אלצהיימר...

skitel

New member
אלצהיימר...

סבתא שלי חולה באלצהיימר, וכמובן, המצב מדרדר יותר יותר. היא כל הזמן נופלת ופוצעת את עצמה, בגלל ה"בלאק אאוטים" שלה. הבית אבות שבו היה שוהה אמר לנו שצריך להוציא אותה משם, והם התנהגו אלינו ממש בגסות, וגם לסבתא שלי. עד שמצאנו לה מקום נחמד עם השגחה יותר צמודה, שמתאימה למצבה, המצב שלה מדרדר קצת יותר ואנחנו לא יודעים לאן לפנות אותה בינתיים בבית אבות מתנהגים אליה כמו לזבל, כל כך רע שהיא פוחדת ללכת לאכול בקפיטריה של הבית אבות כי היא מפחדת שיצעקו עליה. אני לא מחפשת עצה בעצם, רק הייתי צריכה לשפוך את הסיפור למישהו. :( :(

אירילה

New member
שלום לך מאי החמודה -עדיף להוציא את

סבתא מבית אבות כזה שמתנהג באטימות ושרירות לב ,רק בפעם הבאה תאמרי להורים שעדיף במוסד לתשושי נפש שם מקומם של חולי אלצהיימר סיעודיים. לנוחיותכם יש בקישורי הפורום קישור חדש תחת הכותרת בתי אבות ,אפשרי שההורים ייעזרו במציאת מקום מתאים. מה עם ההורים ?שייכנסו לפורום...... שיהיה לכם רק טוב גרשון

skitel

New member
קודם כל תודה על התגובה

אנחנו כבר מחפשים לה מקום חדש... לפי מה שהנבתי יש 3 מחלקות ראשיות בבתי אבות: 1. רגיל- דירה לבד וכד'. 2. עם השגחה צמודה, הגשה של אוכל וכד'. 3. תשושים אני חושבת. עד עכשיו סתבתא הייתה ב-1. אנחנו עושים ניסיון עם בית אבות בחולון, לפי מה שרשמתי מספר 2. אם זה לא יהיה טוב נעביר אותה ל-3, ברעננה, אם לא תהיה ברירה. ובקשר להורים, הם מקבלים תמיכה ועזרה מהמשפחה, שהתקרבה מאוד בזמן האחרון. תודה על התשובה... :)

מני בר

New member
היא כנראה בדיור מוגן

ונכנסה לשם כאשר היתה בריאה...ולא ספרו להם מה היחס הצפוי במקרה של התדרדרות מנטלית....לא רק מצד הפרסונל אלא גם מתושבי המקום שירידה מנטלית מפחידה אותם כצל שחור משחור.. אירילה עד "מוסד" ועד אופציה סיעודית של תשושי נפש(וזה לא המקרה המתואר....!) יש עוד כמה שלבים וכבר דברנו על זה כאן בפורום. דיור תומך או הכנסת מטפלת זרה לכותלי בית האבות הן אופציות... שיהיה לכם בהצלחה

nogo1

New member
תשושי נפש

לצערי סיירתי ברחבי הארץ בכל מיני מוסדות והמחלקות לתשושי נפש ממש לא מתאימות לחולי אלצהיימר!!! האם לא הגיע הזמן לפתוח מחלקות לחולי אלצהיימר עד שתהליך כזה לא יקרה קשה מאד יהיה לכל בן משפחה או קרוב להכניס חולה אלצהיימר למוסד

ענתי44

New member
שלום מאי

היי, מאז אחר הצהרים כשקראתי לראשונה את דבריך אני מרגישה כמו סיר לחץ שעומד להתפוצץ. כשהייתי בת גילך לערך קראתי על האסקימוסים כמדומה לי ששולחים את הזקנים לשלג לסיים חייהם, וחשבתי שזה מעשה ברברי. עכשיו כשאני רואה איך מדינתנו נוהגת בקשישיה אז אולי השליחה לשלג נאורה יותר... טוב ברור שהגזמתי אבל ברצינות אסור לתת לאף אחד להתנהג לסבתא בזלזול ובחוסר כבוד. שמחה לדעת שהוריך מוצאים לה מקום טוב. ואת תזכרי כי מאז לידתך היית ביחד עם שאר הנכדים, מאור עיניה של סבתא וגרמת לה רק מעצם נוכחותך אושר רב.האחיינית הצעירה שלי היא בערך בת גילך וכל חיבוק שלה גורם לאמא שלי אושר רב. מאחלת לך את כל הטוב שבעולם.

amalg1

New member
בית אבות

שלוםאני מאד מזועזעת מהיחס שסבתא שלך מקבלת אני מטפלת בחולים אלצהיימר וחולי מקבלים יחס של אמא אני חושבת שצריך להעביר אותה מהבית אבות הזה

zs1957

New member
תגובה ל- kitel

לא ברור לי מדוע את משאירה את סבתא שלך בבית אבות שבו מתייחסים אליה כמו "זבל". תוציאי אותה משם מיד,בכסף הרב שאת משלמת לבית האבות סבתא שלך אמורה לקבל טיפול ויחס של VIP. שמרי על כבודה של סבתא שלך. היא חולה במחלה איומה וצריך לתת לה הרבה תשומת לב חום ואהבה בהצלחה!!!

למעלה