אלצהיימר מוקדם

sivan120

New member
אלצהיימר מוקדם

אימי חלתה באלצהיימר בגיל 55 וכנראה גם הוריה.
אמאו לנו שיש לי סיכוי של קצת פחות מ-50% לחלות גם ושמעתי
שיש מחקרים שמראים שאפשר לאבחן כמה שנים לפני התפרצות הסימפטומים ולהתחיל
טיפול מוקדם ואז אפשר לדחות את האלצהיימר- יש למישהו מושג
איפה אפשר לברר את העניין לעומק?

שלום סיון

נכון שיש מחקרים בנושא זה ויש איזה גן או חלק ממנו(אני לא בתחום..) שמצביע על תורשתיות בהופעת האלצהיימר.
את יכולה לפנות לרופאים מומחים במרפאות זכרון, הם אמורים לדעת מה אפשר לבדוק מראש ולאבחן.
לפי מיטב הבנתי , אין טעם להתעסק בנושא זה , כי עדיין לא יודעים מה הטריגר להתפרצות המחלה.
את התרופות שמאטות את ההתקדמות לוקחים בדרך כלל לאחר האבחון וזה מעכב את ההתקדמות ב 2-4 שנים, גם זה לא תמיד.
אז אם את בריאה ואני מקווה שאצלך הכל תקין, מה שחשוב לפי דעתי זה נפש בריאה, כי הנשמה שלנו היא שמגנה עלינו מפני מחלות כאלו ואחרות.
לחיות בריא, בלי הגזמות, להיות שמחים, לצחוק הרבה, להפעיל את המוח במגוון תחומים, לעסוק בתחביבים שמעשירים את חיי היומיום.
נכון ישי כאלה שחושבים שצריך לעשות תשבצים וסודוקו, אני לא מאמינה שדברים כאלה ימנעו את המחלה. אלה דברים שמחדדים את המוח שלנו ושומרים עליו, אך איני בטוחה שימנעו התפרצות מחלה.

בכל אופן, אם מישהו יודע מה אפשר לעשות , זה הרופאים המומחים בתחום ורשימה שלהם במרפאות זכרון תוכלי למצוא באתר של עמותת עמדא.
אני בטוחה שאצל רופא כזה תמצאי תשובה/תשובות לשאלותייך כי יש להם ידע רב על מחקרים חדשים בתחום
שתהיה לך שבת שלום ובשורות טובות, טובה

למעלה