באתר של ביטוח לאומי , ולאחר שיישלחו לביטוח לאומי , תקבלו זימון לוועדה רפואית. כדאי שתבדקו אם זה רופא נוירופסיכולוג כדי שלא יזמנו אתכם שוב , מה שקרה לנו. הבדיקה לא אורכת זמן רב אם יש מסמכים מנוירולוג מומחה על המחלה. הרופא רק ישאל כמה שאלות וכשיראה את מצב המטופל , נראה לי שזה יספיק. אצל בעלי , למרות שהוא עצמאי , בן 58 כמעט, קיבל מייד 100% אי כושר עבודה ו 70% נכות בריאותית. אם אין לו הכנסה ממשכורת הוא יקבל קיצבת נכות ואם הנכות הבריאותית שלו גבוהה מ 75% יכול לתבוע גם קיצבה לשרותים מיוחדים , שזה תוספת לקיצבת הנכות. בדרך כלל במקרים שלנו , אם האדם חייב השגחה מלאה ומתמדת. אם יש לכם בקיבוץ איזשהו ביטוח חיים לחברים , כדאי לבדוק אם יש גם סעיף של אובדן כושר עבודה , שגם מזכה בקיצבה. בשלב הזה בעצם עד שתקבלו אישור מביטוח לאומי על גובה הנכות , אם הוא זקוק למטפל צמוד , הקיבוץ יצטרך לממן זאת נראה לי. בשלב הבא , כשתאושר הנכות , הקיבוץ יוכל לקבל אישור להעסיק עובד זר. מצער מאד לשמוע שיש גם ילדים בבית , אני מקווה שהם לא צעירים מדי. נפתחה קומונה בתפוז על ידי בחור שאביו חלה במחלה הזו כשהוא היה בן 18 וכדאי אולי להפנות אותם אליו והוא גם כתב שהוא מוכן לסייע בעצות למשפחות של חולים , מתוך הנסיון של משפחתו. השם של הקומונה "ההורה שאננו עוד", יש קישור שלי באחד או יותר מדפי הפורום האחרונים. כל הכבוד לך על העזרה והתמיכה במשפחה, גם אנחנו כאן בפורום , הנשים של החולים , יכולות לסייע במה שאפשר. כל טוב ובתקווה שקצת עזרתי , טובה

למאיר , תוספת קטנה

בררתי עכשיו שכדי לקבל אישור לעובד זר , צריכה להיות זכאות לשרותים מיוחדים או שר"מ בקיצור וכמו שכבר כתבתי כדי לקבל שר"מ צריך קודם כל לפחות 75% נכות בריאותית. אני מניחה שזה לא צריך לקחת הרבה זמן בביטוח לאומי אם כבר יש לו תיק שם. אפשר גם לפנות אליהם בבקשה של דחיפות אם המצב קשה מאד ולצרף דוח של עובדת סוציאלית. בהצלחה , טובה

למעלה